Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Hasiči vynesli z hořícího domu v Kozmicích popáleného muže, byl v ohrožení života

4. května 2020 16:11 | Opava | Jiří Cileček

Pět hasičských jednotek zasahovalo v neděli večer u požáru domu v Kozmicích na Opavsku. Z hořícího domu vynesli dvaašedesátiletého muže, který byl v ohrožení života. Oheň napáchal škodu za 150 tisíc korun.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 4. 5. 2020

4. května 2020 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Policejní manévry v Orlové! V okolí jednoho z domů byla hlášena střelba

4. května 2020 11:08 | Orlová | Jiří Cileček

Podezření na střelbu zburcovalo v neděli večer policejní jednotky v Orlové a okolí. Kdo byl po ruce, tak se sjel do ulice Luční mezi Orlovou a Rychvaldem. První hlídka byla na místě do tří minut od oznámení. Jak se později ukázalo, nic vážného se nestalo.

VIDEO: Unikátní záběry medvěda v Beskydech! Pohybuje se kolem Ostrého

3. května 2020 20:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ve východní části Moravskoslezských Beskyd se objevil medvěd. O jeho přítomnosti informoval provozní Horské chaty Ostrý. Zvíře pravděpodobně přišlo ze Slovenska a už stihlo zničit několik včelích úlů.

Moravskoslezský kraj vede žebříček úspěšnosti chytré karantény

3. května 2020 13:44 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Chytrá karanténa funguje na jedničku. V Moravskoslezském kraji dokonce zatím nejlépe z celé země. Operátoři pomocí ní uskutečnili v kraji už 1158 telefonátů, díky kterým se daří dohledávat případné nakažené. Od počátku fungování chytré karantény v České republice se dohromady uskutečnilo zatím 3 282 hovorů.

Měl vytáhnout nabitou pistoli a hrozit že zabije bývalou přítelkyni i jejího kamaráda. Policie ho zadržela do pěti minut

2. května 2020 19:13 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Nebezpečné vyhrožování s pistolí v ruce museli řešit policisté v Ostravě-Hrabůvce. 37letý muž tam měl vyhrožovat zabitím své bývalé přítelkyni i jejímu kamarádovi. Policisté ho zadrželi na autobusové zastávce s pistolí za pasem, ukázalo se, že je plynová, ale i přesto teď muži hrozí až tříleté vězení.

Nakažení pacienti i personál. V Bílovecké nemocnici propukla nákaza mimo vyhrazené oddělení

2. května 2020 12:15 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Bílovecká nemocnice ohlásila 10 nakažených lidí. Jsou mezi nimi jak pacienti, tak zaměstnanci. Nákaza navíc propukla mimo vyhrazené oddělení, na kterém se starají o nemocné seniory z ostravského domova Iris. Ve Slezské nemocnici Opava už se nákazu podařilo zastavit.

Rodiny Maxíka, Oliverka i Adámka mají definitivně potvrzeno proplacení léčby!

1. května 2020 19:13 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Rodiny dětí, které bojují s časem si mohou konečně oddechnout. Pojišťovny jim potvrdily, že lék Zolgensma, který je považován za nejdražší na světě, proplatí. Premiér Andrej Babiš to oznámil v neděli. Rodinám Maxíka z Ostravy a Oliverka ze Sedlnice to pojišťovny potvrdily až ve čtvrtek. Adámek ze Sokolovska měl jasno už v pondělí.

Zlodějský pár kradl v Českém Těšíně alkohol za tisíce korun

1. května 2020 18:17 | Český Těšín | Jiří Cileček

Po dvojici zlodějů pátrala několik týdnů policie v Českém Těšíně. Hned dvakrát přišli muž a žena do tamního supermarketu a odnesli si alkohol za více než 11 500 korun.

Koronavirus se dostal na Důl Darkov, OKD hlásí nakažené horníky

30. dubna 2020 16:45 | Karviná | Jiří Cileček

Koronavirová nákaza pronikla už i mezi pracující horníky. Společnost OKD má v současnosti dva potvrzené zaměstnance s pozitivním testem. Jejich kolegové proto museli do karantény.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více