Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Děti si užily svůj den v areálu letního kina

9. června 2017 11:08 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhl Den dětí. Akce, kterou každoročně pořádá Město Orlové, tentokrát za pomoci Domu dětí a mládeže, se konala v areálu letního kina a oproti loňskému roku, kdy musela být akce kvůli prudké bouři přerušena, bylo tentokrát počasí více než přející a tak si návštěvníci akci opravdu užili.

ZŠ Školní oslavila své čtyřicátiny akademií

9. června 2017 11:06 | Orlová | Jan Varga

Základní škola Školní má za sebou akademii. Výročí školy si přišli užít rodiče, děti, známí a také bývalí žáci. My jsme samozřejmě na této akci nemohli chybět a přinášíme vám ukázku z toho, jak škola čtyřicet let od svého založení oslavila.

Orlovské seniory navštívil taneční terapeut

2. června 2017 13:03 | Orlová | Jan Varga

Domov pro seniory Slezské Humanity si pro své klienty připravil opravdu vydařenou a nezvyklou akci. Seniory přijel rozveselit a také trochu rozhýbat choreograf, taneční terapeut a spolupracovník s Národním divadlem doktor Petr Veleta. Jestli se mu to podařilo se můžete přesvědčit v našem příspěvku.

Nová hasičská technika dala zabrat i dospělým hasičům

2. června 2017 13:01 | Orlová | Jan Varga

Dobrovolní hasiči z Orlové poruby mají novou techniku. Tu získali díky městu a nadačnímu fondu společnosti Agrofert. Z rukou starosty si ji slavnostně převzaly mladí členové oddílu, kteří ji také ihned vyzkoušeli. Za pár dnů pak posloužila i zkušeným hasičům v rámci soutěže.

V areálu letního kina proběhly oslavy města Orlové

2. června 2017 12:58 | Orlová | Jan Varga

Květen je za námi a Orlová má tedy za sebou také oslavy města. V areálu letního kina opět vystoupily známé hvězdy českého hudebního nebe, znovu si mohli orlovští užít nejrůznější atrakce a ochutnat mnoho připravených dobrot. Počasí se tentokrát rozhodlo akci podpořit a tak byl Den města Orlové opravdu krásný se vším všudy.

Den dětí na Masarykově náměstí v centru Ostravy se vydařil

2. června 2017 10:18 | Ostrava-Centrum | Jan Varga

Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz připravil velkolepou oslavu pro děti. Na Masarykově náměstí se rozprostřely stánky a atrakce, které nabídly širokou škálu zábavy. Pochvalovali si ji i pedagogové.

Výtvarné dílny v rámci Mezinárodního dne muzeí

19. května 2017 11:56 | Orlová | Jan Varga

Orlovská výstavní síň Muzea Těšínska opět přivítala základní a mateřské školy z Orlové. Tentokrát pro ně organizátoři měli připraveny výtvarné dílny. Ty se konaly u příležitosti mezinárodního Dne muzeí, který je svátkem všech výstavních síní a galerií. Co dětí vyráběli vám ukážeme v posledním příspěvku dnešního expresu.

Základní škola Mládí prožila "Barevný týden"

19. května 2017 11:54 | Orlová | Jan Varga

Na základní škole Mládí proběhl barevný týden, v rámci něj měli žáci každý den přijít do školy v předem vybrané barvě. Učitelé touto akcí chtěli v žácích probudit sounáležitost a hrdost na svou školu. Většina z nich neměla problém se akce zúčastnit. My jsme se do školy podívali ve čtvrtek, kdy měli žáci přijít oblečení do žluté barvy.

Orlova pokračuje v zateplování veřejných budov

19. května 2017 11:52 | Orlová | Jan Varga

Město pokračuje v zateplování veřejných budov. Práce právě probíhají například na budově městské policie, zateplují se domy na páté etapě a také se pokračuje na Doubravanu. V plánu jsou i dvě mateřské školy a také budova odboru dopravy městského úřadu. Jak práce probíhají jsme se byli podívat s naší kamerou.

Potápěči našli v orlovském rybníku vraky aut

11. května 2017 13:58 | Orlová | Jan Varga

Čtyři osobní automobily vylovili ve středu ráno potápěči ve spolupráci s policií a hasiči z rybníku zvaného Kozí Becírek v Orlové na Karvinsku. Auta byla pod hladinou s největší pravdě podobností již delší dobu. Policie nyní zjišťuje jejich poslední majitele i důvody, proč se jich zbavili.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více