Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Krajiny a lidé očima Jaroslava Homolky. 300 děl, která vznikla za 60 let

4. června 2020 16:47 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Krajiny a lidé, takový je název výstavy významného umělce regionu Jaroslava Homolky. Na Frýdeckém zámku představil část malířských a grafických děl, která vznikla v průběhu šedesáti let jeho kariéry. Své náměty čerpal především z Beskyd a Valašska.

Řidič chtěl přebrodit rozvodněnou Morávku, auto mu strhl proud a uvízla v něm žena i pes

2. června 2020 12:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Chtěl si zkrátit cestu přes rozvodněnou řeku a ohrozil přitom všechny v autě. Silný proud řeky Morávky mezi obcemi Raškovice a Výšní Lhoty totiž auto strhl a unášel několik stovek metrů. Řidič se dostal na břeh, ale v autě zůstala žena a malý pes. Zachránili je až přivolaní hasiči, kteří museli navíc čekat do druhého dne, než opadne voda a pomocí vyprošťovacího pásového transportéru auto z řeky vytáhli.

Oprava části T. G. Masaryka ve Frýdku-Místku má být hotová do neděle

1. června 2020 17:44 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek už zahájil opravu třídy T.G. Masaryka pod Rubikovou křižovatkou. Frézování starého asfaltu a následná pokládka nového by měla být hotová do konce týdne. Rekonstrukce vyjde na zhruba 2 miliony korun a dělá se kvůli budoucí uzavírce estakády, přes TGM totiž povede objízdná trasa.

Hasičská zbrojnice v Lískovci dostala novou střechu

1. června 2020 16:54 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Dobrovolní hasiči z Lískovce mají svou hasičárnu jako ze škatulky. Právě jim totiž skončila další část rekonstrukce stanice, která dostala novou střechu za zhruba tři čtvrtě milionu korun. Opravu hradil magistrát, který dobrovolné hasiče nejen v Lískovci dlouhodobě podporuje.

Frýdek-Místek má mistryně České republiky v atletice. Starší žačky získaly titul zpětně za rok 2019

29. května 2020 17:30 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Loni získaly na Mistrovství České republiky stříbro, teď jim bylo zpětně uznáno zlato. Starší žačky Atletiky TJ Slezan Frýdek-Místek mají o to větší důvod k radosti. Klubu navíc začala po rozvolnění opatření sezóna, atletické závody tak opět zaplňují stadion.

Ostravská zoo přišla o lvího samce, museli ho utratit

29. května 2020 14:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Z ostravské zoologické zahrady přišla smutná zpráva. Museli tam bohužel utratit samce lva indického. V zoo, tak zůstala zatím pouze jedna samice tohoto ohroženého poddruhu lva.

Slezská Ostrava nechce i přes nižší příjmy zastavovat plánované investice

29. května 2020 9:28 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Nový domov pro seniory Antošovice, opravy bytových domů či rekonstrukce chodníků a komunikací. Městský obvod Slezská Ostrava letos rozhodně nechce omezovat plánované investice, kvůli následkům pandemie bude muset ale hledat i cesty, jak a kde ušetřit.

Dvouletá holčička spadla na Opavsku do septiku a 1,5letý chlapec se topil ve Frýdku-Místku v bazénu

28. května 2020 17:58 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři měli pořádně krušné středeční odpoledne. Souběžně totiž zasahovali u dvou případů tonoucích dětí, které se odehrály na různých místech kraje. Obě děti skončily v ohrožení života v nemocnici.

Hygiena uzavřela služebnu strážníků v Ostravě na Martinovské ulici

27. května 2020 10:32 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Hygiena rozhodla z preventivních důvodů uzavřít služebnu městské policie v Ostravě-Porubě na Martinovské ulici. Několik tamních strážníků mělo totiž pozitivní test na Covid-19. Ve středu přibyl další nakažený a zvětšil se i počet lidí v karanténě.

Pět strážníků Městské policie Ostrava dostalo koronavirus. Desítky jejich kolegů musely do karantény

26. května 2020 14:55 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Strážníci ze služebny v Ostravě na Martinovské ulici chytili koronavirus. Zatím je potvrzeno 5 nakažených a celkem 43 lidí v karanténě. Služebna byla dezinfikována, jak se virus mezi strážníky dostal není jasné.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více