Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Przepisują Biblię - Přepisují Biblii

9. října 2013 21:06 | Stonava | Jiří Brzóska

Do projektu Diakonii Śląskiej dotyczącego przepisywania Biblii z okazji Roku Biblii włączyli się również uczniowie PSP w Stonawie. - Do projektu Slezské diakonie se zapojili rovněž žáci polské školy ve Stonavě, a u příležitosti Roku Bible pomáhají z přepisem úryvků evengelia.

Stonavské dožínky 2013

2. října 2013 18:08 | Stonava | Jiří Brzóska

Navázat na dožínkové tradice svých předků se před třemi lety rozhodla stonavská radnice. Stonavské dožínky se i v letošním roce setkaly s obrovským zájmem nejen místních obyvatel. Nechyběl dožínkový průvod, mše v kostele s poděkováním za úrodu, ani odpolední program pro širokou veřejnost. Letošní ročník byl rovněž obohacen o zajímavou soutěž.

Wystawa "Z piękna w duszy rodzi się piękno materialne" – Výstava "Z krásy v duši se rodí materiální krása"

2. října 2013 18:02 | Stonava | Jiří Brzóska

Pod tym hasłem panie z Klubu Kobiet PZKO w Stonawie zorganizowały dwudniową wystawę robót ręcznych. - Klub žen PZKO ve Stonavě připravil spolu se svými příznivci dvoudenní výstavu, kde své exponáty vystavovalo na třicet žen a dívek.

Lidé ručně přepisují Bibli

26. září 2013 0:00 | Stonava | Jiří Brzóska

Vytvořit novou, ručně psanou Bibli se letos v rámci roku Bible rozhodla Slezská diakonie. O přepis všech čtyř evangelií je velký zájem. Zapojeni jsou nejen zaměstanci a uživatelé služeb Slezské diakonie, ale i žáci základních škol. Ti kromě přepisu novou Bibli ilustrují.

18. zasedání Zastupitelstva obce

25. září 2013 22:09 | Stonava | Jiří Brzóska

Již po 18-té se v rámci volebního období sešli stonavští zastupitelé ve velkém sále domu PZKO, aby projednali záležitosti, důležité pro chod obce.

Vědci navštívili Stonavu

25. září 2013 22:07 | Stonava | Jiří Brzóska

Zajímavou návštěvu hostila stonavská radnice. Na Karvinsko přijeli vědci z celého světa, aby se seznámili s metodami rekultivace na zdejším poddolovaném území. Ve Stonavě se seznámili z historií obce, která měla být v minulosti vymazána mapy.

Ve Stonavě proběhne další humanitární sbírka

25. září 2013 22:05 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve středu 2. října a ve čtvrtek 3.října organizuje opět paní Anna Wicherková sbírku použitého ošacení. Sbírka se uskuteční vždy v době od 10 do 16 hodin pod tribunou na hřišti sportovního klubu Stonava a v požární zbrojnici na Novém Světě. Informace ke sbírce jsou k dispozici na webu obce.

Dobrovolní hasiči uspořádali vinobraní

25. září 2013 22:04 | Stonava | Jiří Brzóska

Tradiční vinobraní uspořádali dobrovolní hasiči na Novém Světě. Do hasičské zbrojnice dorazili rovněž jejich přátelé z Těrlicka-Hradiště. Stonavanů zde bylo ovšem poskrovnu.

Na próbie chóru PZKO Stonawa - Na zkoušce sboru PZKO Stonava

25. září 2013 22:03 | Stonava | Jiří Brzóska

We wrześniu i październiku chór mieszany PZKO Stonawa zaplanował kilka występów "w domu" i w Polsce. - Stonavský smíšený sbor PZKO nacvičuje repertoár na svá nejbližší vystoupení doma i v Polsku.

Józef Chmiel dotarł do brakujących nazwisk na pomniku - Józef Chmiel zjistil jména, která na pomníku chybí

25. září 2013 22:02 | Stonava | Jiří Brzóska

Znany kolekcjoner karwińskich pamiątek i dokumentów zna brakujące nazwiska ofiar czesko-polskiej wojny, pogrzebanych w Stonawie.- Známý sběratel karvinských památek a dokumentů zná jména sedmi obětí česko-polské války, chybějící na stonavském pomníku.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více