Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Tragédie v Karviné! Starší muž se zastřelil přímo před policejní budovou!

30. dubna 2020 12:44 | Karviná | Jiří Cileček

Karvinští policisté byli dnes dopoledne svědky tragické události. Starší muž se jim zastřelil přímo před budovou policejní stanice na Havířské ulici.

Sagan chytil zloděje přímo při činu! Muž vyskočil z okna a myslel si, že uteče

30. dubna 2020 10:27 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Hned dvakrát se vloupal 28letý zloděj do jedné chaty na Třinecku. V lednu v ní přespával a mezitím rozprodal vše co uvnitř našel, napáchal škodu za 50 tisíc korun. Na konci dubna přišel do chaty znovu a rovnou ho chytil policejní pes Sagan. Teď mu hrozí až 8 let vězení.

Střelba na hranici s Polskem! Od Opavy se snažil do obce Pilszcz dostat muž, vojáci použili zbraně

29. dubna 2020 11:03 | Opava | Jiří Cileček

Výstražná střelba zastavila na hranici muže, který se snažil dostat od Opavy do Polska. Šlo o německého občana, který trvale žije v České republice.

VIDEO: Unikátní letecké záběry pokládání lávky "Richtárky" přes prodlouženou Rudnou

29. dubna 2020 10:30 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve středu ráno se prodloužená Rudná obousměrně uzavřela. Stavbaři na ní totiž instalovali lávku, které lidé už přezdívají "Richtárka". Podívejte se na unikátní VIDEO z dronu:

Brutální napadení v práci! 62letý muž chytil nůž za čepel, to mu zřejmě zachránilo život! Útočil teprve 26letý kolega

29. dubna 2020 7:41 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Dramatický útok, který naštěstí neskončil tragédií se odehrál 23. dubna na noční směně v jedné z firem na Frýdeckomístecku. 62letého pracovníka, tam poměrně brutálním způsobem napadl jeho terpve 26letý kolega. Ten si zřejmě přišel do práce vyřizovat účty za údajnou ukrádež prodlužky.

VIDEO: Prolezl větracím oknem a vykradl trafiku. Mladík loupil napříč Ostravou, teď toho lituje

28. dubna 2020 12:10 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Je mu teprve osmnáct a už má na svědomí minimálně 8 vloupání. Jako mladistvý dokonce dostal od soudu podmínku, přesto se nepoučil a napříč celou Ostravou dál vykrádal co mohl, trafiky, prodejny potravin, sklepy a dokonce i rodinný dům. Ke všemu se přiznal a teď toho lituje. Hrozí mu až osmileté vězení.

Více než 120 milionů vybraných na Maxíka, Oliverka i Adámka nejde vrátit, peníze se musí použít pro původní účel sbírek

27. dubna 2020 20:11 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Premér Andrej Babiš v neděli oznámil, že Maxíkovi, Oliverkovi a Adámkovi zaplatí pojišťovny lék na spinální svalovou atrofii. Přípravek za neuvěřitelných 53 milionů korun je považován za nejdražší lék na světě a musí se podat do dvou let věku. Do povědomí se u nás dostal díky veřejným sbírkám, které rodiny nemocných dětí rozjely. Maxík z Ostravy přitom vybral už zhruba 60 milionů korun, Oliverek ze Sedlnice má na účtu 50 milionů a Adámek zatím skoro 12 milionů. Peníze ale nepůjdou vrátit a rodiny je musejí použít k původním účelům sbírky.

V Ostravě řádí zloději kol, jeden se nechal pustit za bílého dne přímo do paneláku

27. dubna 2020 16:28 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Jednoho pustil do paneláku dopoledne senior, další zloděj přišel za tmy. Stačilo sotva pár minut a drahá kola byla pryč. Obě krádeže v Ostravě-Porubě zachytila kamera. Policie teď prosí veřejnost o pomoc při pátrání. Zlodějům hrozí až osm let vězení.

Neuvěřitelných 300 tisíc! Žena z Třinecka uvěřila, že je posílá americkému vojákovi

27. dubna 2020 9:45 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

300 tisíc korun poslala 38letá žena z Třinecka člověku, kterého osobně vůbec nezná. Přes email jí namluvil, že je americký voják na zahraniční misi a potřebuje pomoc. Jakmile poslala peníze, chtěl další statisíce.

Motorkář vyletěl u Vítkova ze silnice a skončil v potoku, letěl pro něj vrtulník

27. dubna 2020 9:16 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Čtyřiačtyřicetiletý motorkář z Přerovska zřejmě nezvládl zatáčku u Vítkova na Opavsku a vyletěl ze silnice. Se strojem skončil v potoce, odkud ho museli vyprostit hasiči. Do nemocnice ho pak transportoval vrtulník.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více