Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Novojičínský KVS Laguna je ve vodě s dětmi i rodiči

25. září 2014 17:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás mnohokrát informovali o úspěších novojičínského Klubu vodních sportů Laguna. Ten má ve svých řadách mistry evropy i světa. Členy a budoucí úspěšné plavce ve vodě doslova loví úplně od malička.

Velká válka v novojičínském tisku - seriál zpravodaje

25. září 2014 17:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Běžné, všední události z každodenního života na Novojičínsku. Jen před sto lety. Všichni pozorní čtenáři městského zpravodaje si jistě všimli pravidelného seriálu Lenky Chobotové. Věnuje se v něm událostem, které vyhledala v historickém tisku. V té době se v něm samozřejmě psalo i o velké válce.

Na ulici Máchova vzniklo nové parkoviště

25. září 2014 17:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nové parkoviště pro 39 aut vzniklo na Máchově ulici. Projekt je součástí regenerace panelového sídliště Bezručova - Riegrova. S jeho přeměnou město začalo v roce 2011. Jaroslav Dvořák, starosta Nového Jičína Město už teď například v ulicích Jugoslávská a Lužická zajistilo dopravní opatření, díky kterým vzniklo parkování pro 189 aut. Realizace tohoto dlouhodobého projektu byla rozložena do sedmi etap. Patří tady také výsadba a úprava zeleně, výstavba a rekonstrukce chodníků, veřejného osvětlení a také doplnění městského mobiliáře. V roce 2018, kdy má být revitalizace sídliště ukončena, přesáhnou veškeré náklady na přeměnu 50 milionů korun.

Boty, botky a botičky na výstavě v Novém Jičíně

24. září 2014 15:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Nového Jičína dorazila historická kolekce více než dvou stovek bot, botek a botiček. Vidět je můžete na výstavě v Žerotínském zámku. Do města klobouků se dostaly díky zlínskému muzeu, a také starým baťovcům, kteří tyto nádherné kousky začali sbírat ve dvacátých letech minulého století.

Do průmyslové zóny v NJ zřejmě míří další investor

24. září 2014 14:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do průmyslové zóny v Novém Jičíně zřejmě míří další investor, ten by přinesl stovky pracovních míst. Firma Halla Visteon totiž plánuje rozšíření výroby. V Novém Jičíně chce už v příštím roce postavit novou halu. Projekt ale zatím čeká na konečné schválení.

26. září se otevírá nová cyklostezka

23. září 2014 10:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Cyklostezka z Nového Jičína otevírá svou trasu. První pohodová, a také slavnostní, projížďka proběhne tento pátek 26. září v 15 hodin, kdy začne registrace účastníků soutěže o pět kol, a také program u startovacího stanoviště, na ulici Žilinská. Peloton, v jehož čele pojede slavný velocipedista Josef Zimovčák, projede celou trasu - až na nádraží v Hostašovicích. Na jednotlivých stanovištích na trase bude připraven doprovodný program a drobné občerstvení pro účastníky akce. Program bude ukončen na Masarykově náměstí v Novém Jičíně, od 19 hodin zde vystoupí skupina Brouci - The Beatles Revival. Další organizační informace získáte na facebookové stránce cyklostezky. www.facebook.com/cyklostezkanovyjicinhostasovice

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 22. 9. 2014

22. září 2014 13:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do novojičínského průmyslového parku míří první výroba. Na ploše pěti a půl tisíce metrů čtverečních by měla vzniknout výroba takzvaných Fluid transport komponentů. V případě
schválení projektu by výstavba měla být zahájena ještě letos. Zjišťujeme pro vás další informace.
*
Podzimní sezóna novojičínského jazz klubu začíná. V pátek 26. září dorazí do Galerky Luboš Soukup Quartet. Městské kulturní středisko připravilo pro milovníky jazzu nejen další hudební lahůdky, ale i zvýhodněné bonusové karty. Ti, kteří si zakoupí vstupenku předem, si navíc budou moct rezervovat své místo.
*
V neděli 28. září zavítá do Nového Jičína 4. ročník Svatováclavské vyjížďky historických vozidel. Na Masarykovo náměstí dorazí dopoledne, ve třičtvrtě na deset a zdrží se asi hodinu.

Čaropříběhy Dagmar Janovské - výstava na Baště

22. září 2014 13:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

V klubu rodáků na Baště je k vidění nová výstava. Své výtvarné práce tam prezentuje Dagmar Janovská. S pořadovým číslem dva nechává volně pokračovat své Čaropříběhy.

Muži HK Nový Jičín odstartovali sezónu

22. září 2014 13:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už dva ostré zápasy mají za sebou muži HK Nový Jičín. Prvním soupeřem, který je vyzval na led, byl vsetínský tým. Na svém ledě naše přehrál 2:0. O víkendu přijel do Nového Jičína celek VSK Technika Brno a opět to nebyl jednoduchý zápas. Nejprve se ale vrátíme k letní přípravě mužů, která letos proběhla trochu jinak, díky brzkému startu provozu ledové plochy. Aleš Flašar, trenér mužů HC Nový Jičín
Nejprve to tak nevypadalo - Brno vyhrálo první třetinu 1:0. Domácí ale ve druhé části hry vytvořili obrovský tlak a měli i štěstí v koncovce. Po dvou třetinách se šlo do kabin za stavu 4:1. Branky vstřelili Horák, Gebauer a Kabeláč. Vypadalo to na jasnou výhru. živě gól Hosté ale našim v poslední, a velmi dramatické třetině výrazně zkomplikovali hru: během deseti minut vyrovnali na 4:4. Domácí zachránil Marián Kacíř, který zavěsil po skvěle zahrané akci. Nový Jičín vyhrál 5:4 a zajistil si první tři body v tabulce. Lukáš Šrámek, brankář mužů HC Nový Jičín
Aleš Flašar, trenér mužů HC Nový Jičín
Lukáš Šrámek, brankář mužů HC Nový Jičín
Novojičínský tým teď čekají dva zápasy venku - v Karviné a v Přerově. Doma se ukáže v sobotu 4. října proti Porubě.

Nemocnice v NJ má nové operační sály i ARO

22. září 2014 13:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská nemocnice dokončila náročnou rekonstrukci centrálních operačních sálů a anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Díky ní mohou lékaři ročně operovat až o 300 onkologických pacientů více než dosud. Do místního komplexního onkologického centra míří pacienti z celého kraje i z dalších částí republiky.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více