Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 24. 10. 2014

24. října 2014 15:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Krátká vzpomínková akce ke Dni vzniku Československého státu. Proběhne v pondělí 27. října v deset hodin dopoledne na Masarykově náměstí u památníku Tomáše Garyka Masaryka.
Úterní státní svátek můžete oslavit také na zámku v Kuníně, který připravil prohlídky pokojů s dětskými průvodci. Přístupné zdarma budou také všechny výstavy. Jedná se o poslední možnost navštívit zámek v letošní sezóně.
*
Přijďte podpořit domácí hokejisty - muži HK Nový Jičín zvou na tradiční derby proti Bobrům z Valašského Meziříčí. Utkání začíná v sobotu v 18 hodin.

Koalice v Novém Jičíně zatím není dohodnuta

24. října 2014 15:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jak bude vypadat koalice. Taková je stále aktuální otázka v Novém Jičíně. Ve hře jsou dvě varianty, žádná ze stran si ale oficiálně neplácla. Jeden ze zvolených zastupitelů Petr Orel navíc složil mandát.

Policisté v NJ s dětmi mluví o právní odpovědnosti

24. října 2014 12:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policisté v Novém Jičíně pokračují v úspěšném projektu. Spolu s Oddělením sociálně-právní ochrany dětí organizují semináře. V nich se žáci základních škol dozvídají, jak mohou dopadnout, a co přesně se bude dít, pokud spáchají trestný čin.

Muzeum Novojičínska se zapojilo do sbírky potravin

22. října 2014 13:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Muzeum Novojičínska, stejně jako desítky dalších institucí kraje, se zapojilo do druhého ročníku sbírky potravinové pomoci. Lidé i zaměstnanci mohli odevzdat trvanlivé jídlo a pomoct tak všem, kteří to potřebují. Akce se konala se u příležitosti Mezinárodního dne vymýcení chudoby.

Domácnosti našich babiček - výstava v klubu důchodců

20. října 2014 13:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Český svaz žen zorganizoval zajímavou několikadenní výstavu s názvem "Domácnosti našich babiček aneb co odnesl čas." K vidění byly kuchyňské a jiné pomůcky, fotografie i další zajímavosti. Slavnostní zahájení proběhlo ve čtvrtek v klubu důchodců.

21. ročník florbalového turnaje O-Cup

20. října 2014 13:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Minulý rok oslavil 20. ročník, letos načal další dekádu. Florbalový turnaj O-Cup, který proběhl minulý víkend, změnil působiště a navíc zdvojnásobil počet účastníků. Jeden z nejstarších turnajů na Novojičínsku se tak opět povedl. Kdysi přitom začínal na zamrzlém Lamberku jako hokejový turnaj. Zdeněk Stanislav, hlavní organizátor O-Cupu 16 družstev, juniorská i seniorská kategorie a 57 zápasů, takový byl scénář letošního ročníku O-Cupu. Jeho úroveň si pochvalují i dlouholetí hráči. Dalibor Matuš, účastník turnaje Seniorskou kategorii ovládl tým FBC Bond Boys 007, který zvítězil. V turnaji se tento celek objevil poprvé. Milan Koloničný, FBC Bond Boys 007 V juniorské kategorii se nejlépe vedlo celku The Worst Team. Kompletní výsledky a další zajímavosti k turnaji najdete na jeho internetových stránkách www.o-cup.cz

Instituce v NJ řeší rizika útoků na veřejnosti

20. října 2014 13:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci Městské policie už v létě začali s výcvikem, který je připravuje na útok na veřejnosti. Jeden z těchto případů se před několika dny stal na střední škole ve Ždáru nad Sázavou. Novojičínská městská policie také připravuje v republice ojedinělý manuál pro studenty a učitele.

Internetová galerie osobností N. Jičína je spuštěna

20. října 2014 13:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Galerienj.cz - taková je adresa nového internetového portálu.
Najdete na něm velké množství informací o lidech, kteří zasáhli do dějin Nového Jičína
nebo s ním měli cokoliv společného.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 20. 10. 2014

20. října 2014 13:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Návštěvnické centrum Nový Jičín prodlužuje svou provozní dobu o víkendech. Od 1. listopadu 2014 bude o sobotách a nedělích otevřeno od 9 až do 16 hodin. Ve všední dny zůstávají časy stejné od 8 do 17 hodin.
*
Hokejový klub Nový Jičín zve na pravidelná bruslení pro veřejnost. Zájemci mohou na led pravidelně vždy ve čtvrtek a v neděli.
*
Do Nového Jičína po roce znovu zamíří stovky akrobatů. V neděli 30. listopadu proběhne na basketbalové hale druhý ročník úspěšné soutěže NJ Cheer Open.
*

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více