Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Turistické značky mizí, stromy likviduje kůrovec

27. července 2018 13:30 | Celý MS kraj | Jan Varga

Kůrovec nemilosrdně likviduje lesní plochy v Beskydech a pocítili to už i turisté. Napadené dřeviny je třeba rychle těžit a likvidovat. Stává se ale, že společně se stromy mizí i některé turistické značky. Ty se tak musí nově malovat na speciální sloupky nebo dopravní značky. Situace je natolik vážná, že kvůli tomu vznikla speciální pracovní skupina MS kraje, která se kůrovcem zabývá.

Pionýrský tábor ve Starých Hamrech se vrací k přírodě

27. července 2018 13:27 | Celý MS kraj | Jan Varga

K létu neodmyslitelně patří tábory. Těch je samozřejmě v nabídce nepřeberné množství. Kdo ale chce skutečně zažít poctivý tábor tak, jak ho mohli zažít i rodiče nebo snad dokonce prarodiče, nesmí chybět na tradičním pionýrském táboře, který se koná uprostřed hlubokých lesů ve Starých Hamrech. My jsme se byli podívat na jedno takové táborové ráno.

Tváře Rocktherapy 2018 jsou tři nemocné děti

27. července 2018 13:11 | Orlová | Jan Varga

Oblíbený hudební festival je za dveřmi. Tentokrát pomůže třem dětem s onkologickým onemocněním. Na co se mohou lidé těšit a jak děti vybrané příspěvky využijí prozradí Ivan Jekielek, hlavní organizátor festivalu.

V lesoparku si mohou děti užít nové lanové hřiště

27. července 2018 13:07 | Orlová | Jan Varga

V Orlové otevřeli lanové hřiště. To dětem nabízí mnoho prolézaček, lanových prvků a sítí. Město ho nechalo vybudovat, aby orlovský lesopark znovu ožil a lidé měli proč do něj chodit. Po celkové rekonstrukci lesoparku je tak hřiště dalším tahákem, proč vyrazit ven.

Letos Orlovanům nejvíce chutnal Havířský guláš

27. července 2018 13:01 | Orlová | Jan Varga

Orlová má za sebou další ročník Gulášfestu. Oblíbené akce se každým rokem účastní mnoho lidí, kteří si různé chutě soutěžních gulášků nenechají ujít. Tentokrát soutěžilo dvanáct kuchařů a bylo velmi těžké určit, který z gulášů je ten nejlepší.

Orlová bude jednat s vedením Residoma

27. července 2018 12:57 | Orlová | Jan Varga

Karviná podepsala memorandum se společností Residomo, díky tomu tak bude moci kontrolovat, kdo bydlí v bytech společnosti na území města. To ale vyvolalo vlnu otázek, kam nechtění nájemníci půjdou, nedostanou li v Karviné byt. Obavy z toho mají v Orlové i Havířově, se společností se tedy budou chtít také domluvit.

V Orlovském lesoparku vyrostlo lanové hřiště

27. července 2018 10:12 | Orlová | Jan Varga

V Orlové otevřeli lanové hřiště. To dětem nabízí mnoho prolézaček, lanových prvků a sítí. Město ho nechalo vybudovat, aby orlovský lesopark znovu ožil a lidé měli proč do něj chodit. Kdo jiný mohl hřiště slavnostně otevřít a rovnou vyzkoušet než samy děti.

Taneční mistr z ND zapojil do tance i vozíčkáře

4. července 2018 12:05 | Orlová | Jan Varga

Orlovští senioři z Domova Slezské humanity si užili taneční hodinu. Přijel k nim bývalý tanečník Národního divadla v Praze Petr Veleta, který klientům domova dokázal, že slova jako ne a nemohu lze ze slovníku vynechat. Do tance zapojil i seniory na vozíčcích.

Základní školy soutěžily na Orlovských hrách 2018

29. června 2018 13:44 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhly velké sportovní hry, kterých se účastnilo devět orlovských základních škol. Týmy z jednotlivých škol se přestrojily do národních barev mnoha zemí světa a než se zúčastnili sportování, prošly ve slavnostních průvodech městem. A byla to pastva pro oči.

Orlované demonstrovali za záchranu místní nemocnice

29. června 2018 13:42 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se demonstrovalo za zachování interny místní nemocnice. Tu má kraj z ekonomických důvodů v plánu přestěhovat do Karviné nebo Havířova. Na demonstraci proti zástupcům kraje ostře vystoupili zaměstnanci nemocnice, zástupci města ale i veřejnost.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více