Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Lékaři v Novém jičíně varují před vznikem zhoubných znamének

16. května 2014 11:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sledovat svá znaménka je důležité a lékaři doporučují jejich kontrolu alespoň jednou ročně. Jedna z příležitostí je 12. květen, tedy Evropský den melanomu. Nemocnice Nový Jičín při této příležitosti znovu nabídla kožní vyšetření zdarma všem zájemcům.

Nový Jičín má nový systém jednotného varování

16. května 2014 11:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín má nový systém jednotného varování proti nebezpečí. Mezi ně patří například povodně. V rámci tohoto projektu je ve městě nový bezdrátový rozhlas a hladinová čidla. Vznikla také digitální povodňová mapa, na kterou se může každý podívat na internetu.

Nový Jičín má nový tržní řád

12. května 2014 13:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali, že město má nový tržní řád, který zakazuje nevyžádaný podomní a pochůzkový prodej nebo nevyžádané poskytování služeb na celém území města. Vydání předcházelo dotazníkové šetření. Zákaz nevyžádaného prodeje si přálo více než 98 procent respondentů.

Výstava Olomouciana 2014 v Žerotínském zámku Nový Jičín

12. května 2014 12:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Od konce dubna hostí Muzeum Novojičínska v Žerotínském zámku výstavu obrazů a plastik. Jedná se o společný projekt pořádaný s Unií výtvarných umělců Olomoucka. V Nové galerii jsou k vidění zajímavé práce celkem čtrnácti autorů.

Syn malíře Otto Kraighera-Mlczocha navštívil Nový Jičín

12. května 2014 12:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Nového Jičína zavítala vzácná návštěva z rakouského Klagenfurtu. Na návštěvu rodného města přijel syn významného malíře Oto Kraighera-Mlczocha. Této příležitosti využil Klub rodáků k odhalení české verze pamětní desky slavného výtvarníka.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 12. 5. 2014

12. května 2014 12:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městský úřad upozorňuje voliče na změny adresních míst v jednotlivých volebních okrscích. Volební místo je přesně popsáno na obálce hlasovacích lístků, které voliči obdrží poštou. Dva volební okrsky také změnily svá místa. Okrsek 19 a 20 je nově umístěn v Tenisové hale v Loučce.
*
V sobotu 17. května proběhne i v Novém Jičíně dobrovolnická akce s názvem „Ukliďme Česko 2014". Bude zaměřena na úklid skládek. Možnosti zapojit se, i další informace, najdete na webu uklidmecesko.cz.
*
Nový Jičín získal další dotaci. Tentokrát to je 1,6 milionu korun z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Město tak bude realizovat projekt „Naplnění standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí".
*
Kino Květen zve v úterý 13. května na speciální premiéru filmu Olga s přímým přenosem koncertu skupiny Plastic People of the Universe. Začátek je v 19 hodin.
*
V pátek 16. května proběhne v Beskydském divadle Jarní koncert k roku české hudby. V 18 hodin se tady představí Pěvecký sbor Ondráš se svými hosty. Pozváni přijal klavírista Tomáš Vrána a Novojičínský sextet Pohoda.
*
Fotbalisté Nového Jičína v sobotním utkání vyhráli nad Šumperkem. Po nerozhodném poločase 1:1 se našim podařilo přidat i druhou branku a zvítězili 2:1.
*
Inline hokejisté měli o víkendu další dva zápasy, konkrétně 5. a 6. kolo inline hokejové ligy. V pátek hostili Frýdek-Místek, se kterým prohráli 4:6. V sobotním utkání si ale hravě poradili s Havířovem, a to 12:4.

Mladí fotbalisté uspěli ve víkendových turnajích v Novém Jičíně

9. května 2014 13:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dvoudenní fotbalový turnaj přípravek o víkendu odehráli hráči ročníků 2005 a 2006. Kvůli studenému počasí se několik týmů nakonec odhlásilo, i přesto na novojičínském fotbalovém hřišti nastoupil prakticky nejlepší výběr mladých hráčů v okolí. František Merenda, hlavní trenér mládeže FK Nový Jičín
Nikolas Rigo, útočník FK Nový Jičín
Matěj Olšovský, útočník FK Nový Jičín
Milan Konečný, trenér ročníků 2006
František Merenda, hlavní trenér mládeže FK Nový Jičín
A Nový Jičín na svém domácím hřišti sahal po nejvyšších příčkách. V sobotním turnaji 2006 se ve finále potkal se Sigmou Olomouc. Prohra 3:2 ale znamenala 2. místo. Ještě lépe na tom byli hráči ročníků 2005 v nedělním turnaji. Ve finále porazili Vítkovice a vybojovali tak první místo.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více