Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Studenti Dakolu se utkali v několika sportech

7. června 2018 15:10 | Orlová | Jan Varga

Střední škola Dakol uspořádala olympiádu. Té se zúčastnili všichni studenti ze všech školských poboček. Své síly tak v několika sportech změřily týmy z Havířova, Petrovic u Karviné a z Orlové.

Den dětí letos nabídly skákací hrady a kolotoče

7. června 2018 15:05 | Orlová | Jan Varga

Den dětí si opět užilo mnoho návštěvníků. Tentokrát si akci mohli užít před domem dětí a mládeže. Organizátoři opět nabídlo mnoho atrakcí i soutěží.

Z areálu pily v Ostravici bude centrum obce

7. června 2018 13:57 | Celý MS kraj | Jan Varga

Areál bývalé arcibiskupské pily na Ostravici čeká proměna. Současný vlastník areálu si nechal zpracovat studii možného využití prostoru a do budoucna by se tak mohl areál změnit na srdce obce. Projekt, na kterém pracovali architekti Josef Pleskot a Kamil Mrva počítá s volnočasovými aktivitami a novou radnicí.

Beats For Love nabídne 400 interpretů na 13 pódiích

7. června 2018 10:33 | Ostrava-město | Jan Varga

Festival Beats for Love letos nabídne největší hvězdy taneční hudby včetně držitelů cen Grammy a dalších světových ocenění. Šestý ročník festivalu, který se uskuteční v Dolní oblasti Vítkovic, doplní také charitativní aktivity.

Den města se vydařil, navštívily ho davy lidí

1. června 2018 13:55 | Orlová | Jan Varga

Orlová opět slavila Den města. Do areálu letního kina se vypravily stovky lidí, aby se pobavili, poslechli hudbu a dali si něco dobrého. Tentokrát stála před organizátory překážka. V areálu totiž probíhají práce na zastřešení kina, areál se tak proměnil ve staveniště. Jak si se situací organizátoři poradili ukážeme v následujícím příspěvku.

Stolní tenisté SK Slavia Orlová trénují i po sezóně

1. června 2018 13:50 | Orlová | Jan Varga

I když už je po sezóně, členové klubu SK Slavia Orlová nelení a udržují se v kondici. A to například tak, že se neváhají utkat v přátelském turnaji se sousední Karvinou. Jak se mládeži vedlo se můžete podívat v posledním příspěvku.

Štrambersko bylo kdysi velkým korálovým útesem

1. června 2018 13:47 | Celý MS kraj | Jan Varga

Opět se vydáme do muzea. Budeme totiž pokračovat v povídání o geologických zajímavostech Beskyd. Jak už jsme minule zmínili, pohoří je vlastně vyzdvihnuté dno pravěkého moře. I dnes je na některých horninách patrné, že na jeho dně žilo mnoho druhů zajímavých živočichů.

Řezbáři předvedli na Pustevnách práci se dřevem

1. června 2018 13:43 | Celý MS kraj | Jan Varga

Na Pustevnách byly k vidění práce ze dřeva. Své umění tam předvedli ti nejlepší řezbáři z České a Slovenské republiky. V rámci řezbářského sympozia Dřevěné Pustevny vytvářeli účastníci prvky pro zkrášlení areálu, ale také se utkali v řezání na čas.

V Třinci si připomněli neznámého hrdinu Rudolfa Josieka

23. května 2018 12:39 | Celý MS kraj | Jan Varga

Medaili a čestné občanství in memoriam. Tato ocenění si v úterý převzali rodinní příslušníci Rudolfa Josieka, neznámého hrdiny z Třince. Josiek byl dozorčím finanční stráže a stal se jednou z prvních obětí nacismu, když padl při přestřelce s Henleinovci v roce 1938.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více