Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 29. 8. 2014

29. srpna 2014 10:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na soukromém pozemku směrem na Skalky je díra v terénu. Majitelka ji na žádost strážníků označila, i přesto Městský úřad kolemjdoucí a majitele psů raději nabádá k opatrnosti.
*
Do základních škol v Novém Jičíně letos nastoupí 2324 žáků, z toho je 285 prvňáčků. Otevřeno bude 13 prvních tříd. Průměrný počet dětí v jedné třídě je 22.
*
Africkou Tanzánii očima dobrovolníků můžete v průběhu září vidět v Návštěvnickém centru Město klobouků. Vernisáž výstavy fotografií začne v úterý 2. září v 17 hodin.
*
24. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín proběhne už příští čtvrtek 4. září. Začátek je v 15 hodin v aule budovy radnice. Záznam zasedání jako vždy uvidíte na stránkách tvportaly.cz.
*
Letošní městská slavnost je věnována počátkům 20. století a rozvoji techniky. Ve výstavní síni na Staré poště proto proběhne 5. září v 17 hodin vernisáž výstavy Co to letí? K vidění budou modely, kresby a malby lodí, vzducholodí, balónů a letadel. V den městské slavnosti, v sobotu 6. září, bude na náměstí instalována vodní nádrž, kde se můžete podívat na funkční obří modely lodí.
*

ŘSD oplotí rychlostní silnici u Nového Jičína

29. srpna 2014 10:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ředitelství silnic a dálnic chce postavit ploty podél všech dálnic a rychlostních komunikací. Opatření by mělo snížit počet srážek aut se zvěří, který neustále roste. Poukazují na to nejen řidiči aut, ale hlavně myslivci. Plán se týká i frekventované cesty R48, která vede i okolím Nového Jičína.

Hudba čínských císařů ovládla zámek v Kuníně

27. srpna 2014 11:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hudba čínských císařů ovládla v neděli večer kunínský zámek. Návštěvníkům unikátního koncertu se představilo belgicko-francouzské duo Sirocco. Oba hudebníci se pokusili zrekonstruovat koncert, který v 18. století zazněl na dvoře čínského císaře.

Aktuálně z dění u Městské policie v Novém Jičíně

25. srpna 2014 15:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sousedské neshody nebo nebezpečně odstavený kamion. To jsou dva z aktuálních případů, které řešili strážníci městské policie. Více jsme zjišťovali u jejich tiskové mluvčí Ilony Majorošové.

Putování Vietnamem a Kambodžou

25. srpna 2014 13:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vietnam a Kambodža - na tato exotická místa se mohli vypravit členové klubu rodáků a s nimi i všichni návštěvníci zajímavé besedy na Baště. Manželé Rybnikářovi z Nového Jičína se na ní podělili o zajímavé zážitky ze zájezdu, který absolvovali v druhé polovině letošního března.

V Návštěvnickém centru vystavuje František Holub

25. srpna 2014 13:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Po stopách generála Laudona se můžete vydat v Návštěvnickém centru Město klobouků na náměstí. Zajímavé sbírkové předměty tam vystavuje František Holub, člen Klubu vojenské historie Harrach 7.

František Holub, sběratel, člen Klubu vojenské historie Harrach 7
živě

Výstavu už brzy obohatí další zajímavé sbírkové předměty. V expozici Návštěvnického centra budou k vidění do 30. září.

Na náměstí zahrály kapely Doctor Victor a Menu 65

25. srpna 2014 13:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hudební nadílka Novojičínského léta pokračovala na Masarykově náměstí i další pátek. Divákům se tentokrát představily kapely Menu 65 a také Doctor Victor - jedno z hlavních jmen letošní koncertní nabídky.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 25. 8. 2014

25. srpna 2014 13:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klika NJ, Věšák, Dr. Hekto a The Purple Revival - tyto kapely zahrají v sobotu 30. srpna na Skalkách v rámci Novojičínského léta. Akce s názvem Skalky oldies rock začíná v 18 hodin.
Příznivci kytarové muziky si přijdou na své ve stejný den i v nedalekém Kuníně na výletišti za kinem, kde vystoupí kapela Arakain. Začátek akce je v 19 hodin.
*
Už tři prohry mají na svém kontě muži FK Nový Jičín. Poslední zápas proti týmu FK Mohelnice nevyšel, domácí tým prohrál 0:3. V tabulce je novojičínský tým zatím na posledním místě. Své postavení v Moravskoslezské divizi E může vylepšit v dalším zápase, a to v neděli 31. srpna v Určicích.
*
Baby club Kenny Nový Jičín zve rodiče kojenců a batolat na den otevřených dveří. Dozví se veškeré informace ohledně plavání a cvičení pro děti. Více informací je na stránkách kenny.cz
titulek: více informací na stránkách www.kenny.cz
*

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více