Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Černý korzár jezdí do Stonavy už 30 let

28. července 2021 14:16 | Stonava | Jiří Brzóska

Tím největším lákadlem letošní poutě byly kolotoče pana Tvardka, které neodmyslitelně už mnoho ke stonavské pouti patří. Lunapark U Černého korzára má ale kvůli pandémii koronaviru za sebou velmi těžké období.

Stonavskou pouť završil velkolepý ohňostroj

28. července 2021 14:13 | Stonava | Jiří Brzóska

Vyvrcholením letošní stonavské pouti byl tradiční nedělní ohňostroj. Pojďte se nyní s námi podívat, jak taková jeho příprava probíhá.

Pouťové slavnosti proběhnou, v režii obce je ohňostroj

21. července 2021 14:21 | Stonava | Jiří Brzóska

Jak jsme Vás už minule informovali, na parkoviště v centru Stonavy již dorazily kolotoče, avšak tradiční obecní pouť zasvěcená patronce zdejšího katolického kostela sv. Maří Magdaléně ve Stonavě ani letos oficiálně neproběhne. Organizaci poutních slavností převzali na svá bedra majitelé zábavních atrakcí a gastronomická společnost. Tradiční nedělní ohňostroj, ale bude.

V OKD se bude těžit uhlí minimálně do konce roku 2022

21. července 2021 14:18 | Stonava | Jiří Brzóska

Minimálně do konce roku 2022 bude pokračovat těžba uhlí ve společnosti OKD. Oznámil to ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, který společně s premiérem Andrejem Babišem navštívil důl ČSM ve Stonavě.

Fotbalisté se připravují na sezónu zápasy se silnými soupeři

21. července 2021 14:17 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští fotbalisté se urputně připravují na novou sezónu. Kromě pravidelných tréninků mají za sebou už tři přípravná utkání. Další dva zápasy odehrají na domácí půdě do konce července.

Černý korzár dorazil do Stonavy, kolotoče na pouti budou

14. července 2021 8:03 | Stonava | Jiří Brzóska

Koncem července přicházejí do centra obce nejen místní obyvatelé, ale sjíždějí se tady i lidé ze širokého okolí. Obci se totiž před 30 lety podařilo obnovit věhlas místní Máří Magdalénské pouti. Loni byla ovšem, kvůli pandémii koronaviru, světská část poutě zcela zrušena. Letos je situace podobná. Doprovodný kulturní program není. Lidé se ovšem mohou těšit alespoň na kolotoče, které na parkoviště u Domu PZKO dorazily už na začátku prázdnin.

Do zaslouženého důchodu odchází vedoucí stonavské ZUŠ, vedení obce ji za práci poděkovalo

14. července 2021 8:02 | Stonava | Jiří Brzóska

Dvouměsíční prázdniny začaly i dětem, kteří navštěvují základní uměleckou školu. Ti, kteří se učí ve Stonavě hře na klavír, budou mít od září nového pedagoga. Do zaslouženého důchodu totiž odešla Dagmar Tyrlíková. Vedení obce ji proto za její práci i za to, co vše pro stonavský kulturní život vykonala, poděkovalo.

Stonavští zahrádkáři smažili vaječinu

14. července 2021 8:01 | Stonava | Jiří Brzóska

Společenský život se pomalými krůčky opět vrací do normálu. Důkazem je první akce stonavských zahrádkářů v letošním roce. Ve své klubovně na Stavech smažili vaječinu a my jsme si tuto akci nemohli nechat s kamerou ujít.

Školáci zvládli i distanční formu výuky, školu ale preferují

8. července 2021 15:47 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Albrechtičtí školáci si užívají dvouměsíční prázdniny. Za sebou mají další velmi náročný školní rok.

Benefičním koncertem chtějí zachránit nahrávací studio

7. července 2021 16:02 | Stonava | Jiří Brzóska

Pozvánka na jednu zajímavou benefiční akci. Uskuteční se v sobotu 10.července na Novém Světě v prostorách Restaurace Bulač.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více