Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Stonavští senioři si připomněli zásady bezpečnosti

17. srpna 2022 13:57 | Stonava | Jiří Brzóska

Senior bez nehod. To je název projektu, který důchodce poutavou formou informuje o zásadách bezpečnosti v dopravě. Cílem je snížit nehodovost seniorů. Jedna z přednášek v rámci projektu proběhla i ve Stonavě.

Poslední srpnová neděle bude ve Stonavě patřit dožínkám

17. srpna 2022 13:53 | Stonava | Jiří Brzóska

A teď tady máme pro vás pozvánku na jednu tradiční stonavskou akci. Poslední srpnová neděle bude patřit ve Stonavě dožínkám, program je velmi bohatý.

Fotbal ve Stonavě oslavil své devadesátiny

10. srpna 2022 14:01 | Stonava | Jiří Brzóska

Už před prázdninami jsme Vás krátce informovali o oslavách 90 let místního fotbalového klubu. Dnes se na tuto pro stonavské sportovce významnou událost podíváme podrobněji.

Stonavské děti si i letos užívají moře v Chorvatsku

3. srpna 2022 10:47 | Stonava | Jiří Brzóska

Dnes se vydáme k moři, konkrétně na poloostrov Pelješac. Stonavské děti tady totiž i letos strávily část svých letních prázdnin na čtrnáctidenním ozdravném pobytu.

Stonavská pouť nabídla návštěvníkům bohatý program

27. července 2022 13:31 | Stonava | Jiří Brzóska

Tisíce věřících, ale také turistů, přijíždí každým rokem Stonavy na slavnou pouť zasvěcenou patronce zdejšího kostela Máří Magdaléně. O uplynulém víkendu tomu nebylo jinak. I v letošním roce pouť finančně podpořila Nadace OKD a to v rámci projektu „Stonava se baví“.

Z areálu bývalého Dolu 9. květen bude průmyslový park PODOLUPARK

20. července 2022 13:05 | Stonava | Jiří Brzóska

Areál bývalého Dolu 9. květen bude do pěti let znovu zprovozněn. Místo těžby uhlí tady vznikne inovativní energeticky nezávislá průmyslová zóna „PODOLUPARK”, která bude vyrábět elektřinu, vodík a teplo. Zóna v budoucnu nabídne práci tisícům lidí všech úrovní vzdělání.

Ve Stonavě je vše připraveno na tradiční pouť

20. července 2022 13:03 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve Stonavě je už vše připraveno na tradiční Máří Magdalénskou pouť. Ta každoročně do Stonavy přiláká tisíce návštěvníků. Uskuteční se už tento, předposlední červencový víkend. Připraven je bohatý kulturní program. Bude se střílet s děla, soutěžit v kosení trávy kosou, v parku u Domu PZKO vystoupí mimo jiné Olga Lounová a příznivci dechovky si také přijdou na své. Lunapark U Černého korzára, který ke stonavské pouti neodmyslitelně patří, své atrakce pro děti i dospělé spustí už v pátek 22. července odpoledne. Věhlasnou stonavskou pouť tradičně v neděli 24. července zakončí ohňostroj.

Žáci SK Stonava oslavili vítězství společně s rodiči

20. července 2022 13:00 | Stonava | Jiří Brzóska

Žáci SK Stonava mají důvod k radosti. Fotbalovou sezónu završili prvenstvím v tabulce. Tento svůj úspěch oslavili společně se svými rodiči a jak jinak, než fotbalovým utkáním.

Albrechtice znovu ožily poutí

14. července 2022 12:50 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Je neděle, 3. července, krátce před osmou hodinou ranní. Před kostelem hraje dechová kapela a stánkaři vybalují svůj sortiment. V Albrechticích se koná pouť. V místním kostele jsou slouženy mše svaté jak v českém, tak i v polském jazyce.

Prázdniny ve Stonavě začaly velkou pirátskou akcí

13. července 2022 14:48 | Stonava | Jiří Brzóska

Park u Domu PZKO se první prázdninovou neděli proměnil v jedno velké pirátské doupě. Místní skupina polského kulturně osvětového svazu ve spolupráci s provozovatelem stonavského Domu PZKO a přilehlého parku, tady připravila pestrý program pro rodiny s dětmi.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více