Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Frýdek-Místek dává dopředu vědět, kde budou strážníci měřit rychlost

Strážníci opět začali měřit rychlost na různých místech Frýdku-Místku. Magistrát o tom dává dopředu vědět. Důvodem měření totiž není být represivní, ale preventivní. A přimět řidiče, aby na rizikových místech dodržovali maximální povolenou rychlost. A například u škol a v obytných zónách, byli více opatrní.

Frýdek-Místek chystá rekonstrukci vnitrobloků na sídlišti Riviéra

Frýdek-Místek chystá rekonstrukci vnitrobloků na sídlišti Riviéra. Proměnou projdou hlavně stará a zničená asfaltová hřiště. Opraví se chodníky i mobiliář. Na jednom místě má také vzniknout nové parkoviště. Rekonstrukce se zatím naplánovaly na první čtyři vnitrobloky. Práce by měly začít příští rok.

Moravská Ostrava a Přívoz přispěje lidem na pořádání sousedských akcí na sídlištích

Obyvatelé dvou sídlišť v Moravské Ostravě a Přívozu mohou požádat o dotaci na společenskou sousedskou akci. Centrální obvod nově spouští projekt Sousedství, který má za cíl snížit anonymitu a více propojit obyvatele bytů mezi sebou.

Porodnice Nemocnice ve Frýdku-Místku má nový porodní gauč

Pohodlný porod v jakékoliv poloze. Novinka, kterou v porodnici frýdecko-místecké nemocnice umožňuje speciální porodní gauč. Jeho největší výhodou je maximální variabilita, ženám umožňuje maximální uvolnění a zvyšuje šance na porod bez komplikací.

Městská policie Frýdek-Místek bude opět značit nejen kola syntetickou DNA

Městská policie Frýdek-Místek opět připravila pro zájemce značení kol syntetickou DNA. Lidé mohou přijít každé pondělí. V dubnu ještě do křížového podchodu a od května už bude značení probíhat na nové budově. Služba je zdarma a pouze pro občany města.

Rozvoj Frýdku-Místku i parkovací místa za podpory zeleně. Nový náměstek promluvil o plánech ve funkci

Pokračování v rozjetých a důležitých projektech ve Frýdku-Místku. To je hlavní cíl nového náměstka Lukáše Slívy. Dále by chtěl řešit také problematiku parkovacích míst, která by podle něj neměla vznikat na úkor zeleně. Ale naopak za její podpory. Více už náměstek představil v následující reportáži.

Sbírka Daruj F-M vybírá na herní prvky pro děti z Azylového domu Sára

Frýdek-Místek spustil další sbírku v rámci programu Daruj F≈M. Obyvatelé v ní mohou podpořit děti z Azylového domu Sára. Město vybrané peníze zdvojnásobí, maximálně však do výše třiceti tisíc korun.

ADRA Frýdek-Místek hledá dobrovolníky a připomíná Světový den porozumění autismu

Dobrovolnická organizace ADRA Frýdek-Místek se připojila ke Světovému dni porozumění autismu. Už několik let pomáhá rodinám s autistickými dětmi a zároveň hledá dobrovolníky, kteří by se chtěli zapojit do práce s těmito klienty.

Sociální projekty ve Frýdku-Místku budou pokračovat i pod novým náměstkem

Výstavba Alzheimer centra, Domovinky i nového krizového bydlení Bethel. Ale také rozvoj služeb pro seniory a matky s dětmi. To jsou projekty, ve kterých chce ve Frýdku-Místku pokračovat nově zvolený náměstek pro sociální oblast.

Seniorovi vjel mladík s dívkou na koloběžce v Ostravě pod auto

31. března 2024 20:53 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali v neděli odpoledne u vážné dopravní nehody v Ostravě-Hrušově. Sedmnáctiletý mladík s devítiletou dívkou na jedné koloběžce tam zřejmě zkřížili cestu projíždějícímu autu a došlo ke srážce. Dívku odvezli ve vážném stavu a v umělém spánku do nemocnice.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více