Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Kulturista Lukáš Kelnar z Nového Jičína vyhrál mistrovství ČR

2. června 2014 15:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Po pěti letech začal znovu soutěžit a byl z toho titul Mistra republiky. Kulturista Lukáš Kelnar z Nového Jičína se na soutěžích ukázal už mnohokrát. Zatím dosáhl jen na třetí nebo druhá místa. Až v tomto roce se mu povedl výrazný úspěch.

Kurz sebeobrany pro ženy v Novém Jičíně má úspěch

2. června 2014 15:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci Městské policie učí ženy bránit se při napadení. O kurzy, které pořádá město, je stále větší zájem. Potvrzuje to i jejich čtvrté pokračování. Lekce probíhají během pěti víkendů.

Muzeum Novojičínska nalezlo kost oběti kanibalů

2. června 2014 15:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Muzeum Novojičínska si připisuje další zajímavý objev.
Jeho pracovníci ve sbírkách nově identifikovali oštěp, jehož součástí je lýtková kost člověka,
kterého snědli kanibalové. Muzeum na objev přišlo díky práci na výstavě k rakousko-uherské expedici do Pacifiku.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 2. 6. 2014

2. června 2014 15:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve čtvrtek 5. června proběhne 23. zasedání novojičínského zastupitelstva. Pozvánku s programem najdete na stránkách města. Začátek je v 15 hodin v aule radnice.
*
Už tuto sobotu 7. června můžete s Klubem českých turistů vyrazit na Pochod okolím Nového Jičína. K výběru jsou trasy 8, 15 a 25 kilometrů. Start probíhá ve Smetanových sadech od osmi do desíti hodin dopoledne.
*
Vznikající Cyklostezka Nový Jičín - Hostašovice hledá své logo. Do veřejné soutěže o originální a výstižnou značku se může přihlásit úplně každý, a to do 30. června. Autor vítězného loga získá honorář 10.000 korun. Další informace najdete na webu města.
*
Novojičínský platan nominovaný do celostátní ankety Strom roku 2014 se ve velké konkurenci mezi 12 finalistů bohužel neprobojoval.

Velká voda v Novém Jičíně

30. května 2014 12:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Před několika dny v Novém Jičíně hrozily povodně, situace se ale nakonec uklidnila. O pár dnů později bylo varování zpět a tentokrát už se vyplnilo. Hasiči museli zasahovat na několika místech a radnice vyhlásila II. stupeň povodňové aktivity.

Projektové odpoledne u ZŠ na ulici Komenského v Novém Jičíně

29. května 2014 14:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní školy Komenského 66 a 68 uspořádaly odpoledne v rámci projektu Bezpečné cesty do škol v Novém Jičíně. Projekt má jako jeden z cílů prevenci dopravních nehod mladých chodců a cyklistů.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více