Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Hotel Praha v Novém Jičíně zažívá další etapu rekonstrukce

1. srpna 2014 10:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Secesní perla Nového Jičína - hotel Praha - prochází další etapou rekonstrukce. Částečně omezen musel být kvůli ní i provoz restaurace. Dělníci totiž sanují podlahy, schodiště a další části budovy.

FK Nový Jičín se chystá na novou sezónu

1. srpna 2014 10:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

Fotbalisté Nového Jičína se připravují na novou sezónu. Ani tentokrát to nebude beze změn.
U A mužstva skončil dosavadní trenér Pavel Pumprla. Příznivci domácího týmu určitě ocení i nové hráče v soupisce.

Regenerace sídliště Bezručova-Riegrova pokračuje

31. července 2014 14:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pondělí 4. srpna začne stavební ruch v ulicích Dvořákova, Máchova a Nádražní. Jedná se o další etapu regenerace plochy u panelových domů, tedy sídliště Bezručova - Riegrova. Marie Machková, tisková mluvčí MěÚ Nový Jičín Radnice prosí obyvatele této lokality, aby měli toleranci k dočasnému stavebnímu ruchu. Na místě se budou bourat staré chodníky, kácet dřeviny a měnit sloupy veřejného osvětlení. U všeho se bude pohybovat i technika.

Neslyšícím v novojičínské nemocnici pomůže tablet

31. července 2014 14:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nemocnice v Novém Jičíně získala statut Bezbariérové nemocnice pro neslyšící. Personál má k dispozici nový tablet, který neslyšícím pacientům nebo návštěvníkům pomůže s překladem ve znakové řeči.

Videotext 28. 7. 2014

28. července 2014 20:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Revitalizace sídliště Dlouhá finišuje

28. července 2014 17:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Revitalizace sídliště Dlouhá finišuje. Lidé, kteří v této lokalitě bydlí už zaznamenali několik změn. Jedna z největších je před komplexem Máj, kde vznikl miniparčík s lavičkami a novými chodníky.

Klub rodáků se připravuje na poznávací výlet

28. července 2014 17:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zámek Miramare a města Terst a Pula. Tyto tři cíle má letošní plánovaný zájezd Klubu rodáků a přátel města Nového Jičína. Ještě před zářijovým putováním se proto sešli jeho členové na přednášce Radka Polácha, který mluvil o historii i zajímavostech spojených s těmito místy. Radek Polách, historik Muzea Novojičínska

Klub rodáků se zaměří i na stopy jmen jako Eduard Orel a admirál Evžen Chmelař. Čeká je i spousta pamětihodností. Radek Polách, historik Muzea Novojičínska

Členové klubu rodáků vyráží na svůj studijně-poznávací pobyt v první polovině září.

Pozvánka na závod Grand Prix Forman

28. července 2014 17:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

V neděli 3. srpna se usadí do sedadel jezdci na startu 4. ročníku cyklistického závodu Grand Prix Forman. Jeho trasa provede účastníky okolím Nového Jičína. Do výkonnostně i věkově neomezeného závodu se může přihlásit kdokoliv, kdo má kolo a přilbu. Ondřej Bezunk, spolupořadatel závodu
Start je v Janovicích...01:02...01:27...to, co ujede Na místě je připravena trasa i pro dětské účastníky, na kolech i odrážedlech. Grand Prix Forman začne v neděli 3. srpna dopoledne.
titulek: informace o závodu: www.forman-cycling.cz

Nový Jičín navštívila Beskyd Rallye Turzovka

28. července 2014 16:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Nového Jičína zavítala spanilá jízda veteránů Beskyd Rallye Turzovka. Na Masarykovo náměstí se v pátek dopoledne přijelo ukázat téměř 150 veteránů, včetně historických motocyklů.

O víkendu proběhl už 11. ročník Jičínfestu

28. července 2014 15:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

O víkendu pokračoval seriál akcí Novojičínského léta. Mezi tradiční záležitosti patří Jičínfest. Jeho letošními hosty byli Miro Šmajda a kapela The Paranoid.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více