Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Další domácí výhra mužů HK Nový Jičín

1. listopadu 2014 8:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Za sportem dnes opět míříme na zimní stadion. Během týdne se v netradičním úterním termínu utkali domácí muži proti Vsetínu, jednomu z vedoucích týmů tabulky. Odveta s těžkým soupeřem se našim podařila a před domácím publikem předvedli další vítěznou hru.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 31. 10. 2014

1. listopadu 2014 8:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Uměním na pomoc zvířatům - tak se jmenuje výstava Miroslavy Janouškové, která bude v listopadu k vidění ve Výstavní síni Staré pošty. Jste zváni také na vernisáž, která proběhne v pondělí 3. listopadu v 17.30.
*
Novojičínská nemocnice se letos připojí k celosvětové kampani Movember a ve čtvrtek 6. listopadu při této příležitosti pořádá Den zdraví. Cílem kampaně Movember je zvýšit povědomí o onemocněních prostaty. Také program Dne zdraví bude zaměřen na toto téma. Lidé se dozví, jak předcházet i dalším onemocněním a navíc budou moci podstoupit bezplatná preventivní vyšetření.
*
Ustavující zastupitelstvo, které vzešlo z nedávných komunálních voleb, proběhne v Novém Jičíně ve čtvrtek 6. listopadu od 15 hodin v aule budovy radnice. Pozvánka i s programem je k vidění na webu města.
*
V pátek 7. listopadu proběhne na Masarykově náměstí další Jarmark, tentokrát plný chutí a vůní. Přijďte ochutnat domácí štrůdl, bylinkové sirupy, domácí sýry a další pochutiny. V doprovodném programu uvidíte zajímavou gastroshow nebo výrobky studentů z partnerského města Epinal.
*
V týdnu od 3. do 7. listopadu bude na Odboru životního prostředí Městského úřadu kvůli malování omezený provoz.

Nový Jičín vypověděl smlouvu nájemci hotelu Praha

1. listopadu 2014 8:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hotel Praha - historická perla Nového Jičína přesně před rokem ožila. Radnice, která do budovy investovala spoustu peněz ale nebyla spokojena s dosavadním nájemcem a vypověděla mu smlouvu. Zároveň hledá nového provozovatele restaurace i hotelu.

Stavba Laudonova muzea v NJ výrazně pokročila

1. listopadu 2014 8:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Expozice generála Laudona v Novém Jičíně už dostává jasné obrysy. Vznikající interaktivní muzeum věnované známému vojevůdci brzy otevře. Dělníci tady proto instalují jeden exponát za druhým, na místě je už i postava samotného generála.

Cizinec napadl strážníky Městské policie

27. října 2014 17:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pětašedesátiletý cizinec o víkendu napadl hlídku Městské policie. Strážníci jeli na ohlášení zaměstnankyně pizzerie, do které se chtěl dostat bosý a opilý muž. Potyčka se odehrála po třetí hodině ranní.

Muži HK Nový Jičín doma vyhráli nad Bobry

27. října 2014 17:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tentokrát za sportem míříme na atraktivní derby mužů HK Nový Jičín, kteří na svém ledě přivítali Valašské Meziříčí. live Už od začátku zápasu domácí dali najevo svou úlohu favorita. Fanoušci na první gól čekali jen do 4. minuty, kdy skóroval Adam Uhlár. live Hosté ale neváhali odpovědět, už za necelou minutu srovnali na 1:1. Vítězství v první třetině vybojoval Martin Kabeláč. V druhé části hry pak skóroval Patrik Flašar a i když hosté hráli několik přesilovek, domácí nápor vydrželi. Ve třetí třetině Nový Jičín odskočil na tříbrankový rozdíl 4:1. Tento zásadní gól dal Pavel Hanák. Bobři z Valašského Meziříčí sice snížili na 4:2, to ale bylo vše. Nový Jičín vybojoval 3 body a aktuálně je na sedmé příčce tabulky. V dalším zápase muže čeká Vsetín.

Novojičínští policisté řeší další příprady sprejerství

27. října 2014 11:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští policisté pracují na další sérii případů sprejerství. Nové nápisy a značky se objevily ve stejnou dobu na několika budovách, například na radnici a na mnoha dalších místech. Škody jdou do desetitisíců korun.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více