Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Hasiči uspořádali bál v komornějším stylu

24. února 2016 16:02 | Stonava | Jiří Brzóska

Po jednoleté pauze kvůli rekonstrukci požární zbrojnice na Novém Světě uspořádali místní dobrovolní hasiči už po páté svůj bál. Načasovat ho ale museli až po ukončení plesové sezóny v centru obce.

Služební pes vypátral zloděje násilníka

23. února 2016 15:08 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Díky rychlému nasazení psovoda byl v Českém Těšíně vypátrán 22letý zloděj. Ten pod pohrůžkou násilí ukradl 100 Kč o šest let mladšímu mladíkovi. Násilník teď čelí trestnímu stíhání za zvlášť nebezpečný zločin.

Požár domku ve Vendryni si vyžádal tři oběti

22. února 2016 14:40 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Moravskoslezsští hasiči zasahovali o víkendu u několika požárů. Nejtragičtěji skončil požár rodinného domu ve Vendryni na Třinecku. Ten si vyžádal hned tři lidské oběti. Příčina tragédie je stále předmětem vyšetřování. Obyvatelé obce jsou zděšeni. Urychlenou pomoc postižené rodině nabídla i radnice.

Horničtí odboráři přitlačili na vedení OKD

19. února 2016 16:01 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Horničtí odboráři ve čtvrtek přitlačili na vedení OKD. Chtějí například znát jasnou strategii těžařů v následujících dvou až třech letech a zavést sociální program pro všechny horníky. Paskováci jsou dokonce připraveni vyhlásit stávkovou pohotovost.

V Karviné došlo k ekologické havárii

18. února 2016 16:56 | Karviná | Jiří Brzóska

Od středečního odpoledne se v Karviné odstraňují následky ekologické havárie. Z poškozeného dvěstělitrového barelu vytekl do místního potoka v Karviné-Starém Městě minerální olej. Díky rychlému zásahu hasičů se naštěstí do řeky Olše unikající látka nedostala.

Stonavští krojovaní horníci besedovali v Havířově

17. února 2016 17:44 | Stonava | Jiří Brzóska

V březnu roku 2014 uplynulo 100 let od založení hornického sdtužení obce Stonava a okolí, dnešního spolku krojovaných horníků při obci Stonava. Svoji činnost a důležitost udržování hornických tradic přijeli stonavští prezentovat do Havířova. Do loutkového sálu Kulturního domu Petra Bezruče je pozvali členové havířovské pobočky Klubu přátel hornického muzea v Ostravě.

Na karneval přišli v maskách i rodiče

17. února 2016 17:43 | Stonava | Jiří Brzóska

Své karnevalové odpoledne si v Domě PZKO užily děti z mateřské školy na Hořanech. Příprava na karneval byla velmi důkladná. Kromě dětí si masky oblékli i jejich rodiče.

Stonavští sedmáci se v Beskydech učili lyžovat

17. února 2016 17:40 | Stonava | Jiří Brzóska

14 stonavských sedmáků strávilo první únorový týden na sjezdovce v Horní Bečvě. Zatímco ti zdatnější si zdokonalovali svůj styl, začátečníci museli nejprve překonat na svahu strach. Díky pegagogům, kteří se jim věnovali, už málokdo po pár dnech poznal, že na lyžích stojí poprvé. Zatímco se jeden pedagog věnoval celé skupince, další si postupně bral jednotlivce. Individuální výuka se vyplatila.

Útlum těžby na Karvinsku se dotkne rozpočtu radnic

15. února 2016 15:43 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Útlum hornictví a zavření některých dolů na Karvinsku pocítí do budoucna tamní radnice. Do rozpočtu obcí a měst totiž každoročně plynou z těžby černého uhlí miliony korun. O ty v nejbližší době radnice zřejmě přijdou.

Stonavští předškoláci budou na 1. třídu připraveni

10. února 2016 23:04 | Stonava | Jiří Brzóska

Celkem 13 dětí přišlo během dvou dnů společně s rodiči do základní školy na Hořanech k zápisům do 1. třídy. Malí předškoláci při nich ukázali, že jsou připraveni v září zasednout do školních lavic.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více