Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Ostrava má novou ferratu, jedinou v okruhu 100 kilometrů

Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

Nošovice zažily radovánky a loučení se žáky pátých tříd, zároveň přivítaly prvňáčky

28. června 2024 7:30 | Nošovice | Michal Slonina | Nošovický miniexpres

Základní škola a Mateřská škola Nošovice uspořádala pro své žáky i jejich rodiče oslavu Radovánek a dětského dne. Na nošovickém hřišti nechyběly soutěže, atrakce, ani občerstvení. Společně se svými učiteli navíc žáci připravili dokonce několik gymnastických a tanečních vystoupení.

Slezská Ostrava slavnostně vyřadila 122 žáků 9. tříd, některé ocenila za prospěch a reprezentaci

Žákům základních škol už prázdniny pomalu klepou na dveře a pro některé z nich budou opravdu zasloužené. Po devíti letech úspěšně zakončené povinné školní docházky byli deváťáci ze slezskoostravských základních škol v obřadní síni radnice slavnostně vyřazeni.

Samostatný dětský oddíl Brontosauři se stará o koně, děti i pěstounské rodiny

Samostatný dětský oddíl Brontosauři ze Slezské Ostravy uspořádal v sobotu pro veřejnost den otevřených dveří. Lidé se tak mohli více dozvědět o tom, jak funguje. Cílem Brontosaurů je sdružovat děti, mládež i dospělé za účelem ochrany přírody a chovu koní. Oddíl má ale mnohem širší zaměření.

Rozmarné slavnosti řeky Ostravice opět pobavily tradičním sjezdem netradičních plavidel

Náplavka pod mostem Miloše Sýkory ožila na obou březích dalším ročníkem Rozmarných slavností řeky Ostravice. Tradičního sjezdu netradičních plavidel po řece se letos zúčastnil rekordní počet posádek a na jejich dopravních prostředcích bylo vidět, že kreativitě se meze nekladou.

Jazz Open Ostrava oslavil osmnáctiny písněmi Prince, zahráli je bývalí členové jeho kapely

27. června 2024 10:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Regionální zprávy POLAR

Letošní ročník festivalu Jazz Open Ostrava měl opět nabitý program, který trval půl měsíce. V minulém týdnu pak v rámci posledního festivalového večera vystoupili zahraniční umělci s jedinečnou show, při které zahráli nejznámější písně legendárního zpěváka Prince.

Unikátní výstava Ostravského muzea ukazuje vývoj symbolů města i jeho obvodů

25. června 2024 10:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Regionální zprávy POLAR

Od koně k vykřičníku / Od znaku k logu – tak se jmenuje nová výstava Ostravského muzea. Vývoj symbolů města, ale i heraldiku jednotlivých městských obvodů ukazuje originálním způsobem, propojujícím exponáty s kulisami a audiovizuální projekcí.

Nová výstava na hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla, zaujme malé i velké

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

Na radnici vystoupil světový klavírista Tomáš Kačo, obecenstvo aplaudovalo ve stoje

Obřadní síň Slezskoostravské radnice přivítala v minulém týdnu významného hosta. Za klavír tu usedl jeden z nejuznávanějších českých klavíristů, Tomáš Kačo. Jeho koncert si dokonce vysloužil potlesk ve stoje.

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil 100 let, na programu bylo několik utkání i udílení cen

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil o víkendu významné jubileum. Tělovýchovná jednota funguje v Koblově už rovných sto let. Součástí víkendových oslav bylo hned několik utkání v různých sportech, udílení cen, ale i večerní překvapení.

Komerční sdělení více

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.


11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Vybrané objekty společnosti OVAK bude hlídat technologie používaná pro ochranu jaderných elektráren

Ke zvýšení ostrahy objektů v rámci vodovodní sítě použila společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. jako první v Moravskoslezském kraji unikátní technologii prostorové ochrany LiDAR. LiDAR je technologie, která využívá laserové (světelné) paprsky k měření vzdáleností. Může být použita k detekci pohybu nebo k identifikaci objektů v rámci určitého chráněného prostoru. Systémy LiDAR se používají ve světě především k ochraně strategických objektů, v České republice například k ochraně obou jaderných elektráren nebo letišť.

Mezinárodní soutěž Ostrava Towers Complex vyhrálo dánské studio ADEPT

Ostravský mrakodrap ponese rukopis věhlasného dánského studia ADEPT, které zvítězilo v mezinárodní architektonické soutěži. Porota složená z významných osobností české i světové architektury vybírala z pěti renomovaných architektonických studií. Vítězný projekt porotce zaujal především tím, jak kvalitně sceluje dnes roztříštěné území a propojuje ho s veřejným prostorem Karoliny, Frýdlantskými mosty i širší městskou zástavbou v této lokalitě.

Více