Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Křesťané slaví nejdůležitější svátky v roce

18. dubna 2014 14:11 | Stonava | Jiří Brzóska

Velikonoce jsou pro křesťany nejdůležitějšími svátky v roce. Během Velikonočního třídení, které začíná Zeleným čtvrtkem a končí Zmrtvýchvstáním, si věřící připomínají utrpení, smrt a vzkříšení Ježíše Krista.

Stonavané se na Velikonoce pečlivě připravili

16. dubna 2014 16:15 | Stonava | Jiří Brzóska

Reportáž o tom, jak se stonavané připravují na Velikonoční svátky a co pro ně znamenají. Natáčeli jsme u předškoláků, žáků stonavské základní školy i stonavských seniorů.

Wielkanoc w polskiej szkole i przedszkolu - Velikonoce v polské škole a mateřské školce

16. dubna 2014 16:14 | Stonava | Jiří Brzóska

Uczniowie PSP w Stonawie oraz dzieci polskiego przedszkola sporządzały ozdoby wielkanocne. - Děti polské ZŠ a mateřské školky dělaly velikonoční výzdobu.

Velikonoční přání

16. dubna 2014 16:13 | Stonava | Jiří Brzóska

Velikonoční přání stonavských duchovních a představitelů obce Stonava.

Stonavští školáci se učili v Polsku grilovat

15. dubna 2014 17:35 | Stonava | Jiří Brzóska

Velkou zkušenost si přivezli z Polska stonavští školáci. Ti se totiž v rámci přeshraniční spolupráce mezi školami ze Stonavy a polských Marklowic učili grilovat. Své znalosti mohou nyní využít doma například při přípravě banánu na grilu.

Pohled na Velikonoce se mezi generacemi různí

15. dubna 2014 12:50 | Stonava | Jiří Brzóska

Velikonoce jsou za dveřmi. Pohled na ně se však u věkově rozdílných generací různí. Některé z tradic zůstaly zachovány, přesto dnes již nejsou takové, jako kdysi.

Kvůli bombě byla evakuována třinecká nemocnice

14. dubna 2014 22:01 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Desítky lidských životů byly ohroženy v pondělí dopoledne kvůli nahlášené bombě. Ta měla před polednem explodovat v třinecké nemocnici. Evakuován byl proto veškerý personál i pacienti. Na místě zasahovaly jednotky integrovaného záchranného systému včetně pyrotechniků.

Na Těšínsku byla odhalena pěstírna marihuany

11. dubna 2014 11:24 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Na Těšínsku odhalili kriminalisté pěstírnu marihuany. V jedné skryté místnosti našli 130 rostlin. V souvislosti s tímto případem byla zadržena jedna osoba.

Havířovský zloděj platební karty byl odhalen

10. dubna 2014 15:01 | Havířov | Jiří Brzóska

Zloděj, který v Havířově z odcizené platební karty vybral hotovost, byl dopaden. Ztotožnit se jej podle záběrů průmyslové kamery podařilo díky Vám, divákům televize Polar. Zloději byla prokázána i další trestná činnost.

Sport vládl stonavské Noci s Andersenem

9. dubna 2014 18:13 | Stonava | Jiří Brzóska

Noc s Andersenem je jednou z akcí knihoven, během které děti nocují mezi knížkami. Letos již po páté proběhla i ve Stonavě. Tématem letošního ročníku byly zimní olympijské hry v Soči.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více