Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Dva zranění po nehodě motorky s nákladním autem v Bruntálu

25. června 2020 14:59 | Bruntál | Jiří Cileček

Vážná dopravní nehoda zaměstnala dnes ráno všechny složky integrovaného záchranného systému v Bruntálu. Motorka, na které jeli dva lidé se srazila s nákladním autem. Do akce musel i vrtulník letecké záchranné služby, který z místa transportoval do nemocnice ženu v ohrožení života.

Horníky z dolů ČSM Jih a Sever čekají velké PCR testy

25. června 2020 8:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Od pátku do úterý projdou horníci a zaměstnanci dolů ČSM Jih a Sever velkým testováním na Covid-19. Doposud bylo totiž nařízeno testování všech zaměstnanců společnosti OKD rychlotesty, které detekují přítomnost protilátek.

Potvrzeno! V Ostravě vyroste nejvyšší mrakodrap v České republice

24. června 2020 19:10 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ostrava Tower !!! Šedesátipatrová budova s výškou 238 metrů má stát do roku 2026. Vyroste na pozemku označovaném jako Slza. Ten leží v centru podél ulice 28. října a jeho prodej společnosti RT Torax za skoro 62 milionů korun schválili ve středu zastupitelé. Společnost slíbila vedle Nové Karoliny vybudovat obchodně administrativní centrum s hotelem a byty.

Přes zákaz řízení do roku 2025 řídil auto s propadlou STK, překročil povolenou rychlost a ještě nadýchal

24. června 2020 10:26 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Na rychlou jízdu doplatil 32letý muž v úterý ráno v Ostravě - Nové Vsi. Změřili ho ostravští strážníci a vzápětí se nestačili divit. Muž za volantem byl bez řidičáku až do roku 2025, auto mělo propadlou technickou kontrolu a řidič navíc nadýchal. Přivolaní policisté ho proto zadrželi a zabavili mu i auto.

Výdejna potravinové pomoci, Centrum aktivních seniorů i Beskydské ortopedické dny. F-M pošle dotace do sociální oblasti

22. června 2020 19:31 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Výdejna potravinové pomoci i Centrum aktivních seniorů dostanou od magistrátu peníze na částečnou úhradu nákladů spojených s jejich provozem. Rozhodli o tom zastupitelé, kteří v rámci dotací do sociální oblasti podpořili také pořádání Beskydských ortopedických dnů.

Oblíbené Beskydské farmářské trhy postupně lákají návštěvníky

22. června 2020 18:19 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Dvoumetrové rozestupy mezi stánky a tím pádem i o něco menší počet prodejců. Oblíbené Beskydské farmářské trhy postupně ožívají a podle některých prodejců si k nim lidé ještě stále hledají cestu. Výběr a kvalita nabízených produktů je ale pro mnohé návštěvníky tím nejčastějším důvodem proč jít nakupovat právě k farmářům.

Muž s dětmi sjížděl na raftu rozvodněnou Morávku. Po převrácení bojovali o život, 8letá dívenka zemřela v nemocnici

21. června 2020 17:26 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Obrovská tragédie otřásla v neděli odpoledne Frýdkem-Místkem. Otec se dvěma dcerami sjížděl na raftu z Dobré rozbouřenou řeku Morávku. Člun se pod nimi převrátil a trojici začal boj o život, který bohužel nezvládla osmiletá holčička. Vylovili ji až v Ostravici, i přes obrovské nasazení záchranářů v nemocnici zemřela.

V Lubině se sesunul podmáčený svah, vzrostlé stromy dopadly na rodinný dům

21. června 2020 13:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

K nedělní třinácté hodině přibylo hasičům na severní Moravě od rána dalších 37 výjezdů. Celkový počet událostí v souvislosti s vytrvalými dešti stoupl na 437. V kopřivnické místní části Lubina se utrhl velký svah se vzrostlými stromy, které dopadly na rodinný dům a poškodily i elektrické vedení.

Vylitá Ostravice uzavřela průjezd přes Havlíčkovo nábřeží. Stále se pátrá po ženě, kterou strhla voda. Hasiči už evidují na 400 výjezdů

21. června 2020 9:32 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Řeka Ostravice se v centru Ostravy vylila z břehů. Městská policie proto uzavřela průjezd přes Havlíčkovo nábřeží. Hasiči mají do nedělního rána na kontě už celkem 400 výjezdů od počátku vytrvalých dešťů. Jeden člověk bohužel zemřel a další se pohřešuje.

Hasiči mají kvůli dešti na kontě už přes 3 stovky výjezdů

20. června 2020 15:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezští hasiči vyjížděli od počátku čtvrtečních dešťů už k více než 328 událostem. Nejvíce zasaženými oblastmi jsou doposud Ostravsko a Beskydy, včetně jejich podhůří.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více