Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

“Ten druhý život” mapuje činnost českých vojáků

21. července 2016 11:26 | Ostrava-město | Jan Varga

Ten druhý život. Tak se jmenuje výstava, která začala tento týden v ostravském Gongu. Přibližuje život českých vojáků během vojenských misí, kterých se účastnili od roku 1990. Nezaměřuje se pouze na vojenské složky, ale zachycuje také život civilistů v zemích, kde mise probíhaly.

Opravu náměstí v Orlové zdržela výběrová komise

20. července 2016 12:23 | Orlová | Jan Varga

Dlouho plánovaná oprava náměstí v Orlové stále čeká na finální podpis ministra financí. Výběrová komise v minulém týdnu vybrala zhotovitele stavby, nabídku ale ještě budou posuzovat právníci. Pokud už vše půjde dobře, na podzim by se mohlo začít stavět.

Kraj opraví domov pro seniory v Budišově n. Budišovkou

20. července 2016 11:05 | Celý MS kraj | Jan Varga

Kraj bude letos investovat do oblasti kolem Budišova nad Budišovkou více než 76 milionů korun. Vyplývá to z výjezdního zasedání rady, které tento týden ve městě proběhlo. Peníze poputují hlavně do sociální oblasti a také na opravu komunikací.

Zemřel válečný hrdina Karel Šerák, osvobozoval Ostravu

19. července 2016 10:21 | Ostrava-město | Jan Varga

Řady veteránů z druhé světové války bohužel opět prořídly. Ve věku nedožitých 93 totiž v neděli zemřel Karel Šerák, bývalý tankista, který v roce 1945 osvobozoval Ostravu od německých okupačních vojsk. Plukovník Karel Šerák byl loni jmenován čestným občanem Ostravy.

Dům kultury Orlová připravil akce na celé léto

18. července 2016 16:56 | Orlová | Jan Varga

Léto je v plném proudu a to platí i pro akce, které pořádá orlovský dům kultury. Nejbližší tradiční Gulášfest je už za dveřmi, ale nová ředitelka Bára Herdová během léta slibuje i další zajímavý program.

V Orlové proběhla další výstava zvířat

18. července 2016 16:51 | Orlová | Jan Varga

Ti z vás, kteří mají rádi domácí zvířata, s námi mohou navštívit výstavu, na které se předvedly desítky králíků, drůbeže a holubů. Výstava byla spojená také se soutěží, v rámci které zvířata z domácích chovů hodnotili odborníci.

Taneční akademie v DDM byla opět nabitá enegrií

18. července 2016 16:47 | Karviná | Jan Varga

Dům dětí a mládeže uzavřel taneční sezónu velkou taneční show, na které se představili tanečníci klubu JOY a TBC. Ti, kteří na akci nestačili dorazit, se mohou podívat na krátkou ochutnávku, kterou jsme natočili.

Během požáru bytu v Karviné uhořel člověk

18. července 2016 12:48 | Karviná | Jan Varga

Jeden mrtvý muž a jeden zraněný. Takový je následek nedělního požáru v osmipatrovém domě na sídlišti v Karviné-Hranicích. Přivolaní hasiči oheň likvidovali téměř hodinu. Jeho příčina je zatím v šetření.

Orlová se bude snažit snížit provozní výdaje

12. července 2016 16:41 | Orlová | Jan Varga

Orlová se bude zabývat výsledky finančního výhledu, který si nechala zpracovat. Ten odhalil, že náklady na provoz města jsou zbytečně vysoké a tak si vedení města nechá zpracovat analýzu výdajů na provoz města a bude je postupně snižovat.

Strážníci budou i letos značit kola syntetickou DNA

12. července 2016 16:38 | Orlová | Jan Varga

Městská policie Orlová bude i v letošním roce pokračovat ve značení kol syntetickou DNA. Kvůli velkému zájmu vymezili městští policisté dva červencové dny, kdy si mohou lidé přijít nechat svá kola zaevidovat.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více