Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Novojičínská nemocnice vyšetřuje sportovce

19. dubna 2014 9:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jak začít sportovat, kontrolovat svůj trénink nebo jakou zvolit zátěž. To vše, spolu s posouzením zdravotního stavu, se dozví sportovci v Novojičínské nemocnici. Otevřeli tam poradnu pro všechny, kteří provozují výkonnostní sport.

Radnice v Novém Jičíně testuje nový městský rozhlas

19. dubna 2014 9:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pondělí 14. dubna byl v Novém Jičíně spuštěn nový bezdrátový městský rozhlas. V následujících týdnech pracuje ve zkušebním provozu. Radnice proto vyzývá obyvatelé města, aby pomohli doladit jeho fungování.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 19. 4. 2014

19. dubna 2014 9:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městský úřad hledá zájemce o pracovní pozici referent veřejné správy na úseku územního plánování. Bližší informace o volných místech jsou na internetových stránkách města.
*
Muzeum Novojičínska zve všechny zájemce na další přednášku z cyklu Muzejní čtvrtky 2014. Tentokrát s tématem Kulturní dědictví Severní dráhy císaře Ferdinanda. Přednášet bude Alena Borovcová z Národního památkového ústavu v Ostravě. Začátek je ve čtvrtek 24. dubna v 16:30 hod.
*
Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých zve na koncert hudební skupiny Kyklop Band z Olomouce. Soubor je složen ze zrakově postižených hudebníků a jejich kolegů. Akce proběhne v pátek 25. dubna v 18 hodin v modlitebně evengelické církve v Novém Jičíně, a to v rámci Dny umění nevidomých na Moravě.
*
Do galerky se chystá chicagský kytarista Rene Trossman se svým bluesovým triem. Jeho filozofií je vzít posluchače na hudební výlet do zlaté bluesové éry 50. a 60 let. Koncert začíná v pátek 25. dubna ve 20 hodin.
*
Na Mendelově střední škole chystají další Basketbalový maraton 24 hodin Nonstop. Nepřetržité sportovní klání začne v pátek 25. dubna v 15 hodin a skončí o čtyřiadvacet hodin později.

I Nový Jičín slaví Velikonoce

18. dubna 2014 9:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

I Nový Jičín slaví Velikonoce. Svátku jara během týdne příliš nepřálo počasí, i přesto byla ve městě velikonoční atmosféra znát - například na novojičínském jarmarku.

Zdravotně postižení studenti roztančili další kolonu v Novém Jičíně

17. dubna 2014 14:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Odborné učiliště a Praktická škola v Novém Jičině uspořádala další úspěšnou akci. Naposledy to byl velkolepý koncert Martina Kleina. Teď si přišla na své většina žáků, a také jejich učitelé. Po roce totiž rozjeli další Taneční kolonu.

Stavba Laudonovy expozice v Novém Jičíně je zahájena

17. dubna 2014 14:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Stavba Laudonovy expozice je zahájena. Díky dotaci z regionálního operačního programu vznikne v domě, kde zemřel, unikátní místo věnované tomuto velkému vojevůdci. V podobném rozsahu zřejmě půjde o jediné místo na světě.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 17. 4. 2014

17. dubna 2014 9:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pracovníci Městského úřadu zkouší nový bezdrátový městský rozhlas a prosí občany o spolupráci při jeho dolaďění. Připomínky ke kvalitě zvuku hlásičů nebo k jejich hlasitosti můžete sdělit emailem. Zkoušky celkem 256 hlásičů budou probíhat až do konce května.
titulek: rozhlas@novyjicin-town.cz
*
Stolní tenisté Nového Jičína vybojovali postup do II. ligy. Vyhráli i v odvetném utkání s Kopřivnicí, a to 9:2. Kvarteto Knybel, Kratochvíl, Valošek a Černocký tak slaví velký sportovní úspěch.
*
Městský úřad hledá zájemce o pracovní pozici referent veřejné správy na úseku územního plánování. Bližší informace o volných místech jsou na internetových stránkách města.
*
Do galerky se chystá chicagský kytarista Rene Trossman se svým bluesovým triem. Jeho filozofií je vzít posluchače na hudební výlet do zlaté bluesové éry 50. a 60 let. Koncert začíná v pátek 25. dubna ve 20 hodin.
*
24. a 25. května proběhne na zimním stadionu v Novém Jičíně patnáctý ročník Veletrhu Novojičínska. Živnostenský odbor Městského úřadu upozorňuje na poslední volná místa pro vystavovatele. Informace, podmínky účasti i přihláška jsou na stránkách města.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více