Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Stonavské děti si společně s rodiči užily den plný zábavy

7. června 2023 14:34 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavské děti si společně se svými rodiči užily skvělý den plný zábavy a adrenalinu ve Skalka Family Parku v Ostravě. Návštěvu tohoto populárního parku, který nabízí širokou škálu atrakcí, zajistil spolek Rodiče a škola. Do Ostravy vyrazily tři plné autobusy.

Představujeme absolventa ZUŠ Adama Jelena

7. června 2023 14:33 | Stonava | Jiří Brzóska

Jak jsme vám minule slíbili, dnes vám představíme prvního ze dvou letošních absolventů stonavské pobočky základní umělecké Bedřicha Smetany v Karviné. Je jím Adam Jelen, ze třídy pana učitele Bronislava Jeleně.

Hasiči obohatili smažení vaječiny sportovním zápolením

31. května 2023 14:15 | Stonava | Jiří Brzóska

U požární zbrojnice na Novém Světě bylo v sobotu 27. května velmi rušno. Stonavští dobrovolní hasiči uspořádali pro své přátele turnaj ve stolním tenise. Ten završili společným smažením vaječiny.

Vaječina se ve Stonavě smažila i v pizzerii

31. května 2023 14:14 | Stonava | Jiří Brzóska

Vaječina se v sobotu 27. května nesmažila jen u hasičů. Chutný pokrm z čertsvých vajíček se na ohni připravoval i u Čápa v pizzerii Tamarín.

Vystoupení žáků ZUŠ obohatilo absolventský koncert

31. května 2023 14:12 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve velkém sále Domu PZKO se proplétaly různorodé hudební žánry v podání žáků stonavské pobočky Základní umělecké školy Bedřicha Smetany v Karviné. Během koncertu žáků stonavské ZUŠ, který vyvrcholil vystoupením dvou stonavských absolventů, zazněly skladby pro housle, flétnu i klavír.

ZŠ Stonava oslavila jubilea akademií a otevřenými dveřmi

24. května 2023 14:10 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavská základní škola letos slaví hned dvojí jubileum, 170 let hořanské a 85 let dolanské školy. U této příležitosti se v sále domě PZKO konala slavnostní akademie. Té předcházel den otevřených dveří.

Zahrádkáři usmažili vaječinu z 250 domácích vajec

24. května 2023 14:08 | Stonava | Jiří Brzóska

Opět po roce stonavští zahrádkáři ve své klubovně na Stavech uspořádali svou tradiční akci - smažení vaječiny. Tato oblíbená událost přitahuje každý rok velký zájem veřejnosti. Letos tomu nebylo jinak.

Obec zahájila přípravy pořizování nového Územního plánu

17. května 2023 16:22 | Stonava | Jiří Brzóska

Jak jsme Vás už informovali, obec Stonava připravuje pořízení nového Územního plánu. Ten bude řešit celé správní území Stonava. Veřejnost má možnost do konce května uplatnit své návrhy na změny v územně plánovací dokumentaci obce Stonava.

Děti z mateřských škol strávily týden v Beskydech

17. května 2023 16:20 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští předškoláci tady strávili týden ve školce v přírodě v krásném beskydském prostředí. Letošním tématem byli indiáni.

Výstava Regionální knihovny v Senátu Parlamentu ČR

17. května 2023 16:18 | Stonava | Jiří Brzóska

Regionální knihovna Karviná slaví významné jubileum - sto let své existence. U příležitosti této významného jubilea je vv budově Senátu Parlamentu ČR instalována výstava pod záštitou senátora Ondřeje Febra. Nese název "Sto let knihovny mnoha národností". Výstava je tématicky rozdělena, nechybí v ní ani střípky z bohaté historie knihovny.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více