Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 20. 4. 2012

20. dubna 2012 15:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

V tomto týdnu začal svoz biologicky rozložitelného odpadu. Občané mohou začít využívat hnědé kontejnery, které budou na obvyklých místech. Na Masarykově náměstí a ve Smetanových sadech dnes proběhla akce Den Země. Městská knihovna pořádá v sobotu a v neděli výstavu železničních modelů a kolejišť. Podívat se na ni můžete vždy od devíti hodin. Ve Fokusu proběhne v sobotu druhý ročník charitativního koncertu. Zahraje tady objev roku v anketě Anděl 2011 - kapela Goodfelas, dále mladý zpěvák Voxel a rocková kapela Outsider. Výtěžek akce věnují pořadatelé na svoz handicapovaných dětí Základní a Mateřské speciální školy v Novém Jičíně. Nový Jičín hledá dobrovolníky, kteří by se dočasně postarali o odchycené psy na území města. Péče bude za úplatu, pokryje náklady na krmení, venčení a ubytování. Zájemci se mohou hlásit na odboru životního prostředí na Městském úřadě.
titulek: telefon: 556 768 279, email: davidova@novyjicin-town.cz Až do 25. dubna můžete hlasováním podpořit Novojičínské vzdělávací centrum, tedy jediný projekt z Nového Jičína, který soutěží o podporu z peněz evropské unie.
Více na nejkačka.eu
titulek: www.nejkacka.eu Obrázky, které malovaly handicapované děti z dětských domovů, můžete až do 30. dubna vidět na výstavě „ZKUSTE TO S NÁMI, ANEB DOBROVOLNOSTI SE MEZE NEKLADOU".
Ta je k vidění v minigalerii střediska Europe Direct.

Den otevřených dveří u hasičů v Novém Jičíně

20. dubna 2012 15:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hasiči otevřeli v pátek třináctého, v rámci dne požární bezpečnosti, bránu novojičínskou stanici.Této příležitosti využili dospělí i stovky dětí - buď se svými učiteli nebo rodiči.

Krajská soutěž tanečních oboru ZUŠ v Novém Jičíně

20. dubna 2012 15:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

Beskydské divadlo na konci minulého týdne ožilo tancem. Celkem 240 dětí ze třinácti uměleckých škol tady totiž přijelo na krajskou soutěž tanečních oborů. A měli o co bojovat, soutěžilo se o postupová místa do celostátního kola.

Klub rodáků a přátel Nového Jičína se vrátil k titulu Historické město r. 2001

16. dubna 2012 21:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků se na svém posledním setkání vrátil deset let zpět. Tato doba totiž uplynula od chvíle, kdy Nový Jičín získal titul Historické město roku 2001 a obdržel i další zajímavé ocenění v souvislosti s památkovou rezervací.

Připravovaná reorganizace MěÚ Nový Jičín

16. dubna 2012 19:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Městském úřadě je připravena reorganizace, o které se mluví také v souvislosti s auditem, který město nechalo zpracovat. Radní už schválili první změny - zrušili 7 odborů a k 1. 7. jsou odvoláni jejich vedoucí. Sloučením teď vzniknou nové odbory, které převezmou stávající agendu. Více nám řekla tajemnice Jarmila Absolonová.

225 let od návštěvy císaře Josefa II. v Novém Jičíně

16. dubna 2012 19:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Uplynulo 225 let ode dne, kdy císař a český král Josef II. navštívil Nový Jičín. Tuto velkou slávu si ve čtvrtek společně s občany a vedením města připomněly kluby vojenské historie.
Náměstí tak ožilo za zvuku bubnů a slavnostních salv.

Novojičínští Lagunáři opět posbírali medaile v Maďarsku a Itálii

16. dubna 2012 15:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští ploutvaři mají za sebou skvělé výsledky ve dvou kolech světového poháru v Maďarsku a Itálii. Odsud přivezli neuvěřitelných 32 medailí a teď se pomalu chystají na mistrovství světa.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 16. 4. 2012

16. dubna 2012 15:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policisti šetří další nehodu, při které auto srazilo cyklistu, tentokrát u kruhového objezdu nedaleko Loučky. Ve Fokusu proběhl o víkendu 5. kvalifikační turnaj ve Scrabblu. Hrálo se ve švýcarském systému na 9 kol. Prvních deset hráčů si odneslo věcné ceny. Bývalý J-klub se po téměř deseti letech vrátí do vlastnictví státu, rozhodli o tom zastupitelé na svém posledním zasedání. Reportáž z místa vám už brzy nabídneme v našem vysílání. Nový Jičín hledá dobrovolníky, kteří by se dočasně postarali o odchycené psy na území města. Péče bude za úplatu, pokryje náklady na krmení, venčení a ubytování. Zájemci se mohou hlásit na odboru životního prostředí na Městském úřadě.
Klub filatelistů zve ve středu 18. dubna na setkání sběratelů všech oborů, to proběhne od patnácti hodin v klubu seniorů na ulici Msgr. Šrámka. V tomto týdnu začíná svoz biologicky rozložitelného odpadu. Občané mohou začít využívat hnědé kontejnery, které budou na obvyklých místech. Středisko Europe Direct a Fokus zvou na Den země. Akce proběhne v pátek 20. dubna na Masarykově náměstí a zároveň ve Smetanových sade od osmi hodin ráno.

Na Staré poště v Novém Jičíně to žilo hudbou a grafikou

13. dubna 2012 13:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tomáš Černoch a Isidor Ides, tito dva mladí umělci aktuálně vystavují své práce ve výstavní síni Stará pošta. Na vernisáž s hudebním programem jsme se byli podívat 4. dubna. Pokud jste výstavu prozatím nestihli, podívejte se, co vás čeká.

Výstava loveckých trofejí myslivců z Novojičínska

13. dubna 2012 13:15 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už čtrnáctou výstavu loveckých trofejí myslivců zahájili minulý týden v Nové galerii Žerotínského zámku. Uplynulá sezóna byla údajně nejlepší od roku 1961 - díky tomu tady jsou k vidění stovky kvalitních kusů ulovených srnců, daňků a jiné zvěře.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více