Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

O volby do Parlamentu ČR byl velký zájem také ve Stonavě

13. října 2021 13:40 | Stonava | Jiří Brzóska

Velký zájem voličů o volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se projevil také ve Stonavě. Svého volebního práva využilo v pátek 8.10. a v sobotu 9.10. 64% voličů. 25 voličů svůj hlas odevzdalo do přenosné volební urny. Nejvíce hlasů získalo ANO 2011- 43,4%. Svoboda a přímá demokracie 16,26 % a koalice SPOLU pak 13,4% hlasů. Koalici Pirátů a Starostů volilo 8,68% oprávněných voličů. Přes pětiprocentní hranici se ve Stonavě dostala také Česká strana sociálně demokratická se ziskem 5,27 % hlasů.

V knihovně byli slavnostně pasováni noví čtenáři

13. října 2021 13:36 | Stonava | Jiří Brzóska

Během prvního říjnového týdne probíhá v celé České republice týden knihoven. Hlavním cílem je přilákat širokou veřejnost k návštěvám těchto institucí, získat nové čtenáře a informovat je o službách, které knihovny poskytují. Ve Stonavě byli u této příležitosti slavnostně pasováni noví čtenáři.

Stonavští zahrádkáři budou smažit bramboráky

6. října 2021 18:04 | Stonava | Jiří Brzóska

Několikrát do roka připravují stonavští zahrádkáři akce určené široké veřejnosti. Kromě výstavy ovoce a zeleniny smaží vaječinu, grilují a na podzim smaží bramboráky. Na těch letošních si můžete pochutnat už v sobotu 16. října.

Žáci SK Stonava jsou na špici tabulky, zvítězili i v turnaji

6. října 2021 18:03 | Stonava | Jiří Brzóska

Na stonavském hřišti se v úterý 28. září odehrál fotbalový turnaj žáků. Do vzájemných zápasů kromě domácího SK Stonava nastupili i týmy z Věřňovic, Petrovic a Záblatí.

Stonava hostila Bystřici, body si odvezli hosté

6. října 2021 18:02 | Stonava | Jiří Brzóska

Muži SK Stonava mají za sebou další utkání v rámci podzimní části soutěže. Bohužel, body si domů odvezla Bystřice.

V budově Senátu probíhá výstava Hornictví na Karvinsku

29. září 2021 15:40 | Stonava | Jiří Brzóska

V budově Senátu Parlamentu ČR probíhá výstava Hornictví na Karvinsku, kterou si již prohlédl mimo jiné ministr průmyslu Karel Havlíček. Autoři expozice, Stanislav Kuba, Boleslav Kowalczyk a Jiří Brzóska prezentují nejen vývoj černouhelného sektoru v karvinském revíru, ale i současnou tvář regionu. Své místo má zde i hornická obec Stonava.

Stonavští krojovaní horníci prezentovali svou činnost na POHO dni

29. září 2021 15:39 | Stonava | Jiří Brzóska

V areálu bývalého Dolu Barbora se poslední zářijovou sobotu konal POHO den. Připraveny byly zajímavé přednášky, komentované prohlídky a hlavně spousta zábavy. Během festivalu svou činnost prezentoval také stonavský spolek krojovaných horníků.

Muži SK Stonava získali na domácí půdě další cenné body

29. září 2021 15:37 | Stonava | Jiří Brzóska

Fotbalisté SK Stonava na domácí půdě bojovali v sobotu 26.září o další cenné body. Tentokrát se v podzimní části sezóny utkali s týmem Finstalu Lučina. Přestože se Stonava potýká s mnoha zraněními, nad soupeřem dokázala vyhrát 3:0.

Členové SPCCH se po roce sešli u grilování

22. září 2021 8:04 | Stonava | Jiří Brzóska

Členové Svazu postižených civilizačními chorobami ve Stonavě se po několika měsících mohli opět setkat. Společně si užili grilování v areálu sportovního klubu Stonava a my jsme s kamerou u toho nemohli chybět.

Hornické slavnosti byly zahájeny pietním aktem

22. září 2021 8:02 | Stonava | Jiří Brzóska

Společnost OKD zorganizovala v sobotu 18. září Hornické slavnosti jako poděkování všem svým zaměstnancům a obcím, ve kterých působí. Návštěvníci se dočkali vystoupení několika zpěváků a kapel a připraveno bylo i Nadační městečko OKD. Celá slavnost byla zahájena pietním aktem, během kterého zástupci těžební společnosti, vedení samospráv a spolků krojovaných horníků z celého Karvinska uctili památku všech obětí hornického povolání.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více