Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Rodák z Dětmarovic oběhl československou hranici

29. října 2018 10:31 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Petr Kuchař, 67 letý rodák z Dětmarovic oběhl československou hranici. Tímto netradičním způsobem dálkový běžec oslavil sté výročí vzniku Československa. Do cíle dorazil 28. října.

Radnice umožnila lidem strávit týden v lázních

24. října 2018 15:09 | Stonava | Jiří Brzóska

Občané Stonavy, kteří využili nabídku místní radnice, mohli strávit týden na čerstvém vzduchu v Karlově Studánce.

Zahrádkáři smažili bramboráky v nové kuchyni

24. října 2018 15:06 | Stonava | Jiří Brzóska

Po úspěšné výstavě ovoce a zeleniny připravili stonavští zahrádkáři další akci pro širokou veřejnost. Tentokrát se v jejich nově zrekonstruované klubovně na Stavech smažily bramboráky.

Aktuálně ze Stonavy 24.10.2018

24. října 2018 15:03 | Stonava | Jiří Brzóska

1. Občané Stonavy si mohou zdrama vyzvednout sadu tří tašek na třídění odpadu 2. Rybaři mají za sebou výlov

Pohár Mistrů evropských zemí putuje do Stonavy

24. října 2018 14:57 | Stonava | Jiří Brzóska

Sáloví fotbalisté SC Premium Stonava opět prokázali, že patří mezi ty nejlepší. V kategorii veteránů po dvou letech opět vybojovali Pohár mistrů evropských zemí.

Žaloby na průběh voleb ochromily život ve Stonavě

23. října 2018 14:37 | Stonava | Jiří Brzóska

Zatímco v mnoha obcích a městech našeho regionu jsou už známy termíny ustavujících zastupitelstev, ve Stonavě se vše prodlužuje. Důvodem jsou návrhy na zneplatnění voleb v obci. Na Krajský soud v Ostravě dorazily hned dvě.

Stonavské Hubertovy slavnosti 2018

17. října 2018 15:24 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští myslivci uspořádali Hubertovu slavnost. Během bohatého programu si na své přišly všechny věkové generace. Součástí oslav byla i cyklistická soutěž na pumptrackové dráze.

Aktuálně ze Stonavy 17.10.2018

17. října 2018 15:23 | Stonava | Jiří Brzóska

1. Bezplatné jízdné pro školáky a seniory 2. Fotbalisté mají za sebou další zápas podzimní sezóny

Ve Stonavě se zavzpomínalo na život v koloniích

17. října 2018 15:18 | Stonava | Jiří Brzóska

V pořadí už třetí přednášku na téma historie našeho regionu zorganizovala místní organizace Svazu postižených civilizačními chorobami. Tentokrát si pan Stanislav Kuba připravil zajímavosti o karvinských koloniích.

V doubravském kostele byly uloženy ostatky sv. Hedviky

14. října 2018 23:24 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Svatá Hedvika, jejíž svátek podle liturgického kalendáře připadá na 16. říjen, je nejen patronkou Slezska, ale celé ostravsko-opavské diecéze. Této světici je zasvěcen i stodvacet let starý kostel v Doubravě. V něm jsou nově uloženy i ostatky svaté Hedviky.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.


Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více