Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nemocnice Nový Jičín vyšetří kožní znaménka

9. května 2014 13:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nemocnice Nový Jičín se i letos připojí k Evropskému dni melanomu. Lidé tak mohou na bezplatné vyšetření pigmentových znamének. Preventivní akce proběhne 12. května na kožním oddělení Nemocnice Nový Jičín, a to od 8 do 17 hodin. Nebezpečné kožní nádory jsou v populaci stále častější, za posledních 30 let vzrostl jejich počet u nás více než čtyřikrát. Čím dříve lékař nádor objeví, tím větší je pravděpodobnost uzdravení.

Chvíle zastavení - výstava v Návštěvnickém centru Nový Jičín

9. května 2014 13:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Rudolf Suchánek ze Studénky - další autor, který se se svou tvorbou dostal do Nového Jičína. Jeho výstava plná fotografií z nedalekých Beskyd, právě začala v návštěvnickém centru na Masarykově náměstí.

14. ročník Memoriálu Miroslava Rešla v Novém Jičíně

9. května 2014 13:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

110 zápasníků z České republiky i Slovenska. Další, v pořadí už 14. ročník Memoriálu Miroslava Rešla, byl i letos obrovskou výzvou pro všechny zápasníky. V hale ABC bojovali v řecko-římském i volném stylu.

Novojičínští basketbalisté budou bojovat o extraligu

9. května 2014 10:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Skvělý úspěch mladých basketbalistů z Nového Jičína. Po náročné čtyřzápasové sérii se jim podařilo zdolat tým Baník Most. Postoupili tak do kvalifikace o nejvyšší soutěž U19ctek. V obou domácích utkáních ale měli na mále.

Lagunáři opět zabodovali na Modrém mítinku v Novém Jičíně

5. května 2014 15:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Modrý mítink - tradiční a úspěšná sportovní akce, která každý rok přiláká na novojičínský bazén desítky plavců z česka i zahraničí. I letos šlo o víceboj Bi-fins a závod v plavání s ploutvemi jednotlivců a družstev. Plavci domácího týmu Laguna i tentokrát dosáhli na medaile.

Koncert přátelství v novojičínském Beskydském divadle

5. května 2014 13:44 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínský sbor Ondrášek a Symfonický orchestr města Ludwigsburgu. Tato dvě seskupení o víkendu vystoupila na jednom pódiu - a to v Beskydském divadle. Zaplněný sál plný diváků si tady vychutnal Koncert přátelství.

Novojičínská nemocnice má dvě nová pracoviště

5. května 2014 13:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nové plicní oddělení a endoskopické ambulace. V novojičínské nemocnici otevřeli po rekonstrukci další dvě patra pavilonu bývalé interny. Celá tato historická budova je tak kompletně obnovena. Už brzy tady zamíří pacienti z širokého okolí.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 5. 5. 2014

5. května 2014 13:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městský úřad upozorňuje na nebezpečí na staveništi cyklostezky v trase bývalé železniční trati do Hostašovic, a žádá lidi, aby na místo nevstupovali. Hrozí zde nebezpečí úrazu.
*
Nový Jičín pokračuje v elektronických aukcích. Po předchozích úspěšných dražbách připravuje vedení města další. Tentokrát budou moct lidé nově vysoutěžit i pohonné hmoty a telekomunikační služby. Do červnové aukce se mohou zapojit i firmy a podnikatelé.
*
Ve středu 7. května proběhne na Masarykově náměstí další jarmark, tentokrát květinový. Návštěvníkům nabídne především květiny, sadbu a květinové dekorace. Začátek je v 9 hodin.
*
Junioři U19 basketbalového klubu Nový Jičín postupují do extraligy. Po dvou zápasech a stavu 1:1 v zápasové sérii proti klubu Baník Most, se dějství přesunulo do Nového Jičína. Oba zápasy, v sobotu i v neděli, naši vyhráli. První 60:56 a druhý 72:69. Reportáž i s rozhovory přineseme v dalším expresu.

Noc čarodějnic v Novém Jičíně

5. května 2014 10:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Žive * Noc čarodějnic, Valpuržina nebo Filipojakubská noc. Starý a stále živý svátek oslavili i lidé v Novém Jičíně. Většina z nich sice dala přednost dobrému jídlu, pití a hudbě před tradičním upálením čarodějnice nebo májkou. I tak si ale předvečer 1. máje i díky následnému volnu všichni užili. V Muzeu Novojičínska čarodějnice naopak hledali, tedy alespoň v připravené scénce pro všechny návštěvníky.
Tomáš Blaho, Muzeum Novojičínska
Tradiční Filipojakubské setkání zorganizoval například i Klub rodáků a přátel města Nového Jičína.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více