Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Slezská Ostrava rozšiřuje kamerový systém. Nechce si hrát na velkého bratra, ale dbá na bezpečnost

10. června 2020 14:48 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Slezskou Ostravu bude hlídat více kamer. Aktuálně probíhají postupné instalace ve čtyřech lokalitách. Obvod tak rozšíří počet bezpečnostních kamer na téměř sedm desítek. Dohled nad nimi mají strážníci městské policie.

Na okraji Kravař hořela stodola plná sena a slámy

10. června 2020 13:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů bojovalo ve středu ráno a dopoledne s požárem velké stodoly na okraji Kravař na Opavsku. Bylo v ní seno a sláma, předběžná škoda byla odhadnuta zhruba na čtvrt milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření. Nikdo nebyl zraněn.

Popraskaly autobusové zálivy, oprava ulice T. G. Masaryka se tak protáhne o několik týdnů

8. června 2020 21:55 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Oprava střední části frekventované třídy T.G. Masaryka ve Frýdku se komplikuje. Původně měla být do týdne hotová, jenže kvůli nově popraskaným betonovým autobusovým zálivům se oprava protáhne až do 26. června. Stejně tak se zvednou i náklady, z původních dvou na více než tři miliony korun.

Plavci se nemohli dočkat otevření Aquaparku Olešná. Zahájil už i letní sezónu

8. června 2020 21:35 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Aquapark Olešná bude mít otevřeno i v září. Nucenou přestávku v době pandemie využil k údržbě, která se dělá pravidelně na podzim a po rozvolnění opatření opět přivítal nadšené návštěvníky, samozřejmě za dodržení všech nařízení. Prvního června navíc oficiálně zahájil sezónu i letní aquapark.

Květinová výzdoba už zkrášluje Frýdek-Místek, vysazeno bude 13 tisíc předpěstěných sazenic

8. června 2020 21:17 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pohled na květiny zmírňuje stres a napětí. Tradičně jako každý rok už má Frýdek-Místek v plném proudu výsadbu letních květinových záhonů. Na frekventovaných místech města v nich bude dohromady více jak 13 tisíc předpěstěných sazenic a k tomu se přidají i desítky rozmístěných květinových nádob.

Motorkář narazil při předjíždění u Kozmic do náklaďáku a málem přišel o život

5. června 2020 19:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Vážná nehoda se odehrála ve čtvrtek odpoledne u Kozmic na Hlučínsku. 51letý motorkář se tam při předjíždění střetl s protijedoucím nákladním autem. V ohrožení života ho pak transportoval vrtulník do nemocnice.

Za záchranu mladé poštolky si ostravští hasiči vysloužili potlesk

5. června 2020 11:58 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští hasiči vyjížděli k záchraně poštolky, která uvízla v ochranné síti na balkonu ve třináctém patře. Protože v bytě nikdo nebyl doma, museli k poštolce slanit z bytu o patro výš. Po úspěšném zákroku si vysloužili od okolních obyvatel úctyhodný potlesk.

Jubilejní dvacátý ročník Dnů NATO 2020 bude! Ale bez návštěvníků

4. června 2020 18:22 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Jubilejní dvacátý ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky bude mimořádný. Poděkuje všem, kteří nás chrání, ale diváci se na plochu nedostanou. Zážitek budou muset sledovat mimo letiště nebo díky kamerám online.

Sleva na nájemném 30 procent, Frýdek-Místek pomůže drobným podnikatelům

4. června 2020 17:50 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek podpoří drobné podnikatele. Zastupitelé jim na svém jednání schválili prominutí 30 procent nájemného z užívání městských nebytových prostor a pozemků. Více než 4 desítkám obchodů odpustí magistrát dohromady nájem za více než čtvrt milionu korun.

Kdo si nepřeparkuje auto, zaplatí jeho přesun i pokutu. Frýdek-Místek zahájil blokové čištění ulic

4. června 2020 17:20 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frekventovanou ulici 8. pěšího pluku v Místku čeká v neděli blokové čištění. Řidiči by na to rozhodně neměli zapomenout. Každý, kdo tam nechá stát své auto, tak ho nemusí najít na původním místě a navíc zaplatí pokutu i náklady spojené s přesunem.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více