Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Hledají se dobrovolníci pro odchycené psy v Novém Jičíně

27. dubna 2012 11:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městský úřad hledá dobrovolníky, kteří by se v případě potřeby starali o odchycené psy.
Kopřivnický útulek, kam je místní strážníci převážejí, je totiž občas plný a na služebně pro psy nemají vhodný prostor.

Výstava železničních modelářů v novojičínské knihovně

27. dubna 2012 11:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Knihovna nabídla o víkendu všem návštěvníkům výstavu železničních modelů. Ta už podruhé zavedla všechny fandy železnice do malého světa vlaků, nádraží, kolejí a houkání lokomotiv.
I tentokrát sklidila velký zájem a ohlasy.

Den Země v Novém Jičíně

27. dubna 2012 11:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mírně v předstihu, ale s velkým nadšením oslavily v pátek děti i dospělí v Novém Jičíně Den Země. Akci zorganizovalo středisko Europe Direct ve spolupráci s Fokusem a její program probíhal současně na dvou místech.

Florbalisti se chystají na finále ČEZ Street hokej 2012

23. dubna 2012 12:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

A u sportu zůstaneme - ve čtvrtek totiž začíná velké finále turnaje ČEZ Street hokej 2012. Postoupily tady 2 týmy základních škol z Nového Jičína - Dlouhá a Jubilejní. S kamerou teď zamíříme na jeden z posledních tréninků.

Novojičínští volejbalisté míří na MS ve Francii

23. dubna 2012 11:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mladí novojičínští volejbalisti přivezli před pár dny zlatý pohár z mistrovství republiky škol v Liberci. V nabitém turnaji porazili ve finále Příbram. Skvělý úspěch navíc korunuje vybojovaná účast na mistrovství světa ve Francii.

Nový Jičín bude mít vlastní známku

23. dubna 2012 11:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín v příštím roce oslaví 700 let od první písemné zmínky o městě. Významné jubileum kromě velkých oslav podpoří i nová poštovní známka, která vyjde u příležitosti toho výročí. Do města proto v minulých dnech zavítala výtvarnice z Prahy, která bude návrh známky vytvářet.

Nová zdravotnická legislativa v praxi i v Novém Jičíně

23. dubna 2012 11:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. dubna začala platit hned trojice reformních zákonů, které zásadním způsobem mění zdravotní služby a přinášejí další množství změn. Na ty se připravovali i v Novojičínské nemocnici. Po prvních dnech už tady mají řadu zkušeností a postřehů.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 23. 4. 2012

23. dubna 2012 11:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínský horolezec Marek Novotný s Liborem Uhrem a dalšími členy expedice, jsou už v základním táboru pod horou Dhaulagiri, kterou plánují zdolat. Ve vodní nádrži Lamberk našli ve středu mrtvolu čtyřicetiosmiletého muže. Policisté i lékaři vyloučili cizí zavinění umrtí, jeho přesnou příčinu určí nařízená pitva. Dopravní policisté začali měřit rychlost v úseku silnice I/48 mezi Novým Jičínem a Příborem. Projíždějící řidiči tady totiž jezdí rychle a ohrožují nejen sebe, ale i pracovníky, kteří tady rekonstruují dilatační uzávěry mostů. V knihovně proběhla o víkendu výstava modelových železnic a vláčků. Návštěvnické centrum připravilo nejen pro turisty komentované prohlídky města. Průvodce vezme zájemce zhruba na hodinovou procházku městem a ukáže jim historické skvosy, významné osobnosti a zajímavá místa. Ve středu 25. dubna od osmnácti hodin začíná v čajovně Archa festival cestopisných filmů Na východ. O dva dny později, v pátek 27. dubna jste zváni na jazzové pohlazení do Galerky. Zahrají tady Jazz club a Inner Spaces. Středisko volného času Fokus pořádá Čarodějnou noc, která proběhne z pátku na sobotu. Děti čeká čarodějná dílna, oheň, hry a soutěže, tanec, pohádka před usnutím a další čarodějné věci. Přihlásit své děti mužete na stránkách Fokusu. V sobotu 28. dubna proběhne druhý ročník Otvírání Studének, které pořádá Klub rodáků a přátel Nového Jičína ve spolupráci s Fokusem. Výlet studánkovou trasou začíná v 11:15 hodin na autobusové zastávce Žilina - U partyzána.

Ministryně kultury v Novém Jičíně

20. dubna 2012 15:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ministryně kultury Alena Hanáková v pondělí navštívila Moravskoslezský kraj. Jedno z míst, kde se zastavila, byl i Nový Jičín. Ve městě si prohlédla interaktivní expozici kloboučnictví a muzeum v Žerotínském zámku.

Bývalý J-klub v Novém Jičíně se vrací státu

20. dubna 2012 15:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bývalé kulturní zařízení J-klub se po zhruba deseti letech vrací do rukou státu. Odsouhlasili to zastupitelé, kteří tak vyhověli požadavku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. S budovou si nikdo neví rady, na její rekonstrukci navíc nejsou peníze.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více