Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Občanská poradna v N. Jičíně lidem nabízí pomoc

19. září 2014 13:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Lidé v celém kraji se stále více zadlužují. Podle statistik je náš region v meziročním srovnání opět v čele celorepublikových statistik. Problémy s dluhy mají i lidé v Novém Jičíně. Pomoc mohou najít například v občanské poradně u autobusového nádraží.

Muž z Nového Jičína propagoval extremismus

19. září 2014 13:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Třiadvacetiletý muž z Nového Jičína propagoval extremismus. Sám navrhoval, vyráběl a prodával oblečení a doplňky s extremistickou tématikou. Na jeho případu spolupracoval s kriminalisty i celorepublikový útvar policie.

Studijně-poznávací pobyt klubu rodáků v zahraničí

19. září 2014 13:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků a přátel města Nový Jičín se vrátil ze studijně-poznávacího pobytu. Letošním cílem jeho členů byl zámek Miramare a města Terst a Pula. Účastníci zájezdu toho ale jako tradičně viděli daleko více.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 15. 9. 2014

15. září 2014 16:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na nově budované cyklostezce do Hostašovice se 9. září stala vážná dopravní nehoda. I přes všechna varování a zákazy vjezdu jel po stezce šestatřicetiletý muž, který se střetl s projíždějícím automobilem. Kvůli jeho těžkému zranění přiletěl na místo i vrtulník záchranné služby z Ostravy. Celý průběh události vyšetřuje policie.
*
Občanské sdružení Pomoc psům Novojičínsko pořádá čtvrtý charitativní pochod, a to v sobotu 20. září. Začátek je ve 14 hodin na ulici Bohuslava Martinů. Trasa povede na Skalky a Čerťák.
*
Dalším soupeřem mužů FK Nový Jičín bude tuto sobotu klub Ostrava - Vítkovice. Začátek utkání je v 16 hodin. Přijďte podpořit domácí fotbalisty.

Rozsáhlá rekonstrukce v MŠ Montessori je hotová

15. září 2014 16:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Rozsáhlá rekonstrukce v památkově chráněné Hückelově vile, kde sídlí mateřská škola Montessor, je hotová. Přestavbou podkroví tady vzniklo další oddělení pro děti. Už jsme vás informovali, že během rekonstrukce dělníci objevili i historický výtah a původní posuvné dveře.

Tanzánie očima dobrovolníků - výstava fotografií

15. září 2014 16:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tanzánie očima dobrovolníků. Nenechte si ujít výstavu, která je k vidění v minigalerii Návštěvnického centra. Skrz fotografie se tady můžete vydat na malou cestu do nádherné africké země.

Den sociálních služeb v Novém Jičíně

15. září 2014 16:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Masarykově náměstí se ve středu prezentovaly sociální služby, které ve městě mohou využívat lidé s nejrůznějšími handicapy. Vyvrcholením Dne sociálních služeb bylo vyhlášení dobrovolníků roku, kteří za nezištnou pomoc potřebným převzali ocenění z rukou starosty Nového Jičína.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více