Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

7 měsíců zavřený most přes Odru a půl roku přes Porubku, Ostravu čeká další těžká dopravní zkouška

Ostrava-město |

Od pondělí 31. května budou řidiči projíždějící Ostravou potřebovat velmi pevné nervy. Začne totiž sedmiměsíční uzavírka mostu přes řeku Odru na hlavním tahu z Ostravy na Hlučín. Ve středu 2. června se pak na půl roku zcela uzavře průjezd částí ulice 17. listopadu v Porubě. Důvodem je oprava mostu přes potok Porubka nad křižovatkou s ulicí Vřesinská.

Oprava historicky významného mostu na silnici I/56 v Ostravě-Přívoze se plánuje už dlouhé měsíce. V pondělí 31. května v 8. hodin ráno se most kompletně na 7 měsíců uzavře. Řidič musejí počítat s naplánovanou objížďkou. Nákladní vozy čeká delší objízdná trasa a osobní auta projedou přes Hrušov a Koblov.

Miroslav Mazal, tým komunikace ŘSD: "Most u Outlet Areny Moravia bude v době opravy úplně uzavřen, průjezd budou mít výjimečně zajištěna pouze vozidla Dopravního podniku Ostrava, příměstských autobusových linek a složek IZS. Obousměrný společný provoz chodců a cyklistů bude veden vždy po nedotčené polovině chodníku opravovaného mostu. Objízdné trasy osobních nebo nákladních automobilů jsou rozděleny podle zátěže."
Miroslav Mazal, tým komunikace ŘSD: "Kompletní oprava spočívá v obnově protikorozní ochrany ocelových konstrukcí, dále bude vyměněn mostní závěr, který po letech služby netěsní a nebrání protékání vody. Na mostě byla zjištěna nefunkční hydroizolace, což je předpoklad pro nadstandardní četnost tvorby výtluků a podobných poruch vozovky. Dosluhující izolační části budou obnoveny a potřebná oprava nemine ani ochranné segmenty či vozovkové souvrství. Harmonogram prací rovněž počítá s provedením sanace spodní stavby."

Rekonstrukce mostu přes řeku Odru proběhne v koordinaci staveb Dopravního podniku Ostrava a Magistrátu města Ostravy, které budou prováděny na přilehlém úseku ulice Hlučínské. Práce mají vyjít na 18 milionů korun bez DPH.

Oprava mostu na ulici 17. listopadu

Další komplikace pak čekají řidiče od středy 2. června na druhé straně Ostravy. Na půl roku se totiž obousměrně uzavře část ulice 17. listopadu nad křižovatkou s ulicí Vřesinská. ŘSD tam začne s opravou mostu přes potok Porubka. I tady jde o denně velmi vytíženou silnici, kterou využívají především řidiči jedoucí na Hlučín a do Poruby, Pustkovce, Martinova, případně Svinova. Plánovaná objížďka kolem Globusu určitě výrazně zkomplikuje dopravu na Opavské ulici. Navíc se do ní promítne pravděpodobně i průjezd nákladních vozidel, které sem budou směřovány z Přívozu kvůli objížďce z uzavřeného mostu na Hlučín.

Miroslav Mazal, tým komunikace ŘSD: "Objížďka bude viditelně vytyčena oranžovými šipkami na podstavcích, klasické značky navedou obousměrnou dopravu přes silnici I/11 (prodlouženou Rudnou) kolem ostravského Globusu po ulici Opavské zpět na ulici 17. listopadu. Obousměrný zákaz vjezdu nebude platný pouze pro vozidla hromadné dopravy a IZS, ostatní řidiči všech kategorií dopravních prostředků projedou po objízdné trase."

Uzavírka ulice 17. listopadu začne ve středu v 16. hodin.

Miroslav Mazal, tým komunikace ŘSD: "Předpokládané trvání kompletní opravy uzavřeného mostu vychází do konce letošního roku. Za cenu cca 20,5 milionu Kč bez DPH je smluvena demolice nevyhovující nosné konstrukce mostu s následnou výstavbou nové ocelové stavby odolné proti povětrnostním vlivům a zátěži více než 17 500 aut denně (v roce 2016)."
Nahlásit chybu


K tématu

Rekonstrukce důležitých mostů ve Frýdku-Místku se protahuje. Hotovo by mohlo být v březnu

Dlouhá a náročná rekonstrukce mostů v Beskydské ulici ve Frýdku-Místku by mohla skončit do konce března. Práce se mírně protáhly. A ještě stále je může zkomplikovat špatné počasí. Po dokončení mostů je Ředitelství silnic a dálnic, společně s původními průtahy městem, předá do užívání kraji.

Beskydská ulice ve Frýdku-Místku je opět plně průjezdná. Končí náročná oprava mostů

Mosty v Beskydské ulici ve Frýdku-Místku jsou opět průjezdné. Skončila tak obousměrná uzavírka důležité silnice, která trvala od loňského srpna. Na místě ještě probíhají dokončovací práce. Pod mostem je tak doprava stále zúžena vždy do jednoho pruhu. To ale výrazně provoz neomezuje.

Oprava mostu ve Stříteži na silnici I/68 potrvá do léta

17. února 2024 12:11 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ředitelství silnic a dálnic provádí opravu mostu na silnici I/68 ve Střítěži na Třinecku. Aktuálně probíhá úvodní fáze prací, převážně mimo silnici. Poté bude až následovat hlavní etapa opravy mostu, která potrvá do konce srpna. Řidiči by proto měli být trpěliví.


Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

Dnes 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

Včera 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Poruba pracuje na novém strategickém plánu. Podílet se na něm budou odborníci i široká veřejnost

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Kuchaři z Koblova se odreagovali od povodní na druhém ročníku Gulášfestu

Přestože se povodně dotkly většiny obyvatel Koblova a spoustu z nich připravily o vybavení domovů, o oblíbený Gulášfest se Koblované připravit nenechali. Místní tak dali jasně najevo, že se s nepříjemnými okolnostmi umí vypořádat. Pro některé z nich pak byla akce symbolem návratu k normálnímu životu.

Poruba pracuje na novém strategickém plánu. Podílet se na něm budou odborníci i široká veřejnost

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Noc vědců přírodovědecké fakulty se vrátila do Slezské Ostravy, návštěvnost byla enormní

Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity se připojila k vědeckým pracovištím dvou desítek českých vysokých škol a dalších institucí a přivítala stovky návštěvníků na letošní Noci vědců. Oproti loňskému roku se zájemcům představila ve vlastních prostorách na slezskoostravském Hladnově.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

3. října 2024 19:07 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

3. října 2024 18:56 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

7 měsíců zavřený most přes Odru a půl roku přes Porubku, Ostravu čeká další těžká dopravní zkouška
Vydáno 30. května 2021 14:41, Ostrava-město, Jiří Cileček
Od pondělí 31. května budou řidiči projíždějící Ostravou potřebovat velmi pevné nervy. Začne totiž sedmiměsíční uzavírka mostu přes řeku Odru na hlavním tahu z Ostravy na Hlučín. Ve středu 2. června se pak na půl roku zcela uzavře průjezd částí ulice 17. listopadu v Porubě. Důvodem je oprava mostu přes potok Porubka nad křižovatkou s ulicí Vřesinská.

FOTO: ŘSD

Oprava historicky významného mostu na silnici I/56 v Ostravě-Přívoze se plánuje už dlouhé měsíce. V pondělí 31. května v 8. hodin ráno se most kompletně na 7 měsíců uzavře. Řidič musejí počítat s naplánovanou objížďkou. Nákladní vozy čeká delší objízdná trasa a osobní auta projedou přes Hrušov a Koblov.

Miroslav Mazal, tým komunikace ŘSD: "Most u Outlet Areny Moravia bude v době opravy úplně uzavřen, průjezd budou mít výjimečně zajištěna pouze vozidla Dopravního podniku Ostrava, příměstských autobusových linek a složek IZS. Obousměrný společný provoz chodců a cyklistů bude veden vždy po nedotčené polovině chodníku opravovaného mostu. Objízdné trasy osobních nebo nákladních automobilů jsou rozděleny podle zátěže."
Miroslav Mazal, tým komunikace ŘSD: "Kompletní oprava spočívá v obnově protikorozní ochrany ocelových konstrukcí, dále bude vyměněn mostní závěr, který po letech služby netěsní a nebrání protékání vody. Na mostě byla zjištěna nefunkční hydroizolace, což je předpoklad pro nadstandardní četnost tvorby výtluků a podobných poruch vozovky. Dosluhující izolační části budou obnoveny a potřebná oprava nemine ani ochranné segmenty či vozovkové souvrství. Harmonogram prací rovněž počítá s provedením sanace spodní stavby."

Rekonstrukce mostu přes řeku Odru proběhne v koordinaci staveb Dopravního podniku Ostrava a Magistrátu města Ostravy, které budou prováděny na přilehlém úseku ulice Hlučínské. Práce mají vyjít na 18 milionů korun bez DPH.

Oprava mostu na ulici 17. listopadu

Další komplikace pak čekají řidiče od středy 2. června na druhé straně Ostravy. Na půl roku se totiž obousměrně uzavře část ulice 17. listopadu nad křižovatkou s ulicí Vřesinská. ŘSD tam začne s opravou mostu přes potok Porubka. I tady jde o denně velmi vytíženou silnici, kterou využívají především řidiči jedoucí na Hlučín a do Poruby, Pustkovce, Martinova, případně Svinova. Plánovaná objížďka kolem Globusu určitě výrazně zkomplikuje dopravu na Opavské ulici. Navíc se do ní promítne pravděpodobně i průjezd nákladních vozidel, které sem budou směřovány z Přívozu kvůli objížďce z uzavřeného mostu na Hlučín.

Miroslav Mazal, tým komunikace ŘSD: "Objížďka bude viditelně vytyčena oranžovými šipkami na podstavcích, klasické značky navedou obousměrnou dopravu přes silnici I/11 (prodlouženou Rudnou) kolem ostravského Globusu po ulici Opavské zpět na ulici 17. listopadu. Obousměrný zákaz vjezdu nebude platný pouze pro vozidla hromadné dopravy a IZS, ostatní řidiči všech kategorií dopravních prostředků projedou po objízdné trase."

Uzavírka ulice 17. listopadu začne ve středu v 16. hodin.

Miroslav Mazal, tým komunikace ŘSD: "Předpokládané trvání kompletní opravy uzavřeného mostu vychází do konce letošního roku. Za cenu cca 20,5 milionu Kč bez DPH je smluvena demolice nevyhovující nosné konstrukce mostu s následnou výstavbou nové ocelové stavby odolné proti povětrnostním vlivům a zátěži více než 17 500 aut denně (v roce 2016)."
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000025776/7-mesicu-zavreny-most-pres-odru-a-pul-roku-pres-porubku-ostravu-ceka-dalsi-tezka-dopravni-zkouska