Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Maxík, Oliverek i Adámek! Nejdražší lék na světě zaplatí dětem podle premiéra pojišťovny

26. dubna 2020 23:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Stojí více než 53 milionů korun a je považován za nejdražší lék na světě. Zolgensma je zřejmě jedinou nadějí pro děti se spinální svalovou atrofií. Doposud ho pojišťovny u nás nehradily, podle premiéra se to má ale změnit. První trojici dětí, Maxíkovi z Ostravy, Oliverkovi ze Sedlnice na Novojičínsku a Adámkovi ze Sokolovska by ho měly pojišťovny zaplatit. Peníze, které se vybraly ve sbírkách, musí být přitom využity ke svému účelu.

Někdy máte pocit, že se nemůžete nadechnout. Ze života lékaře i zdravotní sestry v první linii

26. dubna 2020 19:45 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Lékař, který minulý týden zachránil životy čtyř lidí. Sestra, která už 5 týdnů denně odebírá vzorky k testování. Oba pracují v havířovské nemocnici a tráví dlouhé hodiny v ochranných oblecích, jedou na maximum a ničeho se nebojí. Lidem vzkazují "Buďte trpěliví a vydržte. Zdraví máme jen jedno".

Převrácená jachta, kolaps na lešení i zával kořenem stromu. Krušná sobota pro hasiče a záchranáře

25. dubna 2020 19:59 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V Heřmanovicích na Bruntálsku zavalil staršího muže těžký kořenový koláč. V Bílovci zkolaboval dělník na lešení rodinného domu a na Hlučínském jezeře převrátil silný vítr mladému námořníkovi menší jachtu. Dva z mužů skončili v nemocnici, jednoho tam musel transportovat vrtulník.

Pozor při výletech do přírody! Lidé objevují nevybuchlou munici z války

25. dubna 2020 17:03 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Desítky dělostřeleckých granátů různých ráží, stejně tak miny nebo munuci, nacházejí v těchto dnech lidé při výletech do přírody. Nejčastěji na Opavsku, kam teď policejní pyrotechnici vyjíždějí i 5x týdně. Policie proto varuje obyvatele, aby byli nadmíru opatrní a jakýkoliv podezřelý nález hlásili na linku 158.

Horolezec se zřítil ze skály na Bruntálsku, po desetimetrovém pádu uvízl ve špatně přístupném terénu

24. dubna 2020 14:36 | Bruntál | Jiří Cileček

Mladý horolezec nezvládl ve čtvrtek večer výstup v lezeckém terénu pod zříceninou hradu Pustý zámek nad Bílým Potokem u Vrbna pod Pradědem. Zřítil se z výšky přes deset metrů. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník.

Vojáci v Alzheimercentru pomáhají s maximálním nasazením, dobrovolně berou i přesčasy

24. dubna 2020 10:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Už více než týden pomáhá v ostravském Alzheimercentru 15 vojáků. Podle ředitelky zařízení jsou tak šikovní, že by je pečovatelé okamžitě brali za své kolegy. Vojáci pomáhají s péčí o zhruba šedesátku klientů.

Dvojici cyklistů srazilo na Opavsku auto, jeden byl ve vážném stavu. Řidič za volantem usnul

24. dubna 2020 9:14 | Opava | Jiří Cileček

Ve čtvrtek odpoledne byli záchranáři přivoláni k vážné nehodě poblíž Vítkova. Osobní auto tam srazilo dva cyklisty. Jednoho musel ve vážném stavu přepravit do ostravské fakultní nemocnice vrtulník a druhý skončil se středně těžkým zraněním v opavské nemocnici. Za nehodu může podle policie mikrospánek u řidiče osobního auta.

Vykradl kontejner na oblečení, teď mu hrozí až 8 let vězení

23. dubna 2020 12:28 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

22letý muž se v Ostravici vloupal se do kontejneru na požité oblečení. Rozbil zámek, pobral co mohl a část potom zahodil. I když způsobil škodu v řádech stokorun, v době nouzového stavu mu teď hrozí až osmileté vězení.

Další velký požár lesa! U Razové na Bruntálsku pomáhal i policejní vrtulník

23. dubna 2020 9:20 | Bruntál | Jiří Cileček

7 hektarů lesa pohltil ve středu oheň u Razové na Bruntálsku. S požárem bojovalo dlouhé hodiny čtrnáct hasičských jednotek, v těžkých podmínkách jim pomáhal i policejní vrtulník. Nikomu se nic nestalo a škoda byla odhadnuta na půl milionu korun.

Slezská Ostrava dezinfikuje obvod, v akci jsou dobrovolní hasiči i soukromá firma

22. dubna 2020 15:26 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Snížit riziko přenosu koronaviru na minimum. To je cíl, za kterým jde i městský obvod Slezská Ostrava. Do boje s nemocí vytáhl dezinfekci, tou bude pravidelně čistit zastávky mhd, lavičky, koše i kontejnery.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více