Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Mladý taneční pár z Nového Jičína vyhrává všechny soutěže

29. května 2014 14:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Skvělý úspěch novojičínských tanečníků z klubu Fokus. Mladý pár Nela Valchářová a Adam Kormoš si o víkendu vytančil dvě zlaté medaile na mezinárodních soutěžích v Hodoníně a v Brně. Věnují se latinsko-americkým tancům a všichni jim předpovídají ještě hodně úspěchů.

Veletrh Novojičínska má za sebou 15. ročník

29. května 2014 14:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Veletrh Novojičínska má za sebou další, už patnáctý ročník. Tradiční akce, která podporuje podnikání v regionu proběhla o víkendu na zimním stadionu. Zájem prezentovat své výrobky nebo služby mělo téměř sedmdesát podnikatelů a firem.

Provázek v Novém Jičíně pomáhá rodičům s dětmi s ADD a ADHD

26. května 2014 16:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Poruchy pozornosti a hyperaktivita. Rodiče, jejichž děti mají tento problém, měli dosud velmi málo možností, kam se obrátit. Právě to byl jeden z důvodů proč Rodinné centrum Provázek založilo podpůrnou rodičovskou skupinu a klub dětí s ADD a ADHD syndromem. První setkání už mají za sebou.

Muzeum Novojičínska připomíná 1. světovou válku

26. května 2014 16:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Celý svět si v tomto roce připomíná 100. výročí 1. světové války. Zásadnímu konfliktu věnuje pozornost i Nový Jičín a Muzeum Novojičínska. Ve čtvrtek proto slavnostně začala velká výstava, která veřejnosti přibližuje dobu před sto lety a také vznik Československých legií.

7. června proběhne další ročník akce Legendy

26. května 2014 16:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už několik let patří první červnový víkend v Novém Jičíně tradiční akci Legendy. I letos proběhne v areálu na Skalkách, a to 7. června. Loňský ročník ozdobila světově známá kapela Smokie. Návštěvníci se i tentokrát mohou těšit na pestrý program. Ivana Tomanová, organizátorka koncertu Kromě kvalitní hudby připravili pořadatelé i doprovodný program. Inspirací bude módní přehlídka, a to i pánská. Na pódiu vystoupí i mladé mažoretky z Bartošovic. Areál bude přístupný veřejnosti už od šesti hodin v podvečer, program začne v 19.30. S televizí Polar můžete vyhrát dvakrát dvě vstupenky na tuto tradiční událost. Stačí nám napsat, kolikátý ročník akce Legendy letos v Novém Jičíně proběhne. Vítězové obdrží kromě vstupenek i dárky od pořadatelů. Odpovědi posílejte emailem do 3. června. titulek horní: Kolikátý ročník akce Legendy letos proběhne?
titulek dolní: Odpovědi posílejte na email: novyjicin@polar.cz

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 26. 5. 2014

26. května 2014 16:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mateřská škola Montessori, která sídlí v Hückelově vile, prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Brzy dostane novou střechu a třídu s vybavením pro 15 předškoláků. Rekonstrukce bude stát 8,3 milionu korun. 6 milionů získalo město z Evropské dotace z fondu Regionálního operačního programu Moravskoslezsko.
*
Ve čtvrtek 5. června proběhne 23. zasedání novojičínského zastupitelstva. Pozvánku s programem najdete na stránkách města. Začátek je v 15 hodin v aule radnice.
*
Středisko volného času Fokus zve děti na oslavu jejich svátku. Ve Smetanových sadech vznikne v pátek 30. května velká Šmoulí vesnice, kde budou připraveny soutěže, hry a samozřejmě odměny. Začátek je v 15 hodin.
*
Vedení města zve obyvatelé místních částí Nového Jičína na veřejná setkání v průběhu celého týdne. Jejich rozpis najdete na stránkách města.
*
V sobotu 31. května proběhne v Žilině tradiční Dětský den na travnatém hřišti. Začátek je ve 14 hodin. Pro děti jsou připraveny hry, soutěže a divadelní představení.

Školní akademie ZŠ Tyršova Nový jičín v Beskydském divadle

23. května 2014 14:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní škola Tyršova ve čtvrtek pozvala rodiče a všechny příznivce školy na svou akademii. Poslední proběhla v roce 2011. Po tříleté pauze se žáci a také učitelé předvedli na pódiu Beskydského divadla.

Nový Jičín rozjel projekt sociálně-právní ochrany dětí

23. května 2014 14:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín získal peníze na projekt, který se týká sociálně-právní ochrany dětí. Městský úřad díky němu přijal dva nové zaměstnance a vznikne tady takzvaná neutrální místnost. V ní budou mít klienti při jednání s úředníky soukromí.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více