Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Na Masarykově náměstí vystoupili The Dust

1. září 2014 14:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městská slavnost už se velmi rychle blíží a s ní přichází i konec pestrého programu s názvem Novojičínské léto. Na Masarykově náměstí proběhl jeden z posledních víkendových koncertů. Hlavním hostem se stala kapela The Dust z Valašského Meziříčí.

Výtvarnice Alena Schäferová vystavuje v Novém Jičíně

1. září 2014 12:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Známá malířka a kostýmní výtvarnice Alena Schäferová vystavuje v Novém Jičíně. Ve městě, kde se narodila, má vůbec poprvé rozsáhlou výstavu. Návštěvníkům Nové galerie Žerotínského zámku na ní představuje svou tvorbu v posledních patnácti letech.

Začátek školního roku na ZŠ Dlouhá 56

1. září 2014 12:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

Letní prázdniny jsou už minulostí, první zářijový den znamenal pro všechny školáky návrat do lavic. Své dveře otevřela i Základní škola na ulici Dlouhá, kde během uplynulých měsíců probíhala oprava a zateplování.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 1. 9. 2014

1. září 2014 12:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tento čtvrtek 4. září proběhne 24. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín. Začátek je v 15 hodin v aule budovy radnice. Záznam zasedání jako vždy uvidíte na stránkách tvportaly.cz.
*
Drážní cyklostezka z Nového Jičína do Hostašovic už má své logo. Do soutěže o originální značku nové turistické aktivity bylo přihlášeno 75 návrhů od autorů z celé republiky.
Vítězný logotyp, který vybrala komise složená ze členů svazku obcí, vychází z propojení dvou klíčových slov - kolo a koleje. Vítězný návrh vytvořila Martina Cejpová, studentka fakulty umění a designu na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Logo můžete vidět i na facebooku cyklostezky, kde najdete i další informace k už brzy dokončené trase.
titulek: www.facebook.com/cyklostezkanovyjicinhostasovice
*
Od 1. do 30. září budou na ul. Palackého a Jiráskova pod gymnáziem probíhat stavební práce při rekonstrukci splaškové kanalizace, a tak dojde k částečnému omezení provozu.
*
Ve středu 10. září 2014 proběhne na Masarykově náměstí v Novém Jičíně už 5. ročník Dne sociálních služeb. Tentokrát s podtitulem Vzájemně se poznejme. Od 10 do 16 hodin se budou prezentovat organizace nabízející téměř tři desítky sociálních služeb, budou také vyhlášeny osobnosti v kategorii Dobrovolník roku.

Josef Habermann a Alfred Liewehr - rodáci z NJ

29. srpna 2014 14:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Josef Habermann a Fred Liewehr (Josef Habrman a Fred Liver) - to jsou jména dvou novojičínských rodáků, jejichž výročí si město letos také připomíná. O jejich životních příbězích jsme pro vás zjišťovali více informací.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více