Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Zahradní slavnost krojovaných horníků

28. června 2023 21:02 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští krojovaní horníci uspořádali v parku u Domu PZKO zahradní slavnost. O zábavu nouze nebyla. Dorazili i přátelé z Polska.

Na stonavském trávníku si to rozdaly prvoligové týmy

28. června 2023 21:01 | Stonava | Jiří Brzóska

Tak to Stonava ještě nezažila. Na fotbalovém trávníku se v rámci přípravného zápasu utkali dvě prvoligová mužstva. MFK Karviná si to rozdala ze slovenskou Podbrezovou. Diváci byli nadšeni, stejně jako hráči karvinského týmu, kteří velmi ocenili péči o stonavský trávník.

Dětské radovánky 2023

21. června 2023 16:03 | Stonava | Jiří Brzóska

Sál kulturního domu PZKO i přilehlý park se stal v sobotu 17. června dějištěm dětských radovánek, hlavním organizátorem je spolek Rodiče a škola, kulturní vystoupení dětí je v gesci školy.

Stonavští fotbalisté přepsali historii klubu, postoupili do kraje

21. června 2023 16:02 | Stonava | Jiří Brzóska

V sobotu 17. června sehráli muži SK Stonava svůj poslední zápas sezóny. S přehledem jej zvládli a potvrdili tak svou jarní neporazitelnost. Stonava bude poprvé v historii hrát krajský přebor.

Ve Stonavě se utkají prvoligové fotbalové týmy

21. června 2023 16:01 | Stonava | Jiří Brzóska

Obec Stonava v pátek 23. června zažije další velkou věc! Po oslavách historického postupu SK Stonava do Krajského přeboru se fotbaloví fanoušci a příznivci kopané, poprvé v historii dočkají na svém hřišti zápasu dvou prvoligových týmů.

Stonavští žáci procestovali ve škole v přírodě celý svět

14. června 2023 15:04 | Stonava | Jiří Brzóska

V naší první reportáži se s kamerou vydáme do Horní Bečvy. Žáci třetí, čtvrté a páté třídy mají za sebou školu v přírodě, plnou pestrého programu, jehož hlavním tématem byla Cesta kolem světa.

Pozvánka na dětské radovánky

14. června 2023 15:02 | Stonava | Jiří Brzóska

K pravidelným akcím, které pořádá spolek Rodiče a škola patří radovánky. Určeny jsou nejen dětem a jejich rodičům, ale i ostatním obyvatelům Stonavy. Ty letošní se uskuteční v sobotu 17. června v 15.00 hod. Zahájeny budou tradičně vystoupením dětí z mateřské a základní školy v sále Domu PZKO. V přilehlém parku je pak pro děti připraven bohatý program. Těšit se mohou například na skákací hrad, nerf střelnici, basketbal, lukostřelbu a další atrakce. V prodeji budou čerstvě napečené domácí koláče. Vrcholem celých radovánek bude vystoupení hudební skupiny Maxíci.

Představujeme absolventa ZUŠ Jakuba Jachymčáka

14. června 2023 15:01 | Stonava | Jiří Brzóska

Dnes Vám představíme druhého letošního absolventa stonavské pobočky Základní umělecké školy Bedřicha Smetany v Karviné. Je jím Jabub Jachymčák, který se hře na zobcovou flétnu věnuje ve třídě paní učitelky Alice Palové.

V Dělnickém domě oslavili myslivci 100 let

8. června 2023 14:47 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Při příležitosti stého výročí založení Českomoravské myslivecké jednoty uspořádal Okresní myslivecký spolek Karviná ve spolupráci s honebním společenstvím Albrechtice výjimečnou výstavu srnčích trofejí, Své místo měla v sále Dělnického domu.

Stonava stále nemá jistotu postupu

7. června 2023 14:35 | Stonava | Jiří Brzóska

Muži SK Stonava udrželi další čisté konto, ale znovu nedokázali skórovat a utkání se Smilovicemi skončilo remízou, stejně jako předešlý zápas v Raškovicích.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více