Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 3. 10. 2014

3. října 2014 16:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kvůli zvýšení bezpečnosti chodců prochází už několik dnů rekonstrukcí křižovatka ulic Tyršova, Divadelní a Lidická v centru města. Stávající přechody pro chodce ani samotná křižovatka už nevyhovují požadovaným technickým parametrům a ani podmínkám bezpečnosti provozu. Rekonstrukce by měla skončit na přelomu října a listopadu, více se dozvíte v připravované reportáži.
*
Celý víkend bude v Novém Jičíně v okolí Svince probíhat Místrovství České republiky v discgolfu. Turnaj startuje v sobotu v osm hodin ráno, finále proběhne v neděli odpoledne.
*
Lesopark Skalky s více než třinácti tisíci stromy, keři a květinami slavnostně otevírá. Jste zváni v neděli 5. října ve 14 hodin.
*
Lidé, kteří se zaregistrovali k odběru kompostérů už si je mohou vyzvednout na Městském úřadě, na odboru životního prostředí. Díky dotaci město zajistilo 500 kusů kompostérů pro majitele nebo nájemce pozemků na území Nového Jičína

4. ročník Svatováclavské vyjížďky veteránů

3. října 2014 14:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nedělní dopoledne na Masarykově náměstí - ten kdo netušil, co se na místě děje, musel být rozhodně překvapen. Celý prostor totiž zaplnily historické automobily a motorky. Čtvrtým ročníkem tady pokračovala Svatováclavská vyjížďka veteránů.

Strážníci Městské policie mají nové terénní auto

3. října 2014 14:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zásahy během povodní nebo v městských lesích. Nic z toho teď nebude problém pro strážníky Městské policie v Novém Jičíně. Ve středu totiž dostali nové auto, které je největší z celého jejich vozového parku. Navíc má pohon na všechny čtyři kola.

Cyklotrasa na bývalé trati do Hostašovic je otevřená

29. září 2014 13:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jedna z největších událostí letošního roku na Novojičínsku. Cyklostezka z Nového Jičína do Hostašovic je dokončená a zkolaudovaná. V pátek ji na první pohodové jízdě slavnostně otevřely a také vyzkoušely stovky cyklistů.

Mladým házenkářům TJ Nový Jičín začala sezóna

29. září 2014 11:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

živě Na domácí palubovce se zadařilo mladým házenkářkám TJ Nový Jičín. Vracíme se k utkáním z minulého víkendu. Starší žačky v Moravskoslezské lize nastoupily ke svému druhému utkání. Přípravě se věnovaly poctivě, už od začátku srpna. Richard Paschek, trenér mladších a starších žaček Jolana Drdová, hráčka TJ Nový Jičín To potvrdily starší žačky proti Bohumínu, který porazily 5:2. Hned po nich nastoupili ke svému zápasu Starší žáci skupiny B, ti vyzvali rivala z nedaleké Kopřivnice. Marek Jaroň, trenér starších žáků Svého hosta ale starší žáci nezvládli a podlehli 13:24. živě Marek Jaroň, trenér starších žáků Starší žáci nastoupili o víkendu také v Karviné, kde prohráli 39:15. Naopak mladší žáci se stejným soupeřem vyhráli 9:32.
Výsledky všech družstev novojičínských házenkářů najdete na přehledných stránkách novyjicin-hazena.cz

Ředitel MěP Nový Jičín uvařil guláš pro bezdomovce

29. září 2014 11:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do nezáviděníhodné situace se dostal nový ředitel Městské policie v Novém Jičíně. Facebooková stránka, kterou strážníkům zřídil, má více než 1000 příznivců. Taková ale byla meta, při které se zavázal udělat něco netradičního. Volba padla na vaření guláše pro bezdomovce.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více