Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Novojičínský Ondráš koncertoval s Chrudimskou komorní filharmonií

26. října 2011 14:15 | Nový Jičín | Jan Plašil

Krásné a nezapomenutelné zážitky si z Beskydského divadla odnesli návštěvníci koncertu pěveckého sboru Ondráš. Ten si pozval ke spolupráci Chrudimskou komorní filharmonii a také chrudimský pěvecký sbor Slavoj, který letos slaví neuvěřitelných 155 let svého trvání.

Cyklostezka z Nového Jičína do Hostašovic zřejmě bude

25. října 2011 16:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na novojičínské radnici jednali členové svazku obcí Cyklostezka Nový Jičín - Hostašovice o návrhu Správy železniční dopravní cesty. Ta se rozhodla obcím pozemky a stavební objekty po zrušené železniční trati pronajmout. S tímto návrhem svazek souhlasí a zvažuje také brzký odkup.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 25. 10. 2011

24. října 2011 19:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Násilí na novojičínském zimním stadionu
2. Veřejné bruslení
3. Vysílání TV Polar Nový Jičín

Skauti z Nového Jičína slavili 100 let v novojičínském divadle

24. října 2011 15:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Krásné sté narozeniny slavili novojičínští skauti před několika dny. Narozeninové přípravy zahájili už na jaře a slavit se začalo na novojičínské slavnosti.

Lagunáři Nový Jičín hostili Středoevropský pohár mládeže v plavání s ploutvemi

21. října 2011 11:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští lagunáři hostili Středoevropský pohár v plavání s ploutvemi. 140 plavců z Polska, Slovenska, Zlína a Nového Jičína soutěžilo o body, jejichž konečné sčítání proběhne v prosinci ve Zvolenu a vítěz získá křišťálový putovní pohár.

V Novém Jičíně zrekonstruovali Domovinku

21. října 2011 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Součástí služeb, které poskytuje ve městě Pečovatelská služba, je už deset let denní zařízení "Domovinka", které nabízí seniorům, invalidním důchodcům a osamělým osobám z Nového Jičína každodenní pobyt, zpestřený různými aktivitami.

Nový Jičín zpřísňuje podmínky za platby komunálního odpadu

21. října 2011 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město přistoupilo ke zpřísnění podmínek platby za komunální odpad. Hlavním důvodem je narůstající počet těch, kteří se snaží využívat vyhlášku v neprospěch města. Její aktualizované znění začne platit od 1. ledna příštího roku.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 21. 10. 2011

20. října 2011 20:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Jednání ohledně cyklostezky
2. Dopravní omezení v místní části Žilina
3. Koncert Ondráše

Dopravní nehoda kamionu v Novém Jičíně

20. října 2011 20:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

V úterý v noci havarovalo nákladní vozidlo v Novém Jičíně. Řidič při průjezdu ulicí Revoluční nezvládl řízení, převrátil se na bok a následně se sesunul se srázu na zaparkované vozidlo. Naštěstí nebyly zraněny žádné osoby.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více