Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Ve Fulneku shořela zděná stodola, chytila od krbových kamen

26. května 2020 14:21 | Nový Jičín | Jiří Cileček

O krásnou zděnou stodolu přišel v úterý majitel z Fulneku. Zničil ji totiž požár, který vznikl od krbových kamen uvnitř. Nikomu se nic nestalo a škoda byla vyčíslena na 180 tisíc korun.

V Ostravě vyvíjejí příruční dýchací sady. Nejlehčí láhev s kyslíkem si bude moci koupit úplně každý

26. května 2020 10:32 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Kyslíková láhev pro každého. Světový nápad, se kterým přišel ostravský Cylinders Holding. Na jeho vývoji začal nově spolupracovat s Vysokou školou báňskou. Dýchací sady by měly být přenosné a snadno dostupné.

Šedesátiletý muž chtěl v Ostravě vyskočit z okna ve čtvrtém patře, zachránili ho strážníci

26. května 2020 9:50 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Blesková reakce ostravských strážníků zabránila tragédii. V jednom z porubských bytů pomáhali řešit rodinné neshody a šedesátiletý muž se přímo před nimi rozhodl vyskočit z okna ve čtvrtém patře.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 25. 5. 2020

25. května 2020 14:21 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Důl Darkov zastavil těžbu uhlí, v podzemí zůstal omezený počet lidí

25. května 2020 11:12 | Karviná | Jiří Cileček

Vedení společnosti OKD rozhodlo o zastavení těžby uhlí na Dole Darkov. Provoz je omezen pouze na bezpečnostní minimum a v podzemí se pohybuje zhruba 150 zaměstnanců.

Celá země dál rozvolňuje, na Karvinsku ale některá omezení kvůli Covid-19 stále platí

24. května 2020 17:27 | Karviná | Jiří Cileček

Kvůli situaci na Dole Darkov se v pondělí na Karvinsku nezruší některá vládní nařízení. V neděli odpoledne to oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Po nehodě na Bruntálsku zemřel pětadvacetiletý motorkář

23. května 2020 8:12 | Bruntál | Jiří Cileček

Nehoda s tragickými následky se stala v pátek odpoledne poblíž obce Dolní Václavov na Bruntálsku. Záchranáři dostali informaci o střetu motorky s osobním autem po půl páté. Okamžitě na místo vyrazily všechny složky IZS a vzlétl i vrtulník LZS z Ostravy.

Hotovost by se měla používat jen minimálně, na hrady a zámky nejlépe s elektronickou vstupenkou

22. května 2020 13:09 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hrady, zámky a muzea v Moravskoslezském kraji postupně obnovují provoz. Návštěvníky ale čeká řada změn, při vstupu budou muset dodržovat hygienická opatření, rozestupy , v prohlídkových skupinách bude snížený počet lidí a doporučuje se i nákup vstupenek online.

Podvodník okradl téměř stoletou seniorku z Ostravy. Vydával se za pracovníka úřadu a vloudil se jí do bytu

22. května 2020 10:57 | Ostrava-město | Jiří Cileček

O tisíce korun přišla téměř stoletá seniorka z Ostravy. Do bytu se jí pod záminkou úředníka vloudil neznámý muž, v nestřežené chvíli jí ukradl peníze a poté utekl. Už po něm pátrá policie a není vyloučeno, že podvodník takto okradl mnohem víc lidí.

Ostrava chce prodat pozemky v centru i v průmyslové zóně Mošnov

21. května 2020 13:48 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava chce přilákat investory, kteří vytvoří nová pracovní místa. Nabídne jim proto k prodeji pozemky v centru města i v malé rozvojové zóně u ostravského letiště. Podmínkou bude, že zájemci přijdou se smysluplným návrhem pro jejich využití.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více