Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Kończy wystawa o Józefie i Karolu Bergerach - Končí výstava o Józefu a Karolu Bergerech

26. února 2014 17:12 | Stonava | Jiří Brzóska

W siedzibe Kongresu Polaków już tylko przez kilka najbliższych dni będzie można obejrzeć ciekawą wystawę przygotowaną przez Mariana Steffka z Ośrodka Dokumentacji KP.- V sídle Kongresu Polaků v Č. Těšíně už jen pár dnů bude otevřena zajímavá výstava Mariana Steffka z Dokumentačního centra KP.

Šéf karvinských policistů zadržel zloděje železa

26. února 2014 15:57 | Karviná | Jiří Brzóska

Velkou smůlu měli dva mladíci v Karviné. Při cestě do sběrny je potkal šéf karvinských policistů. Náklad, který vezli, ukradli u karvinského kostela.

Při nízkých cenách uhlí je životnost OKD deset let

25. února 2014 8:39 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se sešel v pondělí se zástupci OKD, hejtmanem Moravskoslezského kraje a primátory na Dole Lazy. Hlavním tématem byla budoucnost OKD a řešení situace se stále rostoucí nezaměstnaností.

Ve Stonavě se zase bude moci stavět

19. února 2014 18:31 | Stonava | Jiří Brzóska

Platný územní plán obce Stonava obsahuje takové definice ploch, které nejsou v souladu s platným stavebním zákonem. V obci platí stavební úzavěra. Zastupitelstvo obce proto v květnu 2012 schválilo pořízení změny č.3 územního plánu. Vypracováno bylo zadání, vybrán byl zpracovatel a návrh změny územního plán poté projednán s dotčenými orgány.

Dobrovolným hasičům se vrátil historický erb

19. února 2014 18:30 | Stonava | Jiří Brzóska

Velkým překvapením skončila letošní výroční schůze stonavských dobrovolných hasičů. Obdrželi historické tablo, které před dvaceti letech mělo skončit v ohni.

Hasičský ples v požární zbrojnici

19. února 2014 18:28 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští dobrovolní hasiči ve své zbrojnici na Novém Světě uspořádali ples. Byl sice skromnější, než ostatní stonavské plesy, o zábavu ale nouze nebyla.

Karneval MŠ Stonava

19. února 2014 17:24 | Stonava | Jiří Brzóska

Plesová sezóna není určena pouze dospělým. Děti se v tomto období převlékají do masek a vyrážejí na karneval. Jeden z nich v domě PZKO připravila mateřská škola na Hořanech.

Zimní hry žáků základních škol

19. února 2014 17:23 | Stonava | Jiří Brzóska

Do jarních prázdnin vstoupili stonavští školáci na bruslích. Zúčastnili se sportovních zimních her. Ty uspořádala na zimním stadiónu karvinská základní škola Borovského.

Karnawał dziecięcy - Dětský karneval

19. února 2014 17:22 | Stonava | Jiří Brzóska

Wierszyki, piosenki i tańce stonawskich przedszkolaków i uczniów, polonez przebierańców, zabawa z klaunami z Dzięgielowa wypełniły tegoroczny karnawał dziecięcy w Stonawie. - Na letošní karneval si děti polské základní a mateřské školy ve Stonavě připravily veselý program, zatančily si polonézu v maskách a spolu s klauny z polského Dziengielova se učily tančit rovněž cizí národní tance.

Mrtvý muž byl nalezen ve vagónu s uhlím

17. února 2014 19:30 | Stonava | Jiří Brzóska

V areálu úpravny Dolu ČSM ve Stonavě byl v neděli odpoledne zemřel zaměstnanec OKD. Šedesátiletý mrtvý muž byl nalezen v jednom z naložených vágónů s uhlím. Případem se nyní zabývá i Policie ČR.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více