Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Orlovští strážníci zachránili dítě před pádem z okna

30. října 2015 12:14 | Orlová | Jan Varga

Opravdu profesionální zákrok mají za sebou orlovští strážníci. Ti tento týden s nebývale chladnou rozvahou zachránili dvouletého chlapce, který se pohyboval na okenní římse v osmém patře domu. Nebýt rychlosti v jejich rozhodnutích, všechno mohlo dopadnout jinak.

Orlovské Múzy slaví mezi účastníky velký úspěch

21. října 2015 13:48 | Orlová | Jan Varga

Klienti sociálních zařízení z celého kraje mohli předvést své umělecké dovednosti. V Orlové totiž proběhl druhý ročník festivalu Orlovské múzy, na kterém se mohli zájemci projevit herecky, hudebně ale i pohybově.

Kontroly heren v Orlové jsou úspěšné

16. října 2015 10:42 | Orlová | Jan Varga

Kontroly heren v Orlové pokračují. A městská policie už má na seznamu desítky lidí, kteří pobírají dávky v hmotné nouzi a přesto hrají na automatech. Pro tyto případy má městská policie, která spolupracuje s úřadem práce, řešení.

Policie dopadla pěstitele marihuany a lysohlávek

14. října 2015 11:00 | Orlová | Jan Varga

Orlovští kriminalisté dopadli dealera drog z Petřvaldu. 31 letý muž měl od roku 2007 pěstovat a následně prodávat různým lidem z Petřvaldu a okolí marihuanu a lysohlávky. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest.

Plavecká soutěž měst v Orlové: 721 účastníků

8. října 2015 9:19 | Orlová | Jan Varga

Další ročník Plavecké soutěže měst je za námi. Akce, která chce hlavně v mladých lidech vzbudit zájem o pohyb a sport, probíhala po celé republice. Na její průběh jsme se byli tentokrát podívat v Orlové.

Význam Leoše Janáčka připomíná naučná stezka

5. října 2015 12:54 | Celý MS kraj | Jan Varga

Leoš Janáček očima dětí, tak se jmenuje stezka, která mapuje hukvaldská místa, související se životem slavného hudebního skladatele. Na jeho tvorbě se podíleli také žáci základní školy, kteří stezku ozvláštnili informačními body.

Karvinští se rozloučili s autobusovým obchodem

23. září 2015 12:57 | Karviná | Jan Varga

Konec starých dobrých časů. Tak vnímali karvinští úterní rozloučení s autobusem, v jehož útrobách fungoval po léta malý obchůdek. Právě v úterý navždy zmizel z místa, kde stál celých 25 let a vyprovodit ho přišli desítky místních.

Nezaměstnanost v MS kraji se výrazně snížila

11. září 2015 17:08 | Celý MS kraj | Jan Varga

Nezaměstnanost v MS kraji se výrazně snížila. A to nejen meziměsíčně, ale i meziročně. Pokles lidí bez práce zaznamenali ve všech okresech kraje. Nejhůře je na tom dlouhodobě Bruntál a hned v závěsu Karviná.

Novojičínští herci se vrací na divadelní prkna

10. září 2015 13:18 | Nový Jičín | Jan Varga

Po téměř roční pauze se na prkna Beskydského divadla v Novém Jičíně vrací i místní herci. V těchto dnech finišují s přípravou na obnovenou premiéru lechtivé francouzské komedie Láska, sex a žárlivost.

Mariánské Hory a Hulváky posílají prvňáky do Chorvatska

10. září 2015 13:13 | Ostrava-město | Jan Varga

Zájezdy do Chorvatska pro prvňáky. Městský obvod chce takto pomoci malým školákům ulehčit jejich začlenění do kolektivu. Proto se rozhodl z rozpočtu vyčlenit prostředky, kterými z velké části dětem dovolenou uhradí. Jak se děti na dovolené měli, se dozvíte v reportáži.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více