Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Dvoumetrový had vypadl v Ostravě z desátého patra

8. května 2020 18:18 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Pořádný poprask způsobil v pátek téměř dvoumetrový had v Ostravě-Zábřehu. Užovka albín totiž utekla svému majiteli z terária a vypadla z okna v desátém patře. Kupodivu se jí nic nestalo, odchytili ji hasiči, kteří prošli několik bytů, než se jim podařilo hada vrátit překvapenému majiteli.

Tragický požár v Ostravě-Dubině. Dva lidé přišli o život kvůli zapálené svíčce

8. května 2020 10:33 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Obrovská tragédie otřásla v pátek ráno sídlištěm v Ostravě-Dubině. Po požáru menšího bytu našli uvnitř hasiči dva mrtvé. Hořet začalo od zapálené svíčky.

Údajně nakažený muž měl porušit karanténu a jet vlakem do Opavy. Zasahovali proti němu policisté

7. května 2020 12:36 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Další mimořádný zákrok mají za sebou policisté, hygienici a hasiči. Do Opavy přijel vlakem muž, který má být údajně nakažený koronavirem, vědomě tak zřejmě porušil karanténu.

Zlodějský pár nakradl v supermarketech zboží za 50 tisíc. Specializovali se na drahý alkohol a věci obratem prodávali

7. května 2020 10:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Jejich revírem byly supermarkety a jejich tempo opravdu rychlé. Společně, ale i samostatně chodili 48letý muž a 21letá žena krást do velkých obchodů. Specializovali se především na drahý alkohol. Policisté jim už prokázali krádeže za více než 50 tisíc korun a stále prověřují další. Povedený pár už sedí ve vazbě.

V Městské nemocnici Ostrava vypukla další nákaza mezi zaměstnanci

6. května 2020 16:11 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Městská nemocnice Ostrava musela uzavřít oddělení Geriatrie D. Objevila se tam totiž nákaza koronavirem mezi zaměstnanci. Nově je jich 16 pozitivních a další jsou v karanténě.

Moravskoslezští hasiči rozvezli 12 tisíc krabic ochranných pomůcek

6. května 2020 15:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Roušky, respirátory, ochranné rukavice a další ochranné pomůcky. Téměř 12 tisíc krabic nejrůznějších objemů a obsahů prošlo pod rukama Moravskoslezským hasičům. Ve středu dopoledne provedlo Krajské distribuční centrum osobních ochranných prostředků v Ostravě-Hrabůvce poslední velký objemný rozvoz.

Další polský kamion uvízl na přejezdu mezi Vítkovem a Jakubčovicemi nad Odrou

6. května 2020 14:21 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Další těžko pochopitelné jednání předvedl řidič polského kamionu nedaleko Vítkova. Podle svědků najel na přejezd v době, kdy svítila červená a vzápětí tam uvízl pod padajícími závorami. Strojvedoucí naštěstí stihl vlak včas zastavit a opatrně místem projet. Kamioňák poté s klidem odjel. Teď ho hledají policisté, aby celou situaci vysvětlil.

VIDEO: Přepadení benzínky v Porubě. Mladý lupič zahrabal peníze i pistoli ve křoví

6. května 2020 11:31 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Maskovaný lupič s pistolí v ruce přepadl v neděli večer čerpací stanici v Ostravě-Porubě. Odnesl si 15 tisíc korun a utekl. Policisté ho během krátké chvíle dopadli, schovával se ve křoví a peníze zahrabal na jiném místě. Už je ve vazbě a hrozí mu až desetileté vězení.

Opilá řidička nadýchala po nehodě přes tři promile, má jít o krajskou státní zástupkyni

5. května 2020 19:14 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravská policie má na stole případ čtyřiapadesátileté ženy, která po autonehodě nadýchala přes tři promile. Navíc zranila nejen sebe, ale i řidičku protijedoucího auta. Podle ČTK má jít o ostravskou krajskou státní zástupkyni, která nebourala pod vlivem alkoholu poprvé. V roce 2004 už čelila kárné žalobě.

Hejtman Ivo Vondrák varuje! Konec nouzového stavu může ohrozit dodávky ochranných pomůcek

5. května 2020 10:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj pravidelně zásobuje lékaře, zdravotníky i poskytovatele sociálních služeb ochrannými pomůckami. Hejtman ale dlouhodobě upozorňuje, že jakmile skončí nouzový stav, budou si muset všichni zajistit dodávky potřebného materiálu sami.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více