Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Výstava obrazů Věry Šťastné na Staré poště v Novém Jičíně

2. května 2014 13:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Máj - lásky čas aneb láskou rozzářený svět. Výstava, která právě začala
na Staré poště, nese přesně tento název. Své výtvarné práce tady prezentuje Věra Šťastná. V Novém Jičíně nevystavuje poprvé.

Nový Jičín - město pro všechny generace

2. května 2014 13:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín - město pro všechny generace, tak se jmenuje nový projekt, který ve městě bude podporovat rodinnou soudržnost, aktivity všech věkových skupin a mezigenerační pospolitost. Podílí se na něm úřad, Městská policie, kulturní středisko, Návštěvnické centrum, Fokus a Pečovatelská služba Nový Jičín. Připojit se můžete i vy a to na akcích, které pro vás tyto organizace chystají. Už 5. května to bude beseda na téma Osobní bezpečnost seniora. Plakát a kompletní výčet aktivit v rámci tohoto projektu najdete na webu města.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 2. 5. 2014

2. května 2014 11:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Červené kontejnery na elektroodpad na čas zmizely z ulic Nového Jičína. Budou na nich nové petlice, které zabrání jejich vykrádání. Do té doby mohou lidé odkládat nepotřebná elektrická zařízení na separačních dvorech na ulicích Palackého a Propojovací.
*
V sobotu 3. května proběhne v 17 hodin v Beskydském divadle Koncert přátelství. V programu vystoupí sbor Ondrášek a Symfonický orchestr města Ludwigsburg. Vstupenky, které jsou zdarma, si můžete vyzvednout v pokladně divadla.
*
Nový Jičín se zapojil do celostátní ankety "Strom roku 2014", kterou vyhlásila Nadace Partnerství. Jejim cílem je podpora veřejného zájmu o přírodu a stromy, které jsou součástí života ve městě. Město navrhlo pro tento rok platan rostoucí v Janáčkových sadech. Svým hlasem ho můžete podpořit na webových stránkách stromroku.cz. Anketa funguje už od roku 2002, vítězný strom postoupí do prestižní mezinárodní ankety Evropský strom roku.
www.stromroku.cz
*
Sportovní příznivci si tento víkend přijdou na své. V sobotu a v neděli čekají mladé novojičínské basketbalisty dva důležité zápasy v kvalifikaci o extraligu s klubem BK Baník Most. 3. a 4. kolo začne v sobotu v 17 a v neděli v 10 hodin. Důležitý víkend mají před sebou i mladí fotbalisté, v sobotu i v neděli pořádá FK Nový Jičín turnaje mladších přípravek s mezinárodní účastí. A rušno bude i v hale ABC, kde v sobotu v 10:30 začíná 14. ročník Memoriálu Miroslava Rešla.

V Hostašovicích začala stavba cyklostezky do NJ

2. května 2014 11:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Stavba cyklostezky z Nového Jičína do Hostašovic oficiálně začala. Na místě zrušené železniční tratě, kterou v roce 2009 zničila povodeň, vznikne téměř 10 kilometrů dlouhá stezka. Ta naváže na síť protínající Moravskoslezský kraj.

Dubnová taneční scéna ZUŠ Nový Jičín

28. dubna 2014 14:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská Základní umělecká škola po roce opět připravila tradiční koncert s názvem Dubnová taneční scéna. Ve čtvrtek a v pátek se v Beskydském divadle představili všichni žáci tanečního oboru, včetně absolventů.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 28. 4. 2014

28. dubna 2014 9:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový tržní řád ve městě zakazuje nevyžádaný podomní a pochůzkový prodej a
poskytování služeb na celém jeho území. Vydání tohoto nařízení předcházela dotazníková
akce mezi občany, ve které se vyslovilo pro zákaz podomního i pochůzkového prodeje více
než 98 procent respondentů. K tomuto tématu pro vás připravujeme reportáž.
*
V Laudonově domě pokračuje stavba expozice věnovaná legendárnímu vojevůdci. Hotovo by mělo být na přelomu září a října.
*
Městské kulturní středisko zve diváky na divadelní večer Prkna pro hodně. V něm se představí například Divadelní soubor Žluté S.A.K.O. z gymnázia v Příboře nebo další skupiny studentů z okolí. Začátek je v sobotu 3. května v 18 hodin v Galerce.
*
Ve stejný den proběhne v Beskydském divadle Koncert přátelství, ve kterém se představí novojičínský sbor Ondrášek a Symfonický orchestr města Ludwigsburg. Vstupenky jsou zdarma k vyzvednutí v Klubu rodáků a přátel města nebo v pokladně Beskydského divadla. Začátek koncertu je v 17 hodin.
*
Inline-hokejový tým Nového Jičína skvěle vstoupil do sezóny. První dva zápasy na domácí půdě, které sehrál v pátek a sobotu, dopadly pro IHC Nový Jičín vítězně. První utkání naši vyhráli 11:6 proti Kopřivnici. Sobotní zápas proti Uherskému Brodu byl vyrovnanější, ale přesto se ziskem bodů - 8:5.
*
Z vítězství se radovali i fotbalisté FK Nový Jičín, kteří v sobotním utkání hostili Slavičín. Po skvěle odehraném poločase 2:0, vyšlo i celkové skóre - domácí vyhráli 3:1. Nový Jičín je v tabulce Moravskoslezské divize na 7. místě.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více