Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Handicapované ženy se realizují v textilní výrobě

31. března 2017 12:06 | Orlová | Jan Varga

Firma Puntík dává práci ženám v těžké životní situaci. Ženy, které prošly zdravotními nebo psychickými obtížemi, v ní vyrábějí textilní a dekorativní zboží. Nová pobočka už funguje i v Orlové, i tam našlo práci několik místních pracovnic.

Děti v Muzeu Těšínska vyráběly velikonoční ptáčky

30. března 2017 14:10 | Orlová | Jan Varga

Orlovská pobočka Muzea Těšínska připravila pro orlovské děti tvůrčí dílny s velikonoční tématikou. Zájemci si mohli přijít vyzkoušet svou zručnost při tvorbě velikonočních výrobků. Jak se jim dařilo se můžete podívat v našem příspěvku.

Orlovského pohárku se zúčastnilo na 500 tanečníků

30. března 2017 14:08 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se uskutečnil první ročník taneční soutěže Orlovský pohárek. Té se zúčastnily taneční celky z mnoha měst a to nejen z kraje. Soutěžilo se v disciplínách jako je street dance, disco dance, show dance a představily se také mažoretky. Malou ukázku z toho, jak soutěž probíhala vám přinášíme v následujícím příspěvku.

Rekonstrukce lesoparku pokračuje podle plánu

30. března 2017 14:05 | Orlová | Jan Varga

Už dříve jsme vás informovali o tom, jak pokračuje rekonstrukce náměstí. Práce se ale posunuly také v lesoparku, druhé z největších investičních akcí města. Přibudou nové chodníky, veřejné osvětlení a mobiliář. Orlovští se ale musí připravit na určitá omezení během stavby.

Sbor GOA získal zlaté pásmo v Gymnasium Cantant

24. března 2017 12:03 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhl další ročník regionální soutěže pěveckých sborů Gymnasia Cantant. V rámci něj se opět představilo několik sborů z kraje i mimo něj. Smíšený pěvecký sbor Gymnázia a Obchodní akademie v Orlové si může opět udělat pomyslný zářez na pažbě. Umístil se ve zlatém pásmu a postupuje do dalšího kola, které proběhne v Brně.

Stavaři připravují náměstí pro práci archeologů

24. března 2017 12:01 | Orlová | Jan Varga

Práce na největší investiční akci Orlové pokračují. V rámci rekonstrukce náměstí už z jeho povrchu zmizel veškerý beton a pracovníci teď připravují terén pro archeology, kteří v brzké době rozjedou druhou část svého záchranného průzkumu. Více nám prozradí vedoucí stavby.

Orlovští chtějí vyhrát RBP Street Hockey 2017

24. března 2017 12:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Na základní škole Školní v Orlové se trénuje ze všech sil. Blíží se totiž velké finále soutěže RBP Street Hockey 2017, kam se orlovští školáci také probojovali. I když jsou už spokojení se samotným postupem, neskrývají ambice vyhrát. Finále proběhne dvacátého dubna.

Největší investiční akce Orlové jsou v plném proudu

22. března 2017 13:30 | Orlová | Jan Varga

Práce na dvou největších investičních projektech v Orlové pokračují. Z plochy náměstí v centru zmizel veškerý betonový povrch a slovo teď opět dostanou archeologové. Postoupilo se také v renovaci lesoparku, Orlovští se tam ale musejí připravit na některá omezení.

V orlovské nemocnici proběhl Den ledvin

17. března 2017 15:30 | Orlová | Jan Varga

V Orlovské nemocnici proběhl Den ledvin, v rámci něj mohli zájemci projít preventivním vyšetřením a zjistit tak, v jakém zdravotním stavu se nacházejí. Nemocnice pořádá několik podobných akcí do roka a návštěvnost je vždy vysoká, protože lidé mohou vyšetření absolvovat bez doporučení svého obvodního lékaře.

Gracia Orlová letos proběhne, ohrožen je Zlatý kahanec

17. března 2017 15:28 | Orlová | Jan Varga

Gracia Orlová se letos pojede. I přes původní obavy, že se nepodaří na tradiční závod sehnat peníze, se nakonec pořadatelům finanční krytí podařilo získat. Kraj nakonec přislíbil soutěž podpořit. Původní žádost organizátorů o čtyři sta tisíc korun totiž nejdříve zamítl. Organizátoři ale ještě nejsou bez obav, peníze totiž ještě musí schválit krajští zastupitelé.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více