Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

VIDEO: Čtyřikrát za noc kradl v ostravské restauraci. Poznáte ho?

9. dubna 2020 8:25 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Restaurace v Ostravě-Porubě, na ulici Maďarská, se stala cílem mladého zloděje. Vloupal se dovnitř a ukradl alkohol, sladkosti a dokonce i maso. Na místo se čtyřikrát vrátil. Teď mu hrozí až 8 let vězení. Policisté prosí o pomoc při jeho pátrání.

Ze života hasiče i záchranáře. Moravskoslezský kraj děkuje hrdinům

8. dubna 2020 7:54 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasič, který strávil přes 30 hodin v práci. Záchranář, který převáží nemocné. S nakaženými jsou v kontaktu poměrně často a zažívají u toho silné chvíle. Moravskoslezský kraj začal zveřejňovat příběhy lidí, kteří dnem i nocí pracují na zmírnění následků pandemie koronaviru a hlavně pomáhají druhým. Chce tak svým hrdinům poděkovat.

V Alzheimercentru Ostrava už je přes 30 nakažených

7. dubna 2020 10:40 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zatím největší jednorázová testovací akce v Moravskoslezském kraji nepřinesla vůbec dobré zprávy. Ze 155 odebraných vzorků v Alzheimercentru Ostrava-Vítkovice je už přes 30 pozitivních. Jsou mezi nimi klienti, pečovatelé a také jeden student. Na další výsledky se stále čeká.

Zdravotníci mají v době krize vlastní "linku důvěry", pracují na ní i Moravskoslezští záchranáři

7. dubna 2020 10:02 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V těžké situaci nemusíte zůstávat sami... jsme tu pro vás. Vzkaz pro všechny zdravotníky v Česku, kteří v těchto dnech pracují ze všech sil na záchraně životů a pomoci druhým. Pokud by si o tom chtěli s někým promluvit, stačí zavolat na novou Linku kolegiální podpory, kterou zřídilo Ministerstvo zdravotnictví. Na jejím provozu se výrazně podílejí i členové Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Žena v Ostravě spadla z mostu, náhodou ji viděli záchranáři

7. dubna 2020 7:58 | Ostrava-město | Jiří Cileček

/AKTUALIZOVÁNO/ Vraceli se ze zásahu a najednou před nimi spadla žena z Frýdlantských mostů. Záchranáři tak byli na místě do několika sekund. V ohrožení života pak 37letou ženu transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Policie teď prosí svědky o pomoc.

Polský řidič vjel v Třinci mezi padající závory. Před srážkou strhl dodávku do kolejiště

6. dubna 2020 12:07 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Blikala červená a závory šly dolů. 66letý polský řidič dodávky i přesto vjel na přejezd v Třinci a následně tam uvízl. Před srážkou s vlakem se pak snažil ujet přes kolejiště. Strojvedoucí naštěstí vlak včas zastavil a nikomu se nic nestalo. Dodávku museli z kolejiště vyprostit hasiči. Řidiči teď hrozí až jeden rok vězení.

12 seniorů a 3 zaměstnanci domova IRIS mají koronavirus, testují se další zařízení v kraji

5. dubna 2020 0:31 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Koronavirus tvrdě napadá domovy seniorů. V Ostravě už se dostal do dvou zařízení. Nejhůře je na tom zatím Domov pro seniory IRIS v Ostravě-Mariánských Horách, kde propukla infekce na začátku týdne u jedné z ošetřovatelek. Teď hlásí celkem 12 nemocných seniorů a už 3 zaměstnance. V sobotu obsadili zdravotníci kvůli testování Alhzeimercentrum Ostrava a testují i další zařízení v kraji.

Seniorce doma vybuchla plynová bomba. Z hořícího bytu ji vytáhli policisté

3. dubna 2020 15:35 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Bleskurychlý zásah předvedli ve čtvrtek dopoledne ostravští policisté. V jednom z bytů v ulici Dr. Malého vybuchla 75leté seniorce propan-butanová lahev a vzápětí začalo hořet. Hlídka, která byla na místě jako první, vyrazila dveře a bezbranné a popálené ženě zřejmě zachránila život.

Tři lékaři se zřejmě nakazili mimo ostravskou fakultní nemocnici

3. dubna 2020 13:27 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Více než 200 zaměstnanců Fakultní nemocnice Ostrava muselo na testy kvůli koronaviru. Nemocnice po zjištění nákazy u tří lékařů zavedla další mimořádná opatření. Omezila pohyb v areálu a začala měřit teplotu i zaměstnancům při přesunech. V nemocnici je hospitalizováno 7 nakažených pacientů, jeden je ve velmi vážném stavu.

Ve sbírce pro pozůstalé a zraněné ze střelby ve FN Ostrava se vybralo přes 8,5 milionu korun

2. dubna 2020 15:19 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Fakutlní nemocnice Ostrava definitivně uzařela veřejnou sbírku po tragickém střeleckém útoku. Rodinám pozůstalých a zraněným přišlo celkem 5836 finančních příspěvků od drobných dárců, jednotlivců i firem. Celkem se vybralo přes 8,5 milionu korun.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více