Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

V Polance nad Odrou unikal plyn, evakuovali 80 dětí z mateřské školky i budovu radnice

15. června 2020 13:21 | Ostrava-město | Jiří Cileček

80 dětí z mateřské školky, 14 členů personálu, 15 zaměstnanců radnice a minimálně jeden rodinný dům se musel v pondělí dopoledne evakuovat v Polance nad Odrou kvůli úniku plynu.

Zatoulaný senior z Havířova se našel. Policie mohla odvolat pátrání

15. června 2020 11:22 | Havířov | Jiří Cileček

Od pátku pátrala policie po osmdesátiletém seniorovi z Havířova. Kriminalisté prověřili všechny možnosti a požádali o pomoc veřejnost.

Neměl na nájem, tak si nechal napůjčovat desítky tisíc, které nesplácel

15. června 2020 9:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Pořádně zamotaný případ dvou podvodníků má teď na stole ostravská kriminálka. Třiadvacetiletý muž neměl na nájem a tak se domluvil s o tři roky mladším mužem na vyřízení úvěrů. Napůjčoval si 80 tisíc korun, peníze si rozdělili a splátky neplatili.

Policie vyšetřuje smrt 63leté ženy v Rýmařově, zadržela jednu osobu

14. června 2020 14:19 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Od brzkých ranních hodin vyšetřují policisté smrt 63leté ženy v Rýmařově. V souvislosti s případem zadrželi jednu osobu, která je prozatím podezřelá z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

Hygienici zrušili na Karvinsku mimořádná opatření. Povolují se návštěvy ve zdravotních a sociálních zařízeních i akce nad 100 lidí

12. června 2020 20:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek odpoledne přinesli hygienici pro obyvatele okresu Karviná dobrou zprávu. Po téměř 19 dnech zrušili mimořádná opatření spočívající v omezení pořádání akcí nad 100 lidí a také zákaz návštěv ve zdravotních a sociálních zařízeních.

Výbuch rozmetal dílnu ve Václavovicích, o život přišel místní kutil

12. června 2020 12:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Obrovský výbuch otřásl ve čtvrtek pozdě večer Václavovicemi nedaleko Ostravy. Po požáru tam zřejmě explodovaly tlakové lahve v dílně jednoho z místních obyvatel. Senior byl v tu dobu uvnitř a bohužel přišel o život.

V Odrách unikla do vzduchu neznámá látka, lidé byli vyzvání k omezení vycházení

12. června 2020 9:49 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Od pátečního rána zasahují hasiči v areálu firmy Christeyns v Odrách. Do ovzduší unikla neznámá látka a hasiči místo dekontaminují. Město vyzvalo občany k dočasnému omezení vycházení.

Nízkoprahové centrum Nezbeda má ve Frýdku-Místku další klub na Husově ulici

11. června 2020 18:45 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Nízkoprahový klub Nezbeda ve Frýdku-Místku se rozšířil o novou pobočku. Po dohodě s magistrátem získala charita budovu po bývalém městském klubu Prostor na Husově ulici a vybudovala v nich nové zařízení pro děti od 6 do 15 let.

Dětské letní tábory budou! Ve Frýdku-Místku chystají 7 pobytových a 17 příměstských

11. června 2020 18:26 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Století páry, olympijské hry, ostrov Madagaskar nebo třeba pirátská plavba. To je jen malý výčet ze 7 pobytových a 17 příměstských táborů, které si pro děti na letošní léto připravilo Středisko volného času Klíč. Už teď je definitivně potvrzeno, že všechny tábory pro děti budou, pouze za zvýšených hygienických podmínek.

Protahování, posilování a zlepšení motoriky. Nejen senioři z Frýdku-Místku mohou nově chodit cvičit do Sadů Svobody

11. června 2020 18:06 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Senioři ve Frýdku-Místku mohou nově chodit cvičit do Sadů Svobody. Malý Fit park vznikl přímo naproti velkého dětského hřiště a je v něm několik cvičebních strojů, které slouží k posilování vlastní vahou. Město ho vybudovalo díky dotaci 100 tisíc korun z podpory programu Zdravé stárnutí.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více