Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 15. 8. 2014

15. srpna 2014 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už na podzim dostanou občané Nového Jičína 500 kusů kompostérů. Majitelé nebo
nájemci pozemku na území města je mohou získat bezplatně, a to formou výpůjčky na pět let. Po této době se občané stávají automaticky jejich vlastníky. Náklady na pořízení 700 litrových kompostérů přesáhnou 1,3 milionu korun. 90 procent této částky by ale měla uhradit dotace.
*
V pátek 22. srpna jsou zváni všichni příznivci bruslení na další Hepa Blade Night čili inline projížďku městem. Začátek je ve dvacet hodin. Ve stejnou dobu začíná na Masarykově náměstí poctivý a neokoukaný rock v koncertu kapely Doctor Victor.

V Novém Jičíně vznikají soukromé školy

11. srpna 2014 12:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Státní nebo soukromá škola, to je otázka, kterou v našem kraji řeší stále více rodičů. Počet nestátních školských zařízení v regionu rok od roku roste. V Novém Jičíně po prázdninách otevírá své brány soukromá základní škola i mateřinka.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 11. 8. 2014

11. srpna 2014 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nové diskgolfové hřiště Bocheta otevře město Nový Jičín už ve čtvrtek 14. srpna. Od tří hodin odpoledne tam začne program u příležitosti jeho slavnostního otevření. Zúčastnit se může kdokoliv. V 17:30 hodin navíc začne turnaj za účasti ligových hráčů. Disky ke hře budou k zapůjčení a také ke koupi.
*
Hned několik revivalů se v pátek 15. srpna představí na podiu na Masarykově náměstí. Diváci uvidí revivaly Abby, Boney M, Beatles Bee Gees a Robbieho Williamse ve speciálním nepřetržitém dvouhodinovém programu. Začátek je ve 20 hodin. O den později proběhne v amfiteátru na Skalkách oblíbená taneční akce Horká kaše.
*
Městský úřad upozorňuje občany Nového Jičína na pomalu se blížící termín druhé splátky místního poplatku za komunální odpad. Sazba je 552 korun na osobu, splatná do 30. září. Složenky nejsou rozesílány.

Odlehčovací služba Pohoda rozšířila kapacitu

8. srpna 2014 17:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali o rozšíření kapacity odlehčovací služby Pohoda. Zařízení, které pomáhá rodinám v době, kdy se o své příbuzné nemohou starat, má nyní o dvě lůžka víc.

Pramenitá voda - kvalitní osvěžení nebo riziko?

8. srpna 2014 8:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

V okolí Nového Jičína je spousta studánek a pramenů, odkud lidé berou a pijí přírodní vodu. Hlavně v parném létě jsou vyhledávaným osvěžením například pro cyklisty. Hygienici ale varují před nestabilní kvalitou těchto pramenů. I když zásadní riziko zřejmě nehrozí, voda na některých místech může způsobit zdravotní potíže.

Cyklisté závodili na 4. ročníku Grand Prix Forman

7. srpna 2014 12:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Okolí Nového Jičína se v neděli proměnilo v závodní okruh. Na čtrnáctikilometrové trase proběhl čtvrtý ročník cyklistického závodu Grand Prix Forman. Na start se postupně postavilo přes 170 závodníků z celé republiky i ze zahraničí.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 7. 8. 2014

7. srpna 2014 12:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Odlehčovací služba Pohoda, která pomáhá rodinám v době, kdy se o své příbuzné nemohou starat, rozšířila své kapacity. Zařízení, které provozuje Pečovatelská služba Nový Jičín, má nyní o dvě lůžka víc. Zázemí a celodenní péči tam najde celkem šest osob s omezenou soběstačností.
*
I lidé v Novém Jičíně mohou od 1. srpna žádat o Kotlíkovou dotaci. Ta se pohybuje od 15 do 60 tisíc korun. Více informací najdete na stránkách města nebo úřadu Moravskoslezského kraje.
*
Hráči FK Nový Jičín zvou příznivce fotbalu na zahajovací utkání nové sezóny Moravskoslezské divize. Domácí soupiska s novými hráči i trenérem přivítá na svém hřišti tým Lokomotiva Petrovice. Začátek je v sobotu 9. srpna v 16:30 hodin.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více