Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 17. 10. 2014

17. října 2014 12:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci Městské policie v létě začali se speciálním výcvikem zásahu proti útočníkovi na veřejnosti nebo například ve školách. Tragédie ve Ždáru nad Sázavou potvrdila důležitost tohoto výcviku. Strážníci pracují také na metodice pro učitele a žáky škol při krizových situacích.
*
Muzeum Novojičínska vytvořilo zajímavou galerii osobností Nového Jičína. Na adrese www.galerienj.cz najdete databázi více než dvou stovek nežíjících osob, která zasáhly do dějin města nebo s ním měli cokoliv společného. Autoři budou stránku dále rozšiřovat.

Rozsáhlá rekonstrukce křižovatky v centru NJ

17. října 2014 10:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dalším krokem projektu Bezpečně do škol je velká rekonstrukce křižovatky v centru města, nedaleko náměstí. Vznikají tady přechody pro chodce, nové osvětlení a další dopravní prvky. Zjišťovali jsme pro vás více informací.

Konference v NJ řešila jak pomoct autistům

16. října 2014 14:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Více šancí a příležitostí než před lety mají lidé s poruchou autistického spektra. Instituce v Moravskoslezském kraji, které s nimi pracují, je totiž stále častěji začleňují do pracovního procesu. I toto bylo jedním z témat středeční odborné konference v Novém Jičíně.

Na zimním stadionu trénuje škola bruslení

15. října 2014 13:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Škola bruslení, ze které časem vznikne i krasobruslení. Takový je záměr nově otevřeného kroužku na zimním stadionu. Přijít sem může kdokoliv z dětí, aktivita je ale hlavně zaměřena na dívky. Milan Urban, manažer HK Nový Jičín Děti se teprve učí bruslit, na ledě mají za sebou první krůčky. Dá se mluvit o klasické škole bruslení, děti má ale na starosti zkušená trenérská a také manželská dvojice, která se zabývá krasobruslením spoustu let. Evžen Milčinský, trenér krasobruslení
Vladimíra Milčinská, trenérka krasobruslení A brzy je snad čekají i první skoky na bruslích. Vladimíra Milčinská, trenérka krasobruslení Hodina bruslení pro děti začíná na zimním stadionu každé úterý v 15.45 hodin.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 13. 10. 2014

13. října 2014 14:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Český zahrádkářský svaz nabízí lidem moštování na Starém Jičíně. Otevřeno je vždy v úterý a čtvrtek. Pokud máte k moštování větší objem ovoce je možno se domluvit i na jiný termín
telefonní kontakt: 776 639 924
*
V prostorách mezi školami na ulici Komenského proběhla další drakiáda. Děti zde společně s rodiči pouštěly své výtvory a všichni si mohli vyzkoušet i letecké modely. Další velkou drakiádu připravuje také Středisko volného času Fokus, a to v sobotu 18. října na Skalkách.
*
Pěvecký sbor Ondrášek vystavuje svá ocenění a suvenýry z nedávné cesty na mezinárodní festival v USA. Výstava začala 4. října a potrvá do neděle 30. listopadu. Vidět ji můžete v expozici Návštěvnického centra na Masarykově náměstí.

Dan Bárta a Illustratosphere v Beskydském divadle

10. října 2014 11:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zpěvák Dan Bárta se svou kapelou Illustratosphere přijel do Nového Jičína. V Beskydském divadle odehrál jeden ze svých podzimních koncertů k poslednímu vydanému albu s názvem Maratonika.

Discgolfisté bojovali o titul na MČR u Nového Jičína

10. října 2014 11:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nejlepší republikoví i zahraniční hráči sportu, kterému se říká discgolf. O víkendu je hostil Nový Jičín, který se stal pořadatelem Mistrovství České republiky. Sportovci všech věkových kategorií změřili svou přesnost v krásném, ale zároveň nejtěžším areálu v republice.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více