Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Další řidička vjela s autem pod vlak. Po nehodě v Horních Tošanovicích ji transportoval do nemocnice vrtulník

16. května 2020 18:02 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Další vážná nehoda na železničním přejezdu zaměstnala hasiče, záchranáře i policisty. Devětatřicetiletá řidička vjela pod vlak u Horních Tošanovic, v ohrožení života skončila v nemocnici. Vlak, ve kterém cestovalo 20 lidí po srážce vykolejil a lehké zranění utrpěla i průvodčí. Škoda byla odhadnuta na 1,9 milionu korun.

Výškovické mosty v Ostravě už jsou plně průjezdné

16. května 2020 14:55 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj dokončil práce na jedné z největších dopravních staveb v regionu. Po dvou letech skončila rozsáhlá modernizace Výškovické ulice a přilehlých mostů v Ostravě. Řidičům jsou mosty opět plně k dispozici od soboty 16. května.

Požár v kuchyni bruntálského bytu pronikl přes stoupačky do bytu o patro výš

16. května 2020 11:18 | Bruntál | Jiří Cileček

Požár, který se rožšířil z jednoho bytu do druhého nadělal starosti obyvatelům panelového domu v Bruntálu. Hasiči evakuovali deset lidí, nikomu se nic nestalo, škoda je půl milionu korun.

VIDEO: Hasiči lovili v průmyslové hale v Petřvaldu na Karvinsku nádherného papouška amazoňana

15. května 2020 17:06 | Karviná | Jiří Cileček

Netradiční zpestření páteční směny mají za sebou zaměstnanci strojírenské firmy v Petřvaldu na Karvinsku. Do velké haly, kde zpracovávají plech jim vlétl nádherně zbarvený papoušek amazoňan. Odchytit ho museli přivolaní hasiči, papoušek se ale jen tak nedal a rozhodně se nechtěl vzdát svobody.

Sedmdesátiletá řidička vjela ve Frýdlantu nad Ostravicí přímo pod vlak, srážku nepřežila

15. května 2020 15:17 | Frýdlant nad Ostravicí | Jiří Cileček

Hasiči, záchranáři i policisté zasahovali v pátek u tragické dopravní nehody ve Frýdlantu nad Ostravicí. Sedmdesátiletá řidička tam vjela se svým autem přímo pod jedoucí vlak. Po srážce utrpěla bohužel zranění, kterým na místě podlehla.

Žena z Novojičínska měla záměrně šířit koronavirus. Jezdila taxíkem, chodila po obchodech a nenosila roušku

15. května 2020 13:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

32letou ženu z Novojičínska policisté obvinili z šíření nakažlivé lidské nemoci. Záměrně podle nich porušovala karanténu a vážně ohrožovala své okolí. Skončila ve vazbě a hrozí jí až 8 let vězení.

Agresivní muž s nožem v ruce zaútočil v Ostravě na řidiče autobusu

15. května 2020 12:08 | Ostrava-město | Jiří Cileček

S nožem v ruce nakráčel do zaplněného autobusu a zaútočil na řidiče. Policie po zatím neznámém muži intenzivně pátrá, ve čtvrtek po 13. hodině při vyhrožování řidiči rozbil i ochranné plexisklo.

Seniorce z Havířova zmizela kabelka, dvojice pak s úsměvem vybrala z bankomatu její peníze

15. května 2020 11:37 | Havířov | Jiří Cileček

Havířovští policisté už zadrželi mladíka z dvojice, která vybrala na cizí kartu peníze z bankomatu. O tisíce korun přišla seniorka, které někdo ukradl kabelku. Měla v ní osobní věci, doklady, peníze i platební karty.

Malý Maxík už dostal nejdražší lék na světě. Rodiče děkují všem, kteří pomohli

14. května 2020 23:44 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Jako úplně první u nás dostal Maxík z Ostravy nejdražší lék na světě Zolgensmu. Aplikovali mu ji ve čtvrtek odpoledne lékaři pražské Fakultní nemocnice v Motole. Zvládl to na jedničku a rozhodně kolem sebe nešetřil úsměvy a dobrou náladou. Rodiče věří, že všechno dobře dopadne a zároveň děkují všem, kteří jakkoliv Maxíkovi a ostatním dětem v boji pomohli.

Nově nakažení a desítky horníků v karanténě, koronavirus pomalu prostupuje dolem Darkov

14. května 2020 21:21 | Karviná | Jiří Cileček

Nákaza se potvrdila už u jedenácti horníků a více než šest desítek zaměstnanců muselo do karantény. Důl Darkov v Karviné navíc zavedl nová opatření proti snížení riziku přenosu koronaviru.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více