Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Vánoční jarmark ve stonavské základní škole

23. prosince 2022 14:43 | Stonava | Jiří Brzóska

V této reportáži zavítáme do základní školy na Dolanech, kde žáci společně s pedagogy připravili vánoční jarmark.

Kouzelník musí být i hercem, tvrdí stonavský iluzionista

14. prosince 2022 12:58 | Stonava | Jiří Brzóska

Už za pár dnů jsou tady Vánoce, a protože vánoční svátky mají být kouzelné, nebudou kouzla chybět ani v našem vysílání. Do světa magie a iluzí vás vezme prostřednictvím obrazovky talentovaný stonavský kouzelník a iluzionista Nikolas Kara.

Obec hledá dobrovolníky pro tříkrálovou sbírku

14. prosince 2022 12:58 | Stonava | Jiří Brzóska

První dva týdny v novém roce jsou každoročně ve znamení tříkrálové sbírky. Letos bohužel tříkráloví koledníci do stonavských domácností nedorazili. Ředitelka českotěšínské charity proto požádala vedení obce o pomoc při zajištění dobrovolníků, kteří by se v lednu do koledování ve Stonavě zapojili.

Mikulášský florbalový turnaj si mladí sportovci užili

14. prosince 2022 12:57 | Stonava | Jiří Brzóska

Tělovýchovná jednota Albrechtice pro své členy, především žáky stonavské základní školy uspořádala ve sportovní hale Mikulášský florbalový turnaj.

Spolek RaŠ připravil pro děti mikulášskou show

9. prosince 2022 15:41 | Stonava | Jiří Brzóska

Spolek Rodiče a škola Stonava připravili pro děti odpoledne plné soutěží a zábavy. A protože je prosinec, dorazil na akci i Mikuláš se svou družinou.

Mikulášská nadílka byla letos ve Stonavě velmi pestrá

9. prosince 2022 15:39 | Stonava | Jiří Brzóska

Mikuláš se svou družinou, čertem a andělem toho letos ve Stonavě stihl opravdu hodně.

Stonava na hornické parádě nemohla chybět

9. prosince 2022 15:37 | Stonava | Jiří Brzóska

S kamerou jsme se vydali do Prahy, kde se u příležitosti svátku svaté Barbory konala 2. hornická paráda. Zástupci hornické obce Stonava tady nemohli chybět.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu

8. prosince 2022 14:59 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Vánoční svátky se pomalu blíží a k nim bezesporu patří i nazdobený stromeček. Ten albrechtický, před radnicí byl za účasti široké veřejnosti slavnostně rozsvícen v předvečer první adventní neděle.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromečku u zahrádkářů

30. listopadu 2022 10:07 | Stonava | Jiří Brzóska

(bez komentáře) V reportáži, která nepotřebuje komentář, Vám přiblížíme atmosféru, která panovala první adventní neděli v areálu klubovny stonavských zahrádkářů. Ti totiž každoročně na začátku adventu rozsvěcují svůj vánoční stromeček. Letos se o kulturní program postaraly děti z polské základní školy na Holkovicích. Pro všechny přítomné byl navíc připraven svařák, teplý čaj a ovarová polévka.

Občané Stonavy letos obecní kalendář dostanou

30. listopadu 2022 10:04 | Stonava | Jiří Brzóska

Všechny stonavské domácnosti dostanou v průběhu prosince do svých schránek stolní kalendář, který pro ně zajistila obec Stonava. V kalendáři jsou přehledně vyznačeny nejen svozové dny odpadu, ale i některé z mnoha akcí, které se v příštím roce v obci uskuteční a mají už stanovené své pevné datum konání. Stonavský kalendář pro rok 2023 je obohacen o fotografie z výstavy ovoce a zeleniny, kterou každoročně na podzim pořádají ve spolupráci s místními včelaři stonavští zahrádkáři.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více